fixa&dona | Blått möter orange = nytt
687
single,single-post,postid-687,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Blått möter orange = nytt

Dagens inspirationsbild bjuder på spännande färgkombinationer och härliga retromönster. Blått är en kulör som börjar vara “trendig” igen. Alltfler blåa tapeter dyker upp i de nya tapetkollektionerna vilket är ett tydligt tecken på att en kulör är på ingång – på allvar. Och utbudet av blåa inredningsdetaljer utökas ständigt i butikerna. Att tillsätta orange till de blåa och turkosa tonerna skapar en härlig kontrast. Något för den modiga!

Blått, främst koboltblå har jag nån form av hatkärlek till. När jag flyttade hemifrån -99 var denna variant av blått väldigt populär. Även hemma hos mig. Men efter denna överexponering utrotades kulören ur vårt hem och det är först nu jag överhuvudtaget kan tänka mig att köpa eller måla något blått igen.
Vad har du för relation till blått?

Tyget på bilden heter Ihmemaa Wonderland och kommer från Marimekko, designat av Sanna Annukka. Väggen är målad med ljusblå väggfärg S0530-R80B, och bröstpanelen är målad med kulören Stormnatt från Alcro.

Bild från Elle Interiör

16 Kommentarer
 • InneoUte-Malin
  Posted at 21:31h, 29 april Svara

  Tapeten är fantastisk,

 • petrified in pink (Petra)
  Posted at 21:59h, 29 april Svara

  Jag tror jag överdoserade på blått en lång period och har svårt att ta till mig den igen. Gillade dock denna tapet MYCKET, superläcker!

 • Marina
  Posted at 22:01h, 29 april Svara

  Tyget var ju helt fantastiskt! Jag kan bara hålla med i vad du sa om blått, helt otänkbart innan men nu är jag inte lika anti-blått längre…=) Fortfarande känns det ändå som att man tröttnar fort på blått så skulle det hamna i mitt hem blir det nog på lätt bytta detaljer som kuddar och gardiner.

 • Marina
  Posted at 22:02h, 29 april Svara

  Tyget var ju helt fantastiskt! Jag kan bara hålla med i vad du sa om blått, helt otänkbart innan men nu är jag inte lika anti-blått längre…=) Fortfarande känns det ändå som att man tröttnar fort på blått så skulle det hamna i mitt hem blir det nog på lätt bytta detaljer som kuddar och gardiner.

 • Lotta
  Posted at 22:06h, 29 april Svara

  Jo, håller med.

  Har också vart med den "perioden"

  Började ju titta på en blårandig tapet för ett litet tag sedan, men jag är inte "mogen" för blått riktigt än…. men det kommer säkert. Har ju funderingar på den där tapeten till Hobbyrummet.

  Men det blir ingen omtapetsering där förrän till hösten (du såg ju idag vad vi har att göra ute först ;) Trevlig Valborg!

 • Emma
  Posted at 22:10h, 29 april Svara

  Är inte alls förtjusti just blått, vet inte varför men har aldrig varit det. Vissa nyanser kan jag tycker mer om:) Men vem vet det kanske kommer in i vårt hem nån gång!? Ha det bra, kram emmsan

 • House of Jammi - blogg och webshop
  Posted at 22:18h, 29 april Svara

  Jag gillar blått – enligt uppgift från mamma ville jag bara ha ljusblå kläder när jag var liten. Tyget var verkligen intensivt i färg och mönster – fint, men kräver sin omgivning.

 • Blogg by Maliin Stoor
  Posted at 22:19h, 29 april Svara

  Vilken färgChock!!

  Cooooolt!!

  Kul kombination, verkligen

  Maliin

 • Blogg by Maliin Stoor
  Posted at 22:20h, 29 april Svara

  Vilken färgChock!!

  Cooooolt!!

  Riktigt härligt, man blir glad!!

  Maliin

 • Linda
  Posted at 22:54h, 29 april Svara

  Jag har svårt för blå färger men orange älskar jag:). Ska kanske börja kombinera orange med blått:).

 • karola
  Posted at 00:40h, 30 april Svara

  ..har också haft min blåa era…älskar fortfarande färgen men har inte någon "blått rum " hemma…tyget var fantasktiskt fint!

  Tycker färgklickar är upp piggande!

  trevlig valborg, blir det våreld?

 • *SNYdesign
  Posted at 08:46h, 30 april Svara

  Jeg har nok en samme relasjon til blått som deg, men jeg begynner å varme opp til blått igjen. Spesielt med mye hvitt. Har du forresten sett serien "Entourage"?. Ari i serien har et herlig kontor i hvitt og blått, med noen små ting i orange…Nydelig:)

 • Hanna
  Posted at 11:44h, 30 april Svara

  Har nog en väldigt bra relation till blått, favo färg har det blivit den senaste tiden:) Sovrummet är det rum jag blev mest nöjd med, Ha det fint!

 • FURNISH.etc
  Posted at 15:15h, 30 april Svara

  Snyggt! Jag har precis som du, också haft väldigt svårt för den koboltblå nyansen, men älskar turkost! så min relation till blått är nog rätt bra ändån ;) Trevlig valborg!

 • ann
  Posted at 22:27h, 30 april Svara

  Ja blått och orange hade jag för typ 100 år sedan som kombo… Och så är de komplementsfärger också. SNYGGT!!

 • Tant Grön
  Posted at 20:44h, 05 maj Svara

  Jag gillar både koboltblått och turkost, fast favoriten är ju förstås grönt, hi, hi.

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin