Randigt breddar rummet

Sådärja. Då var det randiga golvet på plats i köket och avtorkat. Nu ska golvpappen läggas på för att skydda golvet tills köket är färdigt. Eftersom köket är avlångt valde jag att låta lägga ränder för att visuellt bredda rummet.
Nu ska element och fönster målas och väggarna tapetseras innan köket anländer den 19 maj. Nu gäller det ”bara” att bestämma tapet. Har lite svårt att bestämma mig för vilken stil jag ska satsa på. Och om alla väggar ska tapetseras i nån härlig tapet eller om det ska vara en neutral färg på alla väggar utom kortväggen längst bort i köket. Men just nu lutar det åt nån ljust grå tapet på alla väggar utom en och sedan satsa på något färgglatt/stormönstrat på bortre väggen för att skapa ett blickfång och djup i rummet.

Foto: Hildur Blad

12 Comments
 • Knaada
  Posted at 19:59h, 03 maj Svara

  Grymt! Tänk den dag ni får ta bort täckpappen igen :)

  Kanske det är precis det du tänker göra, men jag kan inte hålla tyst känner jag! :) Ett litet tips bara, måla elementen svarta, det blir ju såå snyggt :)

  Har inga hela bilder, men några småglimtar:
  http://www.knaada.com/2011/02/nyhet-i-knaada-plakatverksta/

  http://www.knaada.com/2010/08/hallprojekt-fore-efter/

  Hildur svarar: Toppenbra att du inte håller tyst! :-) Och tack för inspirerande glimtar. ÄLSKADE det gröna golvet i er hall!!! Har du färgkoden tillgänglig? Har svart element i vårt nuvarande kök. Och några inredningsjobb jag gjort har dom målat de gamla elementen i grönt och grått. Supersnyggt! Funderade på att måla elementen mörkgråa för att få en mjukare övergång. Men nu blev jag ännu mer beslutsam att måla elementen i nån annan kulör än vitt. Tack för det!!!

 • Petra
  Posted at 20:53h, 03 maj Svara

  Sååå supersnyggt det blev. Jag fick en annan bild i huvudet om när du skrev om randigt golv i tidigare inlägg häromdagen.
  Men såååå jäkla snyggt och läckert det blev. Ser fram emot att få se helheten när ni har köket färdigt.

  ha det bra

  Hildur svarar: Vad roligt att du tyckte om det! Ja nu är jag bra sugen på att få köket klart med tapeter och köksinredning. Spännande!

 • Paula
  Posted at 21:45h, 03 maj Svara

  Snajsigt golv! Hade nog inte fattat att det var svart och grått som skulle blandas när du berättade. Men snyggt blev det! Bestämt arbetsmedtod för ommålning och skrapning av elementen? Överkomligt pris att lämna in?
  Nu är jag ruggigt sugen på att se hur det ser ut i verkligheten! Kommer upp i helgen :)

  Hildur svarar: Är inte helt säker på att jag nämnde färgerna när vi träffades. Japp, bestämt kring elementen. Maken ”vägrar” ta bort elementen för att lämna in för blästring. Så det blir till att skrapa. Och målar jag dom i nån mörkare kulör kan det nog bli helt ok om än inte perfekt. Men, men… man kan ju inte få allt. ;-) Ni är välkomna i helgen. Lördag är jag och barnen ensamma i huset eftersom maken hjälper sin mamma att flytta till nytt boende. Ses!

 • Sara - Little Miss Fix It
  Posted at 06:55h, 04 maj Svara

  Precis så grymt som jag trodde, och ännu lite till med den bredden på ränderna. Duktiga du!!! Röstar för mörkgrått men jag är ju lite partisk i den frågan ;) eller fundera över att ta upp ev. accentkulör från fondtapeten kanske? Kramkram!

 • Anette
  Posted at 07:19h, 04 maj Svara

  Snyggt Hildur!! Är helt övertygad om att man kommer att vilja kopiera en hel del av det du gör :)!

 • Jessica Lundin
  Posted at 08:51h, 04 maj Svara

  Hej,
  Jag älskar att läsa din blogg – speciellt sen ni köpte funkishuset. Får mycket inspiration till våra fotningar och homestyling!
  Mvh Jessica

 • Knaada
  Posted at 14:11h, 04 maj Svara

  Kul att du gillade golvet! Det har faktiskt varit överraskande uppskattat, jag trodde jag skulle bli ensam om att gilla det :)

  Kulören heter Wasabi och hör till Inredningskollektionen – Servalack Aqua – Alcro.

 • Annelie
  Posted at 14:28h, 04 maj Svara

  Mycket mycket snyggt !!
  Vill se mer…

 • Jenny Frisk
  Posted at 18:50h, 04 maj Svara

  Ursnyggt golv! Ser fram emot att se resten.
  /Jenny

 • Teres
  Posted at 14:04h, 07 maj Svara

  Snyggt! Ser fram emot att få följa er renovering:)
  /Teres

 • DAHLARNA
  Posted at 21:42h, 15 maj Svara

  ÅH så läckert det ser ut! Blir ju otroligt nyfiken på resten också! KRAM!

 • Victoria
  Posted at 17:22h, 24 november Svara

  Hej!
  Snyggt!!
  Jag funderar på att byta ut vårt hemska laminatgolv i köket, som måste dammsugas och skuras varje dag minst…Inte alls praktiskt och lättstädat, som många säger att laminat är. Känns som om det blir smutsigt på nolltid jämfört med t ex klinkers eller trägolv.
  Min fråga är hur lättstädat marmoleumgolvet är jämför med ett laminatgolv?
  Tacksam för svar
  Mvh Victoria

Post A Comment

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin