Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

102134-492
Vet ni vad… häromdagen var jag faktiskt och kollade på ett hus. Är lite sugen på att flytta och maken har sagt JA! :-) Så dyker det upp nåt lämpligt objekt så är det definitivt av intresse. Ska ha hem mäklaren inom kort för att värdera vårt hus. Oavsett om det blir nån flytt eller inte så känns det bra att ha haft mäklaren här.
I alla fall… huset jag var på visning på är ett hus (tidigare med två lägenheter i) byggt på 30-talet och funkisinspirerat. Kök, badrum och tre rum var iordningställda i nuläget. Jättefint och helt i min smak! Men med alldeles för mycket kvar att fixa. Nog för att jag gillar att ha projekt, men inte riktigt sååå mycket. Ja, ni ser ju själva på bilderna. Potential, men för att få det som jag vill ha det skulle det krävas alldeles för mycket pengar eftersom varken jag eller maken klarar av att byta tak (tvåplanshus med delvis inredd vind och källare), dränera eller putsa om fasaden själva. Så det här objektet lades snabbt på is. Men känner mig inte minsta besviken för det. Kände mig desto mer glad när jag kom hem igen och såg hur fint och fräscht vi trots allt har det är hemma. Det är lätt att bli hemmablind!
Nu befinner jag och resten av familjen oss ca 35 mil söderut, i Kalmar för att vara exakt. Hos makens bror och sambo. Trevligt! Så vi får se om det blir nåt mer bloggande i helgen. Annars passar jag på att önska trevlig helg!

Äldsta sonen hade svårt att hålla sig undan som ni ser på två av bilderna… Han i ett nötskal. Ett riktigt litet yrväder!

Foto: Privat

Total
0
Shares
23 comments
 1. Det lät ju verkligen jättespännande att ni har börjat leta ny bostad…o att maken var med på noterna….längtar han efter nya inredningsprojekt måntro:) Det lät ju dock som om det var lite väl många projekt i just detta huset! Lycka till i letandet! Hur länge har ni bott i erat nuvarande hus tro? Själv bor jag med fam.i ett gammalt funkishus från 50-talet…gillar verkligen den stilen på hus!/Jonna

 2. Vilket coolt projekt! Skulle tagit det på studs! :)
  Den där tapeten var ju hur häftig som helst och skulle nog ha fått bli kvar.

  Spännade att kika på nytt hus :)
  Trevlig helg!

 3. Ja..det verkar vara en hel del att göra på huset som är på bilderna. Hoppas ni hittar nåt hus ni fastnar för, lycka till! Ha en trevlig helg. Kram

 4. Spännande med eventuell flytt… Är sugen jag med men vi är ju inte klara med lägenhetsrenoveringen ännu så det får nog dröja ett tag. *s* Du, jag har en liten fråga till dig – du är ju så kunnig på tapeter och sånt! :D Jag har köpt Mairos tapeter med mönstret Blomma om du vet vilket jag menar? Papperstapet, cremevit/champagne kanske den kan kallas, med metallicblommor. Jag och färger! ;) Jo, jag fick höra av en kompis att man inte kunde ha grått spackel bakom tapeter för det kan synas igenom, de hade tydligen fått problem med det i sitt hus. Grejen är att tapeten känns ganska tjock och det känns som att det inte kommer synas igenom, men vi har gamla “lingontapeter” som sitter på väggarna nu, och jag är orolig för att de kommer synas igenom. Vad tror du? Bör vi måla väggen innan vi tapetserar? Nåt du kan svara på? :D Trevlig helg!!

 5. vad spannande med en flytt, ja jag vet hur tidskravande det ar att hitta ratt hus, man vill ju garna ha nagot som inte ar for “fardigt” men anda vill man inte gora for mycket
  ha en bra helg
  kram
  anna

 6. Åh vilket renoveringsobjekt om man hade kunnat stanna klockan ett par veckor och haft obegränsat med pengar då hade man verkligen kunnat göra underverk där!
  Ha en trevlig helg!

 7. vad roligt att ni är sugna på att flytta till hus. Vi tittade på en del renoveringsobjekt men la ner det då vi inte kan göra något själva! Men med detta huset vi nu köpte trodde vi bara att vi behövde måla lite inte såg vi att elen behövdes bytas ut, dränera och en massa andra kostnader kommer det bli. Men men lycka till med husjakten!

 8. Det kallar jag projekt som heter duga! =)
  Mycket jobb….men visst suger det i fixartarmen när man ser sådana bilder…
  Trevlig helg i Småland!

 9. Mmm, det är roligt att flytta och “hugga” händerna i nytt. Det finns många projekt & idéer att förverkliga… Men sen så är de ju tiden, orken & pengarna som styr. I vilket fall som helst, ska bli spännande att följa ert beslut!!

 10. Vilket härligt projekt! Jag gillade för övrigt både fotöljen och tapeten på den sista bilden. Nice!

  Min blogg är värd 28 323 kronor. Kika gärna in hos mig och kolla/berätta vad din blogg är värd!

 11. Blir det bra att måla innerdörrar själv? Har ljusbruna i trä från 70-talet som vill bli vita. Har du ngn tips eller erfarenhet?

 12. Det syns att huset har potenial men sen ska det ju kännas rätt och man ska orka oxå=)Kommer ju säkerligen fler hus!!!Ha det bra, kram emmsan

 13. Jag har läst din blogg nu och jag älskar den verkligen! Jag får så mycket inspiration, gillar särskilt hallen och bebissovrummet. Keep up the good work!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.