fixa&dona | Kivi – en ljuslykta i var mans hem
3
single,single-post,postid-3,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kivi – en ljuslykta i var mans hem

102134-45

1988 designade Heikki Orvola ljuslyktan Kivi för Iittala. Denna lykta för värmeljus har inspirerat många fabrikanter att göra kopior. Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att man kan hitta en kopia i nästan varje inredningsaffär. Men Kivi har de perfekta proportionerna, 6 cm hög och 6 cm i diameter. Och lågan från värmeljuset får färgen på lyktan att komma till sin rätt. Lyktan är vacker både ensam och i grupp. Välj din favoritkulör eller kombinera dem för att passa ditt humör eller olika rum. Möjligheterna är många.
Varje år presenteras nya färger och nu finns det 21 stycken olika att välja på. Den röda lyktan är betydligt dyrare än de övriga och detta beror på att guld används för att få fram den djupa röda tonen.
Här hemma finns för tillfället tre stycken grå/svarta Kivi lyktor som pryder en tavellist i vårt kök. De är verkligen superfina och det känns att det är hög kvalitet. Vilken/vilka färger har du på din Kivi?

Foto: Iittala

5 Kommentarer
 • Bodil
  Posted at 11:45h, 01 december Svara

  Jag har också tre grå/svarta, två trensparenta och två i frostat vitt. Visst är de vackra!

 • Johanna
  Posted at 09:38h, 12 december Svara

  Å jag har olika nyanser i blått, sammanlagt 6 stycken. Det roliga är att jag har fått dem vid tre olika tillfällen som presenter och samtliga har gett mig blåa.. Jag måste helt enkelt vara en väldigt blå person då, som du säger, det finns hela 21 färger att välja mellan!!

 • Isabelle
  Posted at 16:35h, 12 december Svara

  Kul att alla köpt olika blå nyanser till dig. Det blir ju jättefint att blanda de olika nyanserna. Jag är sugen på att köpa fler till mig själv, men först ska jag köpa några i present.

 • Anonym
  Posted at 19:47h, 18 december Svara

  Nu ska vi se, jag har tre frostiga, tre grå, tre ljusblå och tre mörkgröna står lite överallt i huset. Sena sensommarkvällar brukar jag ta ut allihop på uteplatsen och ställa huller om buller mitt på bordet. Jag är nog tråkig, men Kivi är min ultimata ljusstake, jag ställer undan ibland men tar alltid fram igen efter ett tag. Mitt hem är inte komplett utan dem.

  Fin blogg förrsten, jag har inte varit här förut…

 • Gjermundamalie
  Posted at 10:11h, 05 mars Svara

  i love this site keep it up is nice and good keep it up is nivce and good

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin