Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Som jag nämnt ett flertal gånger här på bloggen och på Twitter för de som följer mig så är jag en riktig hockey-morsa. ;-) Det hade jag faktiskt aldrig kunnat tro när nu 9-åriga sonen började spela för lite mer än tre år sedan. Sonen längtar till sina träningar och kompisarna och jag gillar gemenskapen som man får med de andra föräldrarna i laget och i klubben. När man tillbringar mellan 6-10 timmar i veckan tillsammans i en ishall så lär man känna varandra riktigt bra efter några år.

Alla föräldrar i laget turas om att stå i kiosken och att ha hand om sekretariatet vid våra hemmamatcher. Jag försöker hålla mig så långt bort som möjligt från cafeterian men tar gärna plats vid klockan eller agerar speaker och musikansvarig. Jätteroligt och utvecklande för egen del!

Men även om jag inte gärna vill stå bakom kassan på Loftet (vår cafeteria) så betyder det ju inte att jag inte vill engagera mig för att skapa en välkomnande, fräsch och funktionell cafeteria. Tycker man som jag att inredning är det roligaste som finns så är det väl toppen om det går att kombinera med nästa stora intresse, ishockey.

Loftet behöver sig en uppfräschning och ikväll har jag och ansvariga ur styrelsen haft vårt andra möte för att planera vad som behöver göras, hur det ska finansieras och skapat drömscenarion. Nu ska vi sammanställa våra tankar och sen kör jakten på sponsorer och samarbetspartners igång! Vi siktar mot drömmen och kommer vi halvvägs så blir det riktigt bra det med!

Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
9 comments
 1. Åh, det här vill jag se mer av! Hemmainredningar går det tretton på dussinet på (inget illa med det, jag läser samtliga ändå) men inredning av sånna här lokaler, där finns en utmaning! Lycka till!

  1. Hej Jessica! Tack för lyckönskningarna och vad roligt att höra att du ser fram emot att följa projektet. Målet är att vara färdiga till säsongen kör igång i höst. Vi får väl se hur det går… Men vi satsar på det i alla fall. ;-)

  1. You haven't changed much at ALL, except now that guy would be taking pictures of you – the frock is gorgeous. To have stayed the same weight for so long is admirable too.Your children always look so genuinely happy. I cannot imagine a time coming where dining out with mine would be a pleasure.Love the painted nails and gold espadrilles, you look all set for holiday (and I'd LOVE to come with you.Lucy x

 2. ha ha….En sån himla typisk cafeteria! Som hockeymorsa till 3 hockeygrabbar har jag hängt i många cafeterior och varför ser de alla lika hjälplöst tråkiga ut.
  Lyckliga du som nog tillhör en förening eller kommun med ekonomi som har råd att fräscha upp!
  Vi har gjort lite, jag har sytt nya modernare gardiner utan gulligull och fått dem att måla om de aprikosa väggarna men vips var jag borta när det några sedan fick för sig att det nog skulle sättas en gullig ljusblå bård mitt på väggarna med vitt snirkelmönster (detta gjordes för två år sedan)
  Vem fasen sätter en bård nu för tiden mitt på väggen i en offentlig miljö.
  Jag kräks på bården varje gång och snackar med sportchefen som är målare om han inte kan riva väck den eller måla över den!

  Kul projekt och jag ser fram emot att se förändringen.!
  Carina

 3. Hej Carina! Vad roligt att du delar med dig av erfarenheter från er ishall. Tyvärr har inte föreningen några pengar till detta och kommunen har vi inte pratat med ännu. Men med ett stort kontaktnät inom klubben och en liten insats/peng från många (både privatpersoner och företag) så ska vi nog kunna få till en uppfräschning. Just nu förbereder vi för att kunna “sälja in” projektet på bred front i slutet av mars.
  Förresten, håller med dig… vem kommer på att sätta upp en bård nuförtiden? Och dessutom i en offentlig miljö. Ja, så går det när man vill återskapa sitt eget vardagsrum på offentlig plats. Inte alltid så lyckat. ;-)

 4. Tack för avrådan om att måla en guldig vägg, tittade på tapeter men hittade ingen som föll i smaken, därför blev det något helt annat, en svart tapet =) du får gärna se hur det blev i vårt vardagsrum… vi är nöjda och glada att det inte blev guld ändå =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.