fixa&dona | Funkishuset: gips, gips och ännu mera gips
2976
single,single-post,postid-2976,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Funkishuset: gips, gips och ännu mera gips

Puh! Nu är allt underarbete i köket genomfört. Takgips är på plats. Renoveringsgips är uppsatt. Och nya väggar uppreglade där själva köksinredningen ska hamna. Eftersom väggarna var sneda åt alla håll och kanter var det bästa att regla upp nya väggar för att det ska bli lättare att få ett bra resultat när köksinredningen ska på plats. Om två och en halv vecka kommer en lastbil med köksinredning och vitvaror. Tjohoo!!!
Nu är jag öm i nacke och axlar efter att ha spacklat och slipat hundratals skruvskallar i både tak och väggar. Idag har jag dessutom hunnit med att måla taket två vändor. Oj så härligt när taket blev vitt! Så imorgon är det dags att lägga in golvet. Jag lägger och maken sköter sågandet. Ett riktigt bra upplägg! ;-)

Utmed denna vägg kommer diskbänk och spis att hamna. Elektrikern har förberett för nya eluttag anpassade för hur köket är utformat. Vilken dröm att få chansen att vara med och bestämma ända från början.
När man tittar bakåt en månad i tiden så kan man konstatera att det har hänt en hel del i vårt kök. Så även om det ibland känns som om det knappt händer nåt så inser man rätt snabbt att vi faktiskt hunnit med väldigt mycket. Dom där före-bilderna är bra att ta till när motivationen tryter lite grann.

Foto: Hildur Blad

3 Kommentarer
 • Emma
  Posted at 22:21h, 30 april Svara

  Åh vad härligt och jag måste säga att det är skitskojj att få hänga med på hela er resa och se hur ni går till väga:)Tack för all inspiration du ger, kram emma

 • Knaada
  Posted at 19:52h, 01 maj Svara

  Oj vad i står i! Förstår om du längtar till inredningen kommer :)

  Jag håller med Emma, kul att få följa era framsteg!

 • Mathilda
  Posted at 17:46h, 02 maj Svara

  Varför skall du lägga ett annat golv på det fina plankgolvet? För övrigt är jag väldigt spänd på att se resultatet. Jag gillar det jag har sett hitils.

  Hls Mathilda

  Hildur svarar: Det fina plankgolvet är inte så fint som det verkar. Väldigt ojämnt, stora glipor och olika typer av plank med tanke på att den ena delen av köket är en utbyggnad. Men jag höll tummarna för att golvet skulle varit något att ha när vi var igång och rev ut tre, fyra lager golv som låg ovanpå. Men tyvärr… Men det blir bra med randigt Marmoleum Click också. :-)

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin