Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!


Nu har jag målat färdigt ränderna i lillebrors rum. De tre gröna kulörerna plockade jag upp från gröna detaljer som redan fanns i rummet. Som tex. tapeten jag satt upp, och som jag är sååå förtjust i! Jag är nöjd med ränderna, det gjorde att även denna del av rummet blev spännande för ögat. Kändes så trist när väggen var helt vit. Väldigt oinspirerande! Och i ett barnrum tycker jag det känns helt ok att experimentera och testa nya idéer. I alla fall så länge som jag håller mig till en enhetlig färgskala. Annars känns det bara rörigt.
Kvar att fixa innan rummet är “färdigt” är att måla golvet ytterligare en gång, sätta dit golvlisterna som är färdigsågade samt måla det furufärgade dörrfodret vitt. Sen är det delar av själva inredandet kvar. Så som det ser ut på bilden ska det inte se ut när det är färdigt. Så jag har anledning att återkomma med fler rapporter från lillebrors rum.

Foto: Privat

Total
0
Shares
39 comments
 1. Men så fint…..

  (sa hon som bara har vitt i sonens rum….men är på jakt efter nåt annat)

  Nu blev jag inspirerad! Tack för det!!!

  Eller, han har åxå gröna saker….. Det värsta är att han vill ha blått i sitt rum å jag avskyr blått!

  han ska få nåt nytt på väggarna i sitt rum men det måste harmonisera med de andra barnen rum så vi får väl se hur det blir…..

  Ha det så bra!!

  Kram på dig!!

 2. åh vad fint! Skulle vilja göra en kul väggmålning i lilla e:s rum, men det är synd att ta bort den fina sandbergstapeten, har lite svårt med separation…

  ses på onsdag! kram o go´natt

 3. Det där blev ju jätteläckert ju!!!! Fint med olika nyanser av grönt…..det är en härlig barnrumsfärg tycker jag! Kul att få se resultatet, men ännu roligare att få se det piffat & klart sen…..Väntar med spänning men det blir säkert jättefint som vanligt! /Jonna

 4. Så snyggt! Extra fint att den mörkgröna färgen längst till vänster sträcker sig till den andra väggen.

 5. Jonasn: Man tackar!

  mariakoden: Men du får väl måla lite ränder du med. Går ju att köra mestadels grönt, med ett inslag av någon blå rand bara. Då blir det ju ändå mest grönt, men känns inte så konstigt om det finns nåt annat blått i rummet. Så kanske både du och sonen blir nöjda!? Kraaam!

  m: Förstår vad du menar när du säger att du har lite svårt att tapetsera/måla över nuvarande tapeten. Så känner jag med halltapeten med träden och Hanna-tapeten i vardagsrummet. Yes, syns på onsdag! Trevligt! Kram!

  Petra: Ja, grönt är faktiskt riktigt fint. Och när man dessutom blandar olika nyanser så blir det mer levande. gillar

  Sandra: Tack så mycket! Kram!

  Jonna: Ja, hoppas det blir bra när det är "piffat" och klart. Tycker det är lite svårt ibland att få till snyggt, lättlekt och lättstädat i en kombination. Men förhoppningsvis blir det bra… :-) Känns som om det är på väg åt rätt håll i alla fall. Och vad roligt att höra att du brukar gilla det jag visar här på bloggen. Tack!

  Mamamekko: Vad roligt att du tycker det blev snyggt! Hoppas det blir bra resten med bara. ;) Kram kram till dig med!

  Vonne: Tack! Kulörnummer kommer i nästa inlägg. :-D

 6. Sofie: Åh vad roligt att du uppmärksammade det!!! :-D Att göra på detta viset gör stor skillnad för rumsupplevelsen. Helt plötsligt hänger den målade fondväggen ihop med de andra väggarna. Innan kändes den mer som en egen enhet i rummet. Inte riktigt lika roligt när man vill "få ihop" rummet trots en mix av tapeter, färg och mönster. Men hittills känner jag mig mycket nöjd!

 7. Vad härligt det är med färg! Gillar att den mörkgröna färgen fortsätter en bit på den andra väggen.

  Jag måste börja våga använda lite mer färg känner jag, fastnar mest för svart, vitt och grått!

 8. malin: Jag har använt tre gröna kulörer. Jo, det är en del jobb. Blir en del maskerande och fixande med vattenpasset. Men det är det verkligen värt! Själva målningen går ju i alla fall fort.

  mia: Åh, tack!

  Maria: Ja, jag använder mig också mestadels av svart, vitt och grått. Med inslag av grönt, turkos och lite rosa här och var i huset. Gillar när allt känns enhetligt. Ja, våga gärna använda mer färg. Går ju tex. att måla gråa och svarta ränder med bara nån enstaka rande i grön, blå, rosa eller vilken favoritkulör man nu har. Riktigt effektfullt!

  malin: Att fixa barnrum är extra roligt. Då kan man tillåta sig på ett annat sätt att leka med olika kulörer och mönster. Det gillar jag!

  Linda: Man tackar!

  Hallakulle bygger bo: Vad roligt att du gillar mina gröna nyanser. Jag är väl på det stora hela nöjd. ;-) Ränder är en favorit för min del, särskilt när det är färgglatt. :-)

 9. Åh, vad snyggt det blev! Och vad bra att du har tipsat om hur man maskerar när man målar! Jag har läst motsvarande beskrivning förut, men aldrig fattat hur de menar..

  Jag har en liten fråga angående målning av golv… Vad använder du för färg till det? Har du grundfärg också? Slipar du innan? Många frågor, men jag tänkte passa på, du är ju expert på området! :D

 10. Jo: Till lillebrors golv använde jag mig av en vattenbaserad golvfärg. Först tvättade jag golvet med målartvätt. Sen ruggade jag upp ytan med ett slippapper. Därefter tvättade jag av golvet med målartvätt igen. Första strykningen förtunnade jag färgen med vatten, enligt instruktioner, andra gången rollade jag färgen utan att späda. Resultatet blev helt ok, men har man möjlighet så skulle jag satsa på att använda en oljebaserad golvfärg. Jag tycker personligen att resultatet blir bättre då. Ingen risk för "genomblödningar" samt att golvet blir lite slittåligare i mitt tycke. Nackdelen med den oljebaserade färgen är ju att den vanligtvis är lite blankare samt att det tar längre tid innan den torkar och den luktar mer. Men har man möjlighet så skulle jag välja den oljebaserade. Själv ska jag måla ett eller två lager i lillebrors rum med den oljebaserade. Ska lämna bort honom till mormor så att golvet hinner torka och lukten vädras ut innan han flyttar in i rummet igen. Men som sagt, hur mycket som behöver slipas beror på hur golvet ser ut idag, ojämnheter och glans på lacken. Och första strykningen brukar man förtunna med antingen vatten eller lacknafta för att den ska få bättre vidhäftning i underlaget. Hoppas att du blev åtminstone lite klokare! Återkom gärna om det är nåt mer du undrar över!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.