fixa&dona | Lite tapetnostalgi
140
single,single-post,postid-140,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lite tapetnostalgi

102134-160
Jag fortsätter på det redan inslagna tapettemat. När jag kikade igenom mina inspirationsbilder jag har sparade i datorn hittade jag dessa två bilder som jag tog när vi renoverade köket för ett år sedan. Då tillbringade jag några timmar med att riva tapeter, ända in till spånskivan för att få ett jämnt underlag att tapetsera på. Till vänster ser ni det understa lagret tapet, från slutet av 60-talet. Sedan fanns lager två, även det i blå/turkosa toner. Riktigt fina mönster faktiskt! Skulle kunnat tänka mig båda två om jag hade haft möjlighet att välja. Skulle väl inte ha köpt nån av dessa tapeter, men om de satt uppe när vi flyttade in hade de fått stanna kvar ett tag. Tapetnostalgi! Som lager tre fanns en tapet från Eco tapeter, kollektionen Buffé. Jag tror att många av er skulle känna igen den tapeten om jag hade visat er en bild. Det var nämligen en tapet med olika bär och frukter på, som dessutom hade en tillhörande bärbård. Kanske snyggt hos andra men något som jag ALDRIG skulle sätta upp här hemma. Usch, jag ryser när jag tänker på det… *urk* Men det är nog faktiskt den tapet och bård som jag sett i flest hem, så omtyckt var den verkligen på sin tid. En riktig kökstapet!

Tack mina kära bloggvänner för att ni svarat på mina frågor i det tidigare inlägget. Alltid roligt att höra vad andra tycker. Tack och hoppas ni får en trevlig fredagskväll!

Foto: Privat

14 Kommentarer
 • Mariakoden
  Posted at 22:44h, 20 april Svara

  De till höger gillar jag…

  Jag hatar kökstapeter med frukter o grönsaker o båååårder…
  Kan vara fint hos andra men jag hittar ingen funktion med bård, så näää….. Vet nog vilka du pratar om!!
  Prickiga tapeter är snyggt!
  Vi har haft vita med silverprickar….åsså var det e n prick i pricken. Jag fick för mig att det såg ut som -håll i dig- bröstvårtor..=) så vi rollade över dom!!!

  Kram från mig… å mail kommer ikväll….

 • Mariakoden
  Posted at 23:23h, 20 april Svara

  UTMANAD!!!
  Titta in hos mig!!!
  Helt ok om du inte orkar…men det är rätt kul!!

  Kram!!!

 • Johanna
  Posted at 23:36h, 20 april Svara

  Jag skulle också kunna tänka mig den högra hemma och den till vänster har också sin charm men frukter och bård, nej tack!

  I vårt sovrum satt det en annan snygg tapet när vi flyttade in, gul (eller ockra hette det väl -93) med romerska tecken och olika exotiska ortsnamn på. Tapet revs ner fortare än kvickt, men om vi skulle sakna den såg jag att det ligger några extra rullar på vinden…

  Ha en riktigt skön helg!

 • lizaloop
  Posted at 09:14h, 21 april Svara

  lager 2 var ju riktigt snyggt

 • Cina
  Posted at 13:09h, 21 april Svara

  Det var ju riktigt fina tapeter :)! Hatar såna där typiska kökstapeter och bårder går också bort- fult!

  Trevlig helg!

 • Sofie
  Posted at 14:10h, 21 april Svara

  Verkligen läckra tapeter som dolde sig “under ytan”! Man märker verkligen att det slags tapetstuket har fått ett uppsving igen :)

 • Hemmarikets Charlotte
  Posted at 15:25h, 21 april Svara

  Gillar faktiskt färgen på dessa. Väldigt mycket 50 tals kök…

 • Anna
  Posted at 15:57h, 21 april Svara

  Det är ju alltid roligt att se vad som finna under tapeterna. Fast oftast brukar jag få rysningar för att tapeterna är så fula, har aldrig hittat så fina tapeter som du visar..

 • Anna
  Posted at 19:25h, 21 april Svara

  haha då kanske vi har träffast utan att veta o det eller stått o ylat bredvid varndra för jag var på samma suedekonsert som du o din vän :)

  kram!

 • Johanna
  Posted at 12:21h, 22 april Svara

  Fina mönster! Kul att se vilka tapeter som varit innan.

 • Lotten
  Posted at 19:06h, 22 april Svara

  Härligt när man hittar spår av tidigare liv i gamla kåkar…. tapeterna var ju jättefina båda två!

 • Isabelle
  Posted at 22:20h, 22 april Svara

  Mariakoden: Ja, om det såg ut som bröstvårtor förstår jag att ni rollade över dom. *ha, ha* Och du… tack för mejlet! Och utmaningen ska jag fundera lite på… :-)
  Johanna: Jag tror jag vet vilken tapet du menar. När jag började jobba i färgaffär sommaren 2000 så fanns en liknande tapet med i en kollektionen Colorit från Boråstapeter. Och då vet jag att denna tapet, eller liknande fanns med i en tidigare kollektion också. Så den måste ju ha varit populär på sin tid. Men jag håller med dig… den var inte snygg. Förstår att ni målade över den. Men vilken tur att ni har några extra rullar på lager om ni ångrar er nån gång i framtiden. Som om det skulle hända… eller!?
  lizaloop: Ja visst är det!
  Cina: Ja dom var överraskande snygga tapeterna. Synd att ägaren innan oss renoverade huset i en sån tråkig stil, annars hade det funnits mycket snyggt här i huset. Har nämligen hittat fina tapeter i de andra rummen också under mina små renoveringar. Men dessa har jag tyvärr ej fotat.
  Sofie: Ja, tapeter i den här stilen är ju riktigt moderna nuförtiden. :-)
  Hemmarikets Charlotte: Mmmm… färgen är superfin!
  Anna: Nej, jag har heller aldrig hittat så fina tapeter tidigare. Så de första ägarna till vårt hus måste ha haft god smak. :-D
  Anna (pyttis): Ja vem vet, och kanske springer jag på dig nån gång i din hemstad eftersom jag inte bor så många mil ifrån. :-)
  Johanna: Ja, det var riktigt fina mönster. Men jag gillar det högra bäst.
  Lotten: Ja, det är kul när det finns lite historia i ett hus.

 • Purple
  Posted at 09:23h, 27 april Svara

  Oj, vad häftigt, de var ju riktigt snygga.

 • Lars Karlsson
  Posted at 00:31h, 16 februari Svara

  Hej alla :)

  Jag hamnade på denna sidan via google och såg att ni diskuterar tapeter bland annat. Jag är i desperat jakt efter en kökstapet från 50-60-talet. Det är en sån där med olika bär och frukter bå. Bakgrunden är ljus och förutom grönsakerna och frukterna, så återkommer ett mönster liknande sådana som funnits på en del kakelplattor. Det finns en liten bit tapet kvar inuti ett köksskåp, så jag kan nog fixa en bild senare. Alltså jag älskar denna tapet och är bokstavligen beredd att göra nästan vad som helst för att få tag på den. Nån som vet något om var jag kan finna sådan tapet?? Om inte, så har jag hört att det finns tapettillverkare som kan trycka nya, bara de har mönstret att duplicera ? Kostnaden är för mig av sekundär betydelse. SÅ desperat är jag :(

  Mvh

  Lars

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin