Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

102134-447
Vardagsrummet har ni fått se ett flertal bilder ifrån tidigare. Men om jag inte missminner mig helt så har jag aldrig visat bilder från motsatta sidan av rummet. Väggen mittemot Hanna-tapeten pryds av en stor tavla, ca 70×100 cm som målats av svärmors sambo. Även denna tavla får gå under mottot: Hellre väcka en reaktion än ingen alls. För visst är det svårt att inte tycka nåt när man ser denna tavla? Jag tycker i alla fall om den, mycket!!!
Över bordet hänger husets andra Bumling. Den inhandlades på Tradera nån gång i somras. Egentligen var den brun, men totalt osentimental som jag är och eftersom jag inte bryr mig om nån värdeminskning så slipade jag av den lätt och spraymålade den vit. Sen inhandlades ny sladd i samma tjocklek och även rastret fick sig en uppfräschning. Så nu är den som ny och jag älskar den!!! Hur det än är så tycker jag det viktiga är att jag gillar grejorna, "spela roll" om värdet är minskat. För min egen del har ju värdet ökat när jag har gjort mina små "justeringar". Eller hur!? :-) Vid detta bord brukar maken vanligtvis ha sin dator placerad, vilket ni även ser på bilden. Min 12-tummare är liten och nätt, verkligen bärbar, medan makens 17-tummare går under benämningen "kånkbar". *skratt* Älskar att retas med honom gällande det! För det här med datorer är ett känsligt ämne här hemma…

Foto: Privat

Total
0
Shares
24 comments
 1. Datorer är hett här också.Min man säger att han ska skaffa en till.Vi har bara tre ;).Han påstår att jag lägger beslag på våran.Jag fattar inte vad han menar =0)…Snyggt och fräsckt på andra sidan också.Tavlan var originell och full av homor..Ha det gott

 2. Tavlan var jättetuff! :) Kul att ha något “eget” som man inte ser hemma hos många andra. :) Hoppas er Påsk har varit riktigt mysig. KRAMIS!

 3. Kul att få se andra delen av rummet också! Ja den tavlan är svår att inte ha någon åsikt om. Kul att ha något som inte alla andra har! Ha en bra dag!

 4. Annorlunda fräck tavla, tycker det är svårt att hitta tavlor! Smart att sprya lampan, såg en guldig bumling på “mitt” loppis ställe en gång, att man inte tänkte på det…

 5. Ha, själv så är min pojkväns dator minst sagt kånkbar, förmodlifen inte det då han fortfarande kört stationärt fast på vår 40 tums tv-skärm :). Själv kör jag 13 tum macbook så det är ju en del skillnad :)

 6. Snyggt, ja tavlan var ett blickfång men såå snygg=)Gillar lampan oxå, klart man ska göra så att grejjerna blir som man själv vill!!!=)Ha det bra, kram emmsan

 7. Snygga kontraster! Kul att se andra änden:-))

  Kanske får fråga dig som kan det här med färg, om jag vill måla en säng, funkar det med sprayfärg då?

 8. Tavlan är verkligen orginell.. men snygg.. jag gillar den! Gör som du – struntar i värdeminskningar och gör om grejor så att de gillas av mig – det viktigaste är att omge sig med saker som man verkligen tycker om! Snyggt jobbat!!
  KRAM!

 9. Vad fint det är..Har du en till Bumling lampa inte illa..det är ju såå snygga.Stolarna som du har till bordet…kommer de från IKEA och heter SNILLE…Har nämligen några vita på lAger..Tycker de är så häftiga..DE påminner mig lite om stolar
  på en läktare i en gympasal…KRAM!

 10. OJ vilken underbar blogg! All denna inspiration till en som fullkomligt älskar att pyssla. Här kommer jag kolla in flera gånger :-) Glad påsk!

 11. Men vad fin den blev din bumling! Köpte en mässingsfärgad bumling modell stor här i vintras och först var jag bombsäker på att den skulle få en ny vit skepnad. Men nu har den bott ett tag i köket och den ska nog få vara i sin ursprungsfärg ett tag till….Om jag skulle få ett il att måla den vit vad ska jag då använda för färg för bästa resultat?!? Du är ju proffset?

 12. Lilla My: Vi har också tre datorer. Tidigare hade vi fyra. Men nu har vi varsin bärbar och jag har en stationär. Men den används inte alltför ofta. ;-) Bärbart är sååå bekvämt!
  Malin: Här var både jag och barnen krassliga över helgen, så det var rätt lugnt här hemma. Ja, visst är det roligt att ha nåt som inte alla andra har. :-) Kram!
  Johanna: Ja, nåt eget är alltid roligt att ha. :-)
  Eva: Tack!
  Martina: Ja, ibland kommer man inte på dom där enkla idéerna själv. Så vilken tur att vi har varandra att inspireras av!
  Anne: Jag är riktigt nöjd med min vita lampa! Fast jag hade lite beslutsångest innan jag bestämde mig fö rkulör. Funderade på svart ett tag för att få lite mer kontrast. Men orkade inte med tanken att behöva damma av den nästan varje dag. ;-)
  Hanna-Sofia: Det behövs ingen värmetålig sprayfärg till lampan. Den blir inte såpass varm. Vanlig färg brukar tåla upp till 60 grader om jag inte missminner mig helt. Så nån sprayfärg för metall fungerar finfint att använda.
  Keep it simple: 13 tum Macbook lät inte helt tokigt det heller! :-)
  Emma: Jag tyckte det behövdes ett rejält blickfång på den alldeles vita väggen. Blev sååå trist annars om man jämför väggen med Hanna-tapeten. :-) Fast nu har jag några andra idéer också… vi får se. ;-)
  Kicki: Borde fungera bra med sprayfärg. Fast om det bara är stora, släta ytor så blir det betydligt billigare att måla med lackfärg. Sprayfärg är ju inte särskilt drygt om man säger så… ;-)
  Liza: Ja att omges av saker man gillar gör verkligen livet hemma betydligt trevligare. :-) Kraam!
  Annelie: Jag gillar verkligen tavlan! Originell… det gillar jag! :-)
  Dinka: Nja, stolarna påminner om SNILLE från IKEA, men är något smalare och nättare samt utan hålet vid sitsen. Dessa stolar heter Frankfurt och är några gånger dyrare! ;-) Sonen har däremot fått en SNILLE vid sitt skrivbord. *gillar* KRAM!
  Jenny: Oj, men tack! Kul att du gillar min blogg!
  Rebecca: Ok! :-)
  Linda: Det gillar jag!
  Emmy: :-)
  Lisa: Använd en sprayfärg för metall. Rugga upp ytan lätt med ett fint fint sandpapper för bästa vidhäftning. Sen sprayar du flera tunna lager, för att slippa rinningar.
  Mella: Vad kul att du också gillar tavlan! Gillar lekfullheten… :-)

 13. Hej! jag sitter här och vill göra om mina två bumlingar,bordsmodeller. Spraymåla. Hur gick du till väga?rann de lätt färg?använde du sandpapper först? jätte tacksam för svar ;) trevlig sommar! /mirre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.