Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!


Jag sade att jag tänkte vänta till hösten. Men så blev visst inte fallet. :-) Med en obokad söndagsförmiddag blev frestelsen alltför stor. Nu är väggen omtapetserad! Här går det undan, lika bra att passa på innan semestern är till ända. Bort med färgglatt och blommigt, in med svartvitt och grafiskt. Tapeterna fanns i gömmorna sedan tidigare och limmet fick jag med mig hem efter torsdagens tapetsering. Den randiga tapeten är densamma som på motsatta väggen. Den prickiga tapeten kommer ur Marimekko-kollektionen från Midbec.
Det är en hel del kvar att göra innan jag anser mig vara klar för denna gång (som till exempel att sätta upp taklampan som ska hänga över bordet men tillsvidare huserar ovanpå skåpet). Fortsättning följer. Men såhär blev i alla fall resultatet av tapetseringen när jag valde att mixa mönstrade tapeter i den svartvita skalan.
Placeringen av tapeterna, antal våder och ordning är anpassade med tanke på soffans placering, hyllan och vad jag har tänkt att placera inom respektive tapetfält. Så… även om det kanske inte ser ut som så, så finns det en tanke bakom slutresultatet. :-) Härligt galet och ett alldeles underbart blickfång från min bloggplats!


Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
25 comments
 1. Hade jag varit lite händig hade jag utan tvekan inskaffat prickiga marimekko omedelbums och tapetserat när barnen var på dagis. Så är inte fallet, men det är fasansfullt snyggt!

 2. Så snyggt det blev!!!
  Jätteläckert du fått till det:)
  Jag är också sugen på omtapetsering härhemma.
  Men oddsen är emot mig just nu:(
  Har en iscias som inte ger sig.
  Sen har vi ute-projekt kvar som måste prioriteras först.
  Önskar dig en fortsatt Trevlig semester!
  kramis Lotta

 3. Åh va snyggt! Såå jäkla snyggt på ren svenska;) Oh nu ilar det i “göra om tarmen”, tack för inspirationen! Ha det gott!

 4. Va roligt! Verkligen fint. Blommigt i all ära, men svartvitt är snyggt! Tapetmix har vi funderat på till dotterns rum. Men själv var hon mer inne på randigt.. ;)

 5. Superfint! Svart och vitt är aldrig fel! Snygg data med ;) Vaio rockar! Kram!

  Hildur svarar: Man tackar! Jajamän, Vaio rockar. Både jag och maken har varsin. Och jag är supernöjd!

 6. Hej!

  Verkligen snyggt! Helt i min smak. Får man fråga vad det är för golv ni har?
  Tack!

  Hildur svarar: Det är ett laminatgolv från Pergo. Golvet är i stora rutor och finns i flera färger.

 7. Snyggt!
  Jag undrar vad den svart vit randiga tapeten heter?

  Hildur svarar: Tapeten kommer ur kollektionen Plain Stripes från Boråstapeter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.