fixa&dona | Lägesrapport 1 – vardagsrum
172
single,single-post,postid-172,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lägesrapport 1 – vardagsrum

102134-205
Härom kvällen/natten började jag riva tapeter i vardagsrummet. Så nu är nästa steg att spackla och slipa innan det är dags för tapetsering. Jag vet att vi ska ha en vit tapet i vardagsrummet som sedan ska kombineras med en färgglad och mönstrad tapet. Men jag avvaktar nån vecka eller två med tapetvalet eftersom vi får in massa nya tapetkartor på jobbet närsomhelst. Så tills dess gäller det att hinna klart med spackling och slipning samt grundning. Eftersom många av de vita tapeterna är väldigt tunna och känsliga för vilken färg det är på väggen innan tapetsering tar jag det säkra före det osäkra och målar en vända vitt. Jag vill att det ska bli bra! Jag vill inte vara med om färgskiftningar under tapeten. *hemska tanke*
Mer ska göras i vardagsrummet… men det återkommer jag till en annan dag.
Trevlig helg kära bloggvänner!

Foto: Privat

16 Kommentarer
 • Linda
  Posted at 17:28h, 30 juni Svara

  Så spännande! Ser fram emot att se hur det blir.

 • Maria
  Posted at 18:08h, 30 juni Svara

  Ja det är det värsta om det skulle se flammigt ut! Vi körde en tjockare vit tapet så man skulle slippa måla =P

 • Stilly
  Posted at 21:41h, 30 juni Svara

  Ja!! hemma hos mig är det fullt ös. Jag vill sååå gärna måla och fixa i mitt hem och hos andra också för den delen. Jag vill gärna shoppa något kul i morgon! Och du har ett stort projekt framför dig spackla och sånt kul. Kramis

 • Maria
  Posted at 21:45h, 30 juni Svara

  Ska bli spännande att se hur resultatet blir… måste bara få kommentera er “läslampa” vid soffan, ursnygg!! =)

 • Hanna
  Posted at 22:19h, 30 juni Svara

  Hej Hej!! Oj vad duktigt du är! Förstår om du väntar, så du inte går miste om någon härlig ny tapet!! Ha det gott!

 • Lilla My
  Posted at 22:30h, 30 juni Svara

  Var får du all inredningsenergi i från? Du är otroligt driftig.Jag ser precis som alla andra fram emot bilderna.Ha det bra!

 • Mariakoden
  Posted at 23:09h, 30 juni Svara

  Men gud så snyggt det blev!!!=O
  Nähä…inte klart!!
  Men du är ju rätt kul som river tapeterna innan du valt nya!=) Nu bara måste ni tapetsera! Tror jag ska gå ner å riva ner våra tapeter!! Men då lär man inte kunna blogga på ett tag…Visst måste det vara svårt att blogga om man är i ett gipspaket=)
  Min sambo skulle bli gaalen tror jag…
  Väntar med spänning på att se resultatet! men du har så bra smak så det blir säkkert strålande resultat!!!
  Ha det bra, kram!!

 • milly
  Posted at 08:55h, 01 juli Svara

  Låter spännande! Ska bli kul att se förvandlingen :)
  kram/milly

 • Isabelle
  Posted at 09:52h, 01 juli Svara

  Linda: Mmmm… det ska bli riktigt roligt. Den här gången ska jag göra det ordentligt. Nu är det helrenovering som gäller.
  Maria: Jo, man skulle ju kunna välja en tjockare vit isf. Men de jag väljer imellan är tyvärr rätt tunna. Men det går ju snabbt att rolla över väggarna med vitt så det är inga problem. Och jag har ju nära till färgburkarna och särskilt dyrt blir det inte heller. Så… nemas problemas på den fronten!
  Stilly: Ja, tycker nån att det är fullt ös hemma hos mig så är det ju inget mot hur det är hemma hos dig. :-D Ska bli kul på lilla utflykten idag! Kram
  Maria: Ja, lampan TopHat från Mio är jag riktigt nöjd med. Jag föll för den första gången jag såg den i Mio-katalogen men kände inte alls för att betala 2500 kronor. Men när den vid jul var nedsatt till halva priset var det ingen tvekan att den skulle inhandlas. Gillar!
  Hanna: Nä, hellre vänta nån vecka eller två och sedan bli riktigt nöjd. Så nu har jag ju lagom med tid att förbereda så att det bara är att tapetsera när tapeterna är beställda.
  LillaMy: Ja vart kommer min energi ifrån. Det är ju mitt största intress, det roligaste jag vet så det är väl inredning och bloggande som får all min “lediga” tid. Alltså på nätterna! :-D Jag sover inte så mycket nämligen, klarar mig rätt bra på 5 timmar om natten. Än så länge iaf.
  Mariakoden: Jag kanske skulle behålla det såhär, det är väl rätt originellt… ;-) Måste ju förbereda allt innan tapeterna beställs. När dom väl finns hemma så vill jag ju tapetsera med en gång, inte hålla på med massa spackling och slipning. Min make reagerar knappt längre, han låter mig hållas så länge han själv slipper hjälpa till. Fast i det här projektet är han faktiskt inblandad. Jag och barnen ska åka bort några dagar och då har han lovat att måla taket. Eftersom det är spänt tak så måste det målas med oljebaserad takfärg vilket luktar apa. Så med den här lösningen besparar vi i alla fall barnen från den starka lukten. Och tänk vad skönt att komma hem och ha ett färdigmålat tak. Lyx… för en gångs skull!!! :-) Men man måste nog ha en lite speciell sambo/make för att stå ut med såna här upptåg. *skrattar* Hoppas du får en trevlig söndag… jag ska på loppis! Kram på dej!!!
  milly: Ja, ni kommer säkert få se ett flertal bilder från renoveringen av vardagsrummet. Sååå skönt att äntligen göra det ordentligt. Kram

 • Lisa
  Posted at 11:06h, 01 juli Svara

  det blir spännande att se resultatet!

 • Fru Mittilivet
  Posted at 11:35h, 01 juli Svara

  Spännande! Det är skönt att se att fler än jag har vardagsrum som är på G, snarare än klara! Härlig sida förresten!

 • Zassi
  Posted at 14:51h, 01 juli Svara

  Väntar med spänning på det färdiga resultatet. Klokt att måla väggen vit först!
  Och du! Vilken supersnygg lampa!

 • Anki på sytt
  Posted at 21:14h, 01 juli Svara

  Det ska bli kul att se när det blir klart!
  Nu kan du kika in hos oss och kolla hur sulky/barnvagns-påsen sitter på en vanlig
  brio-sulky.
  Hoppas du har haft en bra helg med spackel, slip-papper o färg :)

 • Anki på sytt
  Posted at 00:17h, 02 juli Svara

  Hej Isabelle, det är klart att du får komma med önskemål om färg och mönster när du köpt din sulky, sen gör jag vad jag kan för att uppfylla dom!

 • art[e]fact
  Posted at 17:54h, 02 juli Svara

  Hoppas att du haft en trevlig helg!

 • Isabelle
  Posted at 00:16h, 03 juli Svara

  Lisa: Det tycker jag med! :-D Jag funderar för fullt vad jag ska hitta på. Spännande!
  Fru Mitt i livet: Ja, med två barn och mycket jobbande så hinner man inte med så mycket i taget. Det gäller att påbörja projekten sakta men säkert och pyssla så fort man har lite tid. Men med lite planering fungerar det finfint att använda ett vardagsrum i förändring.
  Zassi: Ja lampan har jag inte ångrat en sekund. :-)
  Anki på Sytt: Tusen tack! Jag återkommer inom kort, ska bara välja ut en vagn först. Får se vilka färger som finns kvar att köpa. Det verkar vara lite dåligt med dom jag är sugen på… som turkos, orange eller gul. :-D
  art[e]fact: Helgen har varit över förväntan, trots frånvarande make och en massa jobbande. Men med lite trixande och hjälp från föräldrar och svärmor har helgen flytit på och tid funnits till lite helgmys med barnen.

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin