fixa&dona | Källaren: reglarna på plats i taket
4137
single,single-post,postid-4137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Källaren: reglarna på plats i taket

Planen var att de befintliga skivorna som sitter i taket i rummet i källaren skulle rivas ut och nya gipsskivor skulle sättas upp. Nu visade det sig dock vara eternitskivor som satt i taket vilket gjorde att maken istället väljer att regla upp ett nytt innertak. Så länge eterniten sitter på plats är den inget farlig, det är bara om man börjar riva i den som asbesten frigörs. Dessutom är det dyrt att göra sig av med gamla eternitplattor eftersom den inte tas emot vartsomhelst och kräver en viss form av behandling.
Så nu reglar han upp ett nytt innertak och ska bygga in rören i en “låda”. På grund av den låga takhöjden fungerar det inte att sänka hela taket i samma nivå dvs. nedanför rören. Nåväl, det blir nog bra ändå.
Han passade även på att sätta upp plaströr som sladdarna ska löpa igenom till belysningen och eluttagen.
Nästa steg är att gipsskivorna ska på plats i taket. Sakta men säkert går det framåt.Foto: Hildur Blad

2 Kommentarer
  • Emma
    Posted at 20:04h, 29 januari Svara

    Tycker inte det går speciellt sakta, ni jobbar på bra;) Kommer bli kanonsnyggt tror jag! Bygga in rören i en låda låter som en bra idé med tanke på takhöjden! Ser fram emot fler bilder:)Ha en skön kväll, kramar emma

  • Sara - Little Miss Fix It
    Posted at 08:17h, 30 januari Svara

    Ser fram emot att hälsa på och få se i det nya sovrummet! Tror att det är en riktigt bra lösning emd lådan för rören, blir lite spännande strukturmatt kolla på. Kramkraaaaam!

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin