Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Igår kom det nya golvet på plats i vårt sovrum! Det var omedelbart gillande första gången jag såg det och jag känner mig löjligt nöjd med resultatet. Det blev sååå fint! Och tillsammans med väggen som klätts med råspont och nu fått sig två lager vit färg har jag en bra bas att jobba vidare på.
Golvet som kommer ur kollektionen LaminArt från Tarkett var väldigt enkelt att lägga! Inga verktyg behövdes, det var bara att “klicka ihop” golvbrädorna med varandra. Supersmidigt! Och vad jag gillar extra mycket med detta golv, vilket ni kanske till och med kan se på bilderna är att golvet dessutom har en väl synlig (och kännbar) trästruktur. Och det utan att det känns billigt eller plastigt. Jag gillar!

Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
10 comments
 1. Åååh, I looove!! vad snyggt det blev.. Bra jobbat!! Jag hade velat ha det där golvet i vitt. Fast riktigt vitt, eftersom mitt hus är av “micro” variant.. Har inte sett det i verkligheten. Men på nätet såg det inte riktigt så vitt ut som jag hade önskat.. Ser fram emot att se hur resten av rummet artar sig:)

  Jenny

  Hildur svarar: Tyvärr är inte det vita golvet riktigt vitt. Annars hade det definitivt varit ett tänkbart alternativ!
  Än så länge är bara golvet lagt, panelen målad och övriga tre väggar har jag gjort underarbetet på. Till helgen blir det förhoppningsvis tapetsering. Måste “bara” bestämma vilken tapet jag ska ha. Angenäma problem! ;-)

 2. Hej

  En liten fråga om du förbehandlat råsponten innan du målade den? Kvistarna brukar ju annars tränga fram efter ett tag, de är ju inte så snyggt.

  Hildur svarar: Jag lever inte alltid som jag lär! ;-) Är ju gammal färghandlare och där har jag alltid rekommenderat detta till kunder för att de inte ska få några obehagliga överraskningar. Skämt åsido, jag gjorde en chansning denna gång och skippade både oljebaserad grundfärg och kvistlack. Sen återstår det att se om jag får ta mitt straff och göra en insats inför att slippa eventuella genomslag. Men det får jag ta om/när det inträffar.

 3. Golvet är så sjukt snyggt, vi har det i vårt kök/matsal. Men det är inte alls reptåligt, men det är ju ett mindre problem i ett sovrum. Hoppas dock ni har bättre tur än oss. Golvet har dragit isår i vissa skarvar på kortsidorna och vi har helt stumt underlag och ingen golvvärme. Ska få besök av en representant från Tarkett på måndag….

  Hildur svarar: Men vad tråkigt att höra att ni haft problem med ert golv! Som du säger… det är ju inte ett lika stort problem i ett sovrum. Men ändå. Hoppas det löser sig för er del när Tarkett varit på plats och gjort en bedömning av vad som är galet!

 4. Hallå Hildur!
  Vad kul att jag kunde inspirera ett sånt proffs som dig att välja detta skithäftiga golv till ditt sovrum!
  Det är nämligen jag som är mamma till makeovern i Mitt Hem tidningen… I det repportaget använde vi faktiskt just det svarta golvet i sovrummet men tyvärr kom det inte med på bild. Synd, för det blev jättesnyggt.
  Lycka till med dina projekt och kolla även i nästa Mitt Hem som kommer vecka 49. Där finns en ny makeover som jag har gjort och som kanske kan inspirera mera :-)
  Må så gott och jobba på! Du är grymt duktig!

  Judita /Inredningsdesigner Colorama

  Hildur svarar: Hejsan Judita! Åh vad roligt att du hittade hit och dessutom sa “hej”! :-) Det var en inspirerande makeover du fick till så jag ser verkligen fram emot det nya numret av Mitt Hem! Åh… hade gärna sett bilder från sovrummet också. Ja, jag är i alla fall otroligt nöjd med golvet och har äntligen!!! bestämt mig för tapet. Nu har jag gått “varvet runt” och slutar där jag började. ;-) Med en tapet ur Falsterbo-kollektionen! Dock inte den med svart botten du använde dig av utan den med ljusblå botten och fåglar. Jag gillar verkligen Hanna´s tapeter och har så gjort redan under hennes tid på Sandbergs. Så det ska bli riktigt roligt att sätta upp en av dessa i sovrummet!
  Tack för de berömmande orden! Det värmer!!!

 5. Hela Falsterbokollektionen är jättefin, gillar den skarpt! Hade besök av Hanna her self här hos mig i förra veckan, en supertrevlig tjej!
  Om du gillar fåglar och har en Iphone kan jag tipsa dej om att gå in på http://www.ninacampbell.com
  Om du går in på sidan via Iphonen och klickar på bilden till “Latest news” kan man bla. ladda ner hennes snygga fågeltapet som skärmsläckare! Ett tips till din blogg kanske?
  Ha det fint! Judita

  Hildur svarar: Ja, Hanna är toppen! :-) Har haft glädjen att träffa henne några gånger. Bra tips där… har en iPhone så detta ska jag kika på med en gång. Å kanske blir det en blänkare och tipstack i bloggen inom kort. Ha det så bra du med!

 6. Väldigt fint golv, gillar verkligen den mustiga färgen som möter råsponten. Har själv flera projekt på gång så nu blev jag taggad att börja igen. Har du någon erfarenhet av om klick-golvet i laminat är mindre känsligt än ett vanligt trägolv? Just nu surfar jag runt på nätet efter inspiration till vårt vardagsrum…. Tack för en trevlig blogg. /Anna på Annah of Sweden webbutik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.