fixa&dona | Glorious Mix – polerade ytor och blanka material
2154
single,single-post,postid-2154,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Glorious Mix – polerade ytor och blanka material

Det är alltid lika spännande att få reda på trendtemat för Formex som arrangeras två gånger om året. 2o11 års första Formex går av stapeln den 20-23 januari och temat för denna gång är Glorious Mix. Under höstens Formex var trendtemat Happy. Nu liksom då är det personliga fortfarande utgångspunkten. Och en stor dos humor har fortfarande sin givna plats. Men nu dominerar istället polerade ytor och blanka material såsom plast, plexi, lack, metall, chintz, massor av färgat glas, ädelstenar och mosaik. Färgerna är turkos och jadegrönt, lila och citrongult mixat med vita nyanser. Och eftersom glamouren är tillbaka så blir det självklart en massa skimrande guld. Influenserna hämtade från 60-talet med naiva former, skulpturala möbler, nya färgkombinationer och stora, grafiska, optiska och psykedeliska mönster.
Sakta men säkert förflyttar vi oss bort från loppis och industri – mot något mer glamouröst! Men med mer stil än pengar som utgångspunkt. Spontant… vad känner du när du tänker på Glorious Mix? Något för dig?
Själv tackar jag gladeligen ja till de härliga kulörerna och materialen. Supersnygga att mixa med en svartvit bas. Och med brunt och beige också för den delen. Men stora, optiska och psykedeliska mönster ställer jag mig desto mer tveksam till.

Skärmdump: Formex.se

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin