fixa&dona | Nyslipad fiskbensparkett
3119
single,single-post,postid-3119,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nyslipad fiskbensparkett

Det var med stor nyfikenhet jag kikade in i vardagsrummet och ena sovrummet igårkväll. Under torsdagen hade vi nämligen en firma på plats i huset för att slipa den väldigt gulnade och repiga fiskbensparketten. Resultatet överträffade mina förväntningar med råge! Nu när taket är vitmålat, alla vävtapeter nerrivna och golvet slipat börjar det kännas som ett helt annat rum. Och ändå är det en hel del kvar innan jag är färdig. Imorgon ska jag behandla golvet första vändan. Vad jag valt för typ av behandling ska jag berätta mer om i kommande blogginlägg. Efter första strykningen blir det torkning i 24 timmar innan det är dags för behandling två. Sen är det dags att täcka golvet med golvpapp (igen) för att ta tag i tapetserande samt målning av lister, foder och element. Tjohoo, det är nu det riktigt roliga börjar!

Foto: Hildur Blad

12 Kommentarer
 • Dessi - Home and desire
  Posted at 22:48h, 27 maj Svara

  Vilken skillnad! Vi slipade vår slitna parkett förra året, och det blev SÅ snyggt!

 • Proforma - Irene
  Posted at 23:05h, 27 maj Svara

  Det är klart det måste behandlas… men så vackert det är i just i den ljusa tränyansen!

 • Sara-Little Miss Fix It
  Posted at 23:16h, 27 maj Svara

  Oh my! Läckert som ett såll!! Väntar med spänning på fortsättningen. Du jag ringde för jag behöver ett proffsråd… ring gärna imon om du hinner mellan strykningarna.. Kramkram

 • Mrs. b
  Posted at 07:57h, 28 maj Svara

  Så fint med fiskbensparketten!

 • Jenny
  Posted at 08:10h, 28 maj Svara

  Oj oj så fint det där golvet är! Har bott i en lägenhet med fiskbensparkett och det är verkligen annorlunda och snyggt! Passar inte alla hus/lägenheter men i äldre bon hör de till :-) Ska bli kul att se vad du gör med det!

 • Nilla
  Posted at 09:02h, 28 maj Svara

  Vad fint det blev, spännande!

 • tinajo
  Posted at 11:22h, 28 maj Svara

  Så fint det blev – härligt! :-)

 • Malin
  Posted at 12:58h, 28 maj Svara

  OOOOW! Så underbart fint det blir! Jag älskar fiskbensparkett och har alltid velat ha det själv:)

 • Axelina
  Posted at 19:13h, 28 maj Svara

  Jättefint! Vi slipade golvet för ett par månader sedan och det blev också stor skillnad. Surt bara att vi vid flytt av en möbel råkade repa det nya golvet…..

 • Pernilla
  Posted at 09:18h, 26 juni Svara

  Hej! Jag undrar vad som gjorts med golvet på denna fina bild: http://fixaodona.se/wp-content/uploads/2011/05/slipat_golv1.jpg

  Vi har en gulnad fiskbensparkett från 40-talet som vi skall anlita en firma att slipa och behandla i någon form. Vi är väl lite inne på hårdvaxolja…
  Det enda jag vet är att vi vill ha ett slutresultat som det på denna bild du har. Tips?

  • Hildur Blad
   Posted at 10:29h, 26 juni Svara

   Hej Pernilla!
   På bilden är golvet enbart slipat. “Tyvärr” gulnar ju trä efter ett tag. Men jag skulle rekommendera er att använda en ljus hårdvaxolja om det är detta behandlingsalternativ ni landar på. Det tror jag är det som håller allra bäst. Överlag så är vattenbaserade alternativ att föredra, eftersom gör att träet gulnar så lite som möjligt.
   Hårdvaxoljan ger en matt, helt underbar yta som bidrar till känslan av obehandlat trä, utan att för den skull kompromissa med tåligheten mot smuts och fläckar.
   Hoppas du blev lite klokare och lycka till!

 • Pernilla
  Posted at 14:32h, 26 juni Svara

  Hej!
  Tack för snabbt svar.
  Jo vi var inne på ljuspigmenterad hårdvaxolja just för ett ljust och matt resultat. Jag fick lite kalla fötter då entreprenören nu i förväg skickade en bild på ett golv de behandlar med hårdvaxolja just nu. På bilden såg det fortf rätt mörkt ut men framför allt jätteblankt! Men han sa att det var nylagt och att det blir matt när det torkar. Känner du igen det han beskriver?

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin