fixa&dona | Ränder i varierande bredder
476
single,single-post,postid-476,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ränder i varierande bredder


Som ni kanske märkt vid det här laget är jag förtjust i randiga tapeter. Har blivit ett flertal blogginlägg om just det den senaste tiden. Men eftersom jag titt som tätt får förfrågningar om randiga tapeter både av er därute och kunder i butiken så fortsätter jag tipsa om randiga tapeter. Hemma hos oss finns inga sådana, ännu… Nåväl, nu finns det ju i alla fall ränder i varierande bredder och kulörer målade på väggen i lillebrors rum.
Den randiga tapeten i svart/vitt som jag tipsar om idag kommer ur kollektionen Sensi från Midbec. Vad som skiljer denna randiga tapet från många andra är att den har ränder i varierande bredder, i enbart svart och vitt. Många andra tapeter med ränder i varierande bredder består oftast av flera olika kulörer. Tex. svart, vitt och grått eller svart, vitt och silver osv. Blir inte riktigt samma effekt då, inte samma kontraster när det blir ränder ton i ton.
Tapeter är verkligen bra hjälpmedel för att skapa en känsla, sätta tonen i ett rum. Tillsammans med textilier så kan du mjuka upp intrycket och skapa något personligt. Jag gillar!

Foto: Privat

8 Kommentarer
 • Jenny
  Posted at 09:27h, 29 juli Svara

  Supersnygg tapet, skulle jätte gärna vilja ha en vägg med ngn av alla de snygga tapeter du visar men jag är för feg för att testa för jag har aldrig tapetserat och vill ju att det ska bli snyggt. Dessutom är jag en sån som säger kan själv.

  Ha det gott

  Kram

 • Ida
  Posted at 10:09h, 29 juli Svara

  Tror jag ska ringa Nordsjö och be att de klonar dig! Det är ju verkligen en djungel då man ska välja tapeter även om man har en hum om vad man vill ha. Din blogg är superbra och verkligen till stor hjälp! I den här stan är det verkligen inga som brinner för sitt jobb i Nordsjö-butiken, de slänger fram lite pärmar sen är det bra med det…..

  Ha en fortsatt skön semester.

 • Emma
  Posted at 14:21h, 29 juli Svara

  Den var supersnygg, gillar ränder!! Får nog anlita dej om man ska välja tapeter, du e ju så duktig=) Ha det bra, kram emmsan

 • MissStorm
  Posted at 17:35h, 29 juli Svara

  Jag gillar också ränder och har många rum att tapetsera så fortsätt gärna visa randiga tapeter du! :) Har bl.a. ögonen öppna efter en med lite bredare, diskretare ränder i lite herrgårdsstil att ha i vardagsrum och matsal. Fast det finns ju så mycket fint så det hinner förändras många gånger än! :)

 • Ludmilla
  Posted at 20:04h, 29 juli Svara

  För det första vill jag tacka dig för en underbar blogg med både prakiska tips och härlig inspiration.

  Jag ska för första gången i mitt liv lacka en möbel (en byrå) och är lite nervös för det. Jag köpte en Black & Decker multislip och började slipa, men det händer inte så mycket. Byrån är brun och jag ska lacka den med vitt (grund + lack). Hur mycket bör man slipa egentligen? Byrån har lite skavanker på ovansidan, jack och sånt. Kan man maskera de jacken med snickerispackel eller måste man slipa bort allt? Vill inte att de ska synas så tydligt. Hittade byrån i en container, så det är väl inte någon större förlust om jag misslyckas.

  Mycket tacksam om du hinner svara på detta, nu i semestertider. Mvh, Ludmilla

 • Petra
  Posted at 21:09h, 29 juli Svara

  Jag gillade oxå den randiga tapeten.

  Men du… jag är jättenyfiken på vad du hade den rosa färgen till???

  Eller det kanske inte är färdigt…

  jag väntar med stoooooor spänning på vad det kan vara.hihi

  Må så gott i solen.

  kram

 • m
  Posted at 21:51h, 29 juli Svara

  man får ju hoppas att det inte är nån nordsjö butik i närheten?!?!?

  Jag gillar oxå randigt, sålde 15 rullar blockrand (decorama) igår. i like!

  hur har du det med ledigheten??

 • Isabelle
  Posted at 00:07h, 30 juli Svara

  Jenny: Men om du väljer en tapet där du limmar på väggen och sätter upp en torr våd så har du gjort det betydligt lättare för dig än den traditionella tapetseringen när du limmar våden och låter den ligga och svälla ett tag innan uppsättning. Dessutom blir det betydligt enklare med eventuell mönsterpassning. Och väljer du dessutom en tapet som är lite tjockare så döljer den ojämnheter i underlaget något bättre. Så alltså… med lite tålamod så kommer det gå jättebra! Klart du ska våga dig på att tapetsera!!! :-)

  Ida: Åh så roligt att höra att du tycker jag är till hjälp. Och att ringa till Nordsjö och be dom klona mig låter är ju ett jättefint beröm för min del. Tack! Men lite trist att höra att inte "din" Nordsjö-handlare visar samma engagemang och villighet att hjälpa till. :-( (Fast nu kanske det är lite svårt att jämföra med mig, alla brinner väl inte för det här på samma sätt som jag. :-) ) Men det är inte lätt att vara kund när man kommer till en färgaffär och inte får den hjälp man behöver. Det är ju som sagt en riktig tapetdjungel. Men fortsätt kika in här så ska jag tipsa om fler tapeter!

  Emma: Det är bara att komma in! Om jag inte missminner mig helt har du ju inte alltför långt till "min" färgaffär.

  MissStorm: Sådana tapeter finns det nog några stycken att välja bland. Någon särskild färgskala? Men som du säger, finns så mycket snyggt att välja på, så det är lätt att man hinner ändra sig både en och två gånger innan det är dags att fatta beslut.

  Ludmilla: Tack för ditt beröm! Få se… måla en byrå säger du. Om det inte är alltför djupa hack så brukar det bli bäst slutresultat om man slipar bort dom. Det blir ju alltid en liiiten skillnad i struktur mellan träet och den spacklade ytan. Men det beror ju på hur mycket som ska spacklas samt hur petig man är. Är det inte möjligt att slipa bort hacken, så rekommenderar jag dig att enbart försöka fylla hacken. Så att det inte kommer spackel runtomkring. Slipa isf bort det spacklet som kommit utanför hacket när spacklet torkat. (Oj, känner att jag skriver lite luddigt, men hoppas att du förstår ändå). Sen är det en strykning med grundfärg och två strykningar med färdigfärgen som gäller. (Brukar oftast stå på burken hur du ska gå tillväga) Och glöm inte att investera i en bra pensel eller roller. Förslagsvis filtroller eller skumgummiroller. Lycka till!

  Petra: Nu finns svaret på bloggen! Och vad jag har för framtida planer med den rosa färgen. Längtar tills jag är klar!

  m: Ja, får hoppas att det inte är "din" eller "min" färgaffär det handlar om. Men det har jag extremt svårt att tänka mig! Vet ju hur både du och jag har det på jobbet! :-) Och det går bara finfint med ledigheten!!! Höres!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin