fixa&dona | En glimt från köket
3232
single,single-post,postid-3232,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

En glimt från köket

En av de stora fördelarna när vi var på visning av vårt funkishus var möjligheten att slå ihop det befintliga köket och “jungfrukammaren” som det så fint stod på ritningen, till ett stort kök. Efter mycket slit har vi äntligen fått till ett riktigt drömkök där alla kan få plats runt köksbordet! Jag har aldrig riktigt gillat att duka upp maten i vardagsrummet när vi haft gäster, men nu kan äntligen alla få plats i köket. Jag gillar!

Än är det en hel del småfix kvar såsom att sätta en täcksida under överskåpen, bänkbelysningen ska på plats, utrymmet mellan överskåp och tak ska byggas in och nya foder, smygar och golvlister ska på plats. Men i det stora hela, med tanke på vad vi redan gjort så känns det här inte särskilt betungande.

Foto: Hildur Blad

Taggar:
22 Kommentarer
 • Marica
  Posted at 23:55h, 26 juni Svara

  Oj så fint ni fått det, måste säga det igen ni är verkligen super duktiga!!
  Trevlig sommar=))

  • Hildur Blad
   Posted at 22:49h, 27 juni Svara

   Tackar, ja vi är riktigt nöjda även om det är en hel del arbete kvar. Trevlig sommar till dig med!

 • Tove
  Posted at 00:25h, 27 juni Svara

  Tror ni kommer att få supersnyggt! Hur har ni tänkt kring bevarandet av funkiskänslan i huset nu när ni renoverar? Är det något som ni funderat kring?

  Och nu med din nya design syns inte hela inläggsrubrikerna i firefox på en pc, kanske något du vet redan men om inte så vet du det nu. :)

  • Hildur Blad
   Posted at 22:47h, 27 juni Svara

   Hej Tove! Vi har försökt bevara så mycket som går utav funkiskänslan. Alla gamla dörrar och handtag, gamla fiskbensparketten, de runda fönstren, pardörrar i teak… Ja jag älskar ju funkis så jag försöker bevara så mycket som går men ändå skapa en modern känsla!
   Tack för info kring bloggens nya utseende. Jag har bollat vidare frågan till ansvarig för bloggens funktioner. ;-)

 • Jessica Lindgren
  Posted at 06:38h, 27 juni Svara

  Hej! Jag har inte läst om dina köksplaner innan men gick tillbaka och tittade. Tror det blir kanonbra men en fundering… är det fortfarande så att ni ska vända högskåpet med ugnen? Har du då tänkt på att ni har en dörr där vilket betyder att människor kan springa in där när du har luckan öppen? Och det måste det bli extremt svårt att öppna luckan och ta ut plåten när man har ett skåp bakom sig? Jag kanske har missförstått?

  • Hildur Blad
   Posted at 22:45h, 27 juni Svara

   Nejdå Jessica, du har inte missförstått nåt. Vi har vänt högskåpet med ugn och micro mot diskbänken, precis enligt planerna. Dörren går ner till källaren, det är en dörr som det inte springs särskilt mycket i. Och avståndet mellan högskåpet med ugn och micro och diskbänken är rejält för att man ska kunna öppna ugnsluckan, kika in och någon ändå lätt kunna passera bakom. Och ugnen befinner sig dessutom drygt 2 meter in i köket, vilket gör att risken att någon (läs barnen) skadar sig om de kommer in i köket från hallen är nästintill obefintlig. I vilket fall inte värre än det trånga lilla kök vi hade tidigare. Så jag känner mig riktigt nöjd med valet av placering för ugn och micro!

 • Sofia
  Posted at 07:51h, 27 juni Svara

  Ser riktigt lovande ut!!! Ska bli kul att se helheten sen!! :)
  Vi har likadana luckor, bänkskiva och handtagen fast vita. Är supernöjda! Det enda är bänkskivan, den hade jag nog valt en annan om jag hade vetat hur känslig den är för repor. Sonen lyckades göra flera repor häromdagen av att bara flytta fram en plastburk med jordgubbssylt i!!! Borde reklamera egentligen… eller lagt till 20 000 kr och fått en stenskiva. :( Men hoppas ni blir nöjda!
  Kram Sofia.

  • Hildur Blad
   Posted at 22:40h, 27 juni Svara

   Hej Sofia! Ja, jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan det är tillräcklig ordning här hemma för att visa översiktsbilder.
   Håller med dig, skivan är väldigt känslig för repor. Men det är väl egentligen så med alla mörka, enfärgade skivor. Tyvärr…

 • Camilla
  Posted at 09:25h, 27 juni Svara

  Fint! Jag gillar särskilt valet av kakel som tillför liv till allt det släta.

 • Isabelle
  Posted at 09:29h, 27 juni Svara

  Det ser fint ut! :)

 • Hanna
  Posted at 10:37h, 27 juni Svara

  Aha – det var det basilikan var till för ;-)

  • Hildur Blad
   Posted at 22:37h, 27 juni Svara

   Nädu Hanna ;-) den ska användas till matlagning också. :-)

 • Camilla.
  Posted at 14:53h, 27 juni Svara

  Jisses vad fint ni får det! Kul att följa någon annan som renoverar :)

 • Alexandra
  Posted at 23:05h, 27 juni Svara

  Sååå snyggt!!gillar verkligen det jag ser.Har varit kul att följa er resa ända hit,och jag kommer såklart fortsätta.Alexandra

 • Mrs. b
  Posted at 08:39h, 28 juni Svara

  Så fint ni fått det – verkligen bra jobbat! Snyggt kök!

 • Hanna - Whiterainbow
  Posted at 09:59h, 30 juni Svara

  Riktigt snyggt! :-)

 • Dessi - Home and desire
  Posted at 00:04h, 01 juli Svara

  Så fint det har blivit! Ni har samma luckor och handtag som vi har. Supersnyggt! Kakeln var grym!

 • Hanna
  Posted at 20:09h, 02 juli Svara

  Oj, vilket drömkök. Och hela din blogg har blivit väldigt fin.

  • Hildur Blad
   Posted at 23:20h, 03 juli Svara

   Tack för dom snälla orden!!! Ja, vi trivs riktigt bra i vårt fina (och väldigt praktiska) kök!

 • Petran på DesignInsight
  Posted at 19:58h, 31 juli Svara

  Vi håller på välja kök till vårt funkishus…svårt allt är! det blir ett vitt kök från ikea iaf. Skulle du rekomendera den bänkskivan? har kikat på denna och en från kvik. Just bänkskivan skiljer rätt mycket i pris…frågan om det är värt att köpa och ikea och byta om några år igen. De är liksom flera gånger billigare än alla andras ;) har ni ikeas ho med?

  • Hildur Blad
   Posted at 22:31h, 01 augusti Svara

   Hejsan! IKEA:s skiva är ganska känslig för repor. Har klarat mig än så länge, men fått “varningen” av andra bloggläsare som har just denna skiva. Och jag förstår vad de menar. Dessutom syns fingeravtryck och sådant rätt tydligt så det gäller att vara där med torktrasan titt som tätt om man vill att det ska se riktigt rent och fint ut. Men just det beror nog på hur petig man är. ;-) Så jag säger nja just i bänkskive-frågan. Skulle jag valt något annat skulle jag satsat på en klassisk VirrVarr-skiva istället.
   Japp, IKEA:s ho också. Den är jag supernöjd med! Likaså blandaren fungerar fint. Lycka till!

 • Petran på DesignInsight
  Posted at 19:58h, 31 juli Svara

  såg att det blev den gamla bloggadressen!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin