fixa&dona | Målning av tak i våtrum
3223
single,single-post,postid-3223,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Målning av tak i våtrum

Jag drog mig in i det längsta att ta tag i målningen av taket i badrummet. Orsaken till detta är att jag inte riktigt var övertygad om att jag skulle få till spacklingen av skruvskallar och skarvarna mellan gipsskivorna. Men det hade jag inte behövt oroa mig för. Det blev toppenbra! “Straffet” jag fick av att vänta med målningen till sist var att det blev en hel del maskerande för att undvika färgstänk på kakel och klinkers.

När det gäller våtrum är det viktigt att använda sig av produkter avsedda för denna typ av utrymme när det är dags att spackla och måla. Efter att jag spacklat alla ojämnheter med våtrumsspackel och slipat var det dags att täta vinkeln mellan tak och vägg med en våtrumsfog (övermålningsbar). Därefter målades grundfärg och täckfärg över fogen, några millimeter ner på väggen för att verkligen få det tätt mellan vägg och tak.

Foto: Hildur Blad

Taggar:
, , ,
Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin