Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!


Nu sitter jag på tåget hem från Stockholm alldeles fullproppad med inspiration, nya produkter att lägga på minnet som kan komma till användning i kommande inredningsjobb och därtill en massa möten med både nya och gamla bekantskaper. Nu har jag många intryck att bearbeta och nya jobbuppdrag och samarbeten att ta mig an. Det har varit lyckosamma och givande dagar på Stockholm Furniture Fair. Wiho! Men hur trevligt och inspirerande det än må vara att åka iväg på mässa så ska det bli skönt att komma hem till min kära familj!
Jag vet inte riktigt vart och hur jag ska börja min rapportering från mässan. Jag har lagt ut en del glimtar på mitt Instagram de senaste dagarna (fixaodona), men jag tänkte även ge mig på en sammanfattning här på bloggen a´la fixaodona-style. Jag kan bara konstatera att jag tittar på montrar och möbler ur flera olika perspektiv. Dels sådant som tilltalar mig personligen, som jag själv skulle vilja ha i mitt kära funkishus. Men även färgkombinationer och material i montrar och sortiment får min uppmärksamhet liksom möbelnyheter som jag vill ha koll på för att ta mig an mina inredningsuppdrag till offentlig miljö på bästa sätt. Så alltsomoftast är det lite svårt att välja vad jag ska inrikta mig på att visa upp här på bloggen.
Så för att göra det enkelt för mig går jag väl rakt på en av mina favoritmontrar. Ire. Att Ire Möbel dessutom har sitt huvudkontor och fabrik i Tibro, där jag bor gör ju inte direkt saken sämre… ;)
I Ires monter möttes jag av ett gäng blåa nyanser, både på väggar och möbler. Effektfullt och uppseendeväckande. Blått är på ingång och det rejält.


Designen av montern står Emma Olbers för, som jag dessutom fick en liten pratstund med. Emma har designat ett antal produkter för Ire. Däribland årets soffnyhet Armilla. Snygg och riktigt skön att sitta i. Här kombineras stramhet med bulliga former. Soffbenen ser ut att hålla in det rundade armstödet vilket förstärker intrycket av bullighet. Det som jag gillar extra mycket med denna soffa är att soffbenen blir en detalj, som dessutom går att få lackade i valfri RAL-kulör. Som inredare till offentlig miljö “går jag igång” på sådana här relativt enkla lösningar för att skapa en unik soffa till kunden.


Såklart fanns det inslag av varma metaller i monterns styling, här mässing. Guld, mässing och i synnerhet koppar är metaller vi kommer få se mycket av i inredningen i år. Soffbordet på bilden ovan heter Join och är även det designat av Emma Olbers. Finfint!


Den moderna clubfåtöljen Clu är också den en av årets nyheter, designad av Carl Öjerstam. Oh så fint det är med alla blåa nyanser!


Soffbord S-wood och soffa Rejoin, även de designade av Emma Olbers. Soffan är en av mina favoriter, tokgillar de skinnklädda hörnen på armstöden. För just soffan Rejoin mottog Emma i måndags Elle Interiörs designpris 2013 för Årets Möbel.
Klarglas, ja glas i allmänhet och speglar är även det material vi kommer att få se mycket mer av under året. Gärna kombinerat med ljusa träslag.


Under mässans första dag lyssnade jag till Stefan Nilsson på Trendgruppen som på 40 minuter redogjorde för 5 olika trender som vi kommer att få se mer av under året. Då nämnde han att årets blomma är den vildvuxna blomman. Nu återstår det att se om vi kommer att bli överrösta med bilder på buketter plockade från diket eller sommarängen i inredningstidningar, bloggar och på Instagram framöver.


Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
5 comments
  1. Ire’s monter fastnade även jag lite extra för. Och duktiga Emma Olbers!
    En riktigt hit, inte minst för deras “tänk” med svensk tillverkade möbler, kvalité och god hållbarhet som verkligen ligger i tidens anda.

    Och som sagt, riktigt roligt att äntligen få träffas IRL :)

    Kram Anette/Inredningshjälpen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.