fixa&dona | Apple-tillskott
3995
single,single-post,postid-3995,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Apple-tillskott

Sådärja, nu börjar jag ha kontroll över tekniken igen. Köpte mig själv en present häromveckan, en iPad som jag nu har bekantat mig med och ägnat några timmar åt för att få den att samarbeta på bästa sätt med min iPhone och MacBook Pro. Bara att erkänna… Apple är det som gäller här hemma! ;-) Så numera, efter en uppdatering av programvaran i telefonen och datorn använder jag mig av iCloud för att få tillgång till samma material på alla enheter. Dessutom använder jag Evernote för att lätt kunna dokumentera och samla idéer som sedan går att komma åt och redigera på alla enheter. Dropbox är också en relativt ny bekantskap för att spara dokument som jag vill kunna komma åt från vilken dator som helst. Favoritprogrammet för att skapa presentationer är Keynote.
Det här var mina favoriter. Har du nån app eller program till din Apple-familj som du rekommenderar?Foto: Hildur Blad

Taggar:
, , , ,
11 Kommentarer
 • Karin
  Posted at 12:58h, 30 december Svara

  Jag är helt kär i min ipad!

  Men mest som leksak. Snygg är den också!

  • Hildur Blad
   Posted at 13:31h, 01 januari Svara

   Hej Karin! Visst är den snygg! Jag ska använda min i jobbet är tanken, men den är ju rolig som leksak också. ;-)

 • Helena
  Posted at 16:40h, 30 december Svara

  Hejsan,
  Min favvis är definitivt Flipboard för att följa RSS mm. Läses som en tidning. Kindle är given och likaså Stubleupon för surfunderhållning. TED talks kollar vi även ofta på.
  Ha de

  • Hildur Blad
   Posted at 13:32h, 01 januari Svara

   Hej Helena! Åh tack för dina tips, de ska definitivt kollas in!

 • Åsa
  Posted at 23:33h, 30 december Svara

  Du har hittat de bra grejerna. Håller med om att Flipboard är bra.
  Annars använder ungarna den mest för lärorika spel.

  • Hildur Blad
   Posted at 13:34h, 01 januari Svara

   Hej Åsa! Tack för tipsen! Ska kika in. Har du förslag på spel till barnen som du/dom gillar?

   • Åsa
    Posted at 11:11h, 03 januari Svara

    Roliga tidsfördriv är t.ex.
    Talking Al, Flick sheep!, Toontastic, Creationary

    Ritprogram finns det ju mängder av.

 • Charlotte Bladh
  Posted at 09:36h, 05 januari Svara

  Yes. Har du också en. Jag är förälskad i min men alldeles grön. Återkommer med tips så snart jag har några. Kram Charlotte

  • Hildur Blad
   Posted at 23:21h, 06 januari Svara

   Hejsan svejsan! Åh, du har också en. :-) De är både roliga och användbara. Trodde faktiskt inte att jag skulle ha så stor nytta av min iPad, men jo det har jag verkligen. Toppen för att skapa och visa presentationer/bildspel/moodboards osv.
   Återkom gärna om du hittar nåt kul. Kram!

 • Anna
  Posted at 20:11h, 05 januari Svara

  Kolla detta klippet och lägg till den appen :-) http://www.youtube.com/watch?v=VsyE2rCW71o&sns=fb

  Jag är inne på bloggen pappas appar för att få bra tips på appar till barnen, vet dock inte hur gamla dina barn är. Du får gärna svara på det om du vill för jag undrar hur många år det skiljer på dem, våra barn delar rum idag därav frågan.

  FIn fin renovering förövrigt.

  • Hildur Blad
   Posted at 23:19h, 06 januari Svara

   Hej Anna,
   Tack för tipset, mina barn är 5 och 9 år. Barnen har väldigt lika intressen och därför passar det dom bra att dela rum. Dessutom är storebror inte hemma särskilt mycket, utan det är hockey som gäller flera kvällar i veckan. Mycket träning gör också att 9-åringen är väldigt trött på kvällarna och därför går de oftast och lägger sig samtidigt. Vi får väl se hur länge de vill dela rum. Möjligheten finns för dom att få varsitt rum, men de vill fortsätta dela ett tag till.
   Vad roligt att du gillar att följa renoveringen av vårt hus! Tack!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin