fixa&dona | Tapetinspiration med känsla av kakel
6724
single,single-post,postid-6724,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tapetinspiration med känsla av kakel

Ginger från Midbec
Det är dags för en välbehövlig paus i föreläsningsföreberedelser, webbkurs-skapande och artikelskrivande för att istället bry mig om min blogg en stund. Jag håller på och skriver en artikel på temat “På tapeten i höst” och tänkte det kunde passa bra att jag delar med mig av några tapeter som jag personligen fastnat lite extra för.
Om vi tittar tillbaka i tapetens historia så har papperstapetens syfte ofta varit att efterlikna dyrbara material, i synnerhet olika tyger och sömnadssätt. Man har även historiskt sett imiterat olika stenmaterial och trä. Fenomenet att efterlikna andra material är något som är mycket populärt på tapeterna i höst. Vi har sett detta tidigare, men nu är utbudet av den här typen av tapeter större än någonsin. Alltifrån djurpäls/hud, trä, sten och textilier kan vi pryda våra väggar med.
Här kommer ett gäng tapettips med tydliga referenser till mönstrade kakelplattor med en etnisk känsla. Just de etniska mönstren hittar vi i höst både på tapeterna och alla former av textilier.

Ginger från Midbec
Översta tapeten är en fototapet ur kollektionen Ginger från Midbec. Bilden ovan är ett traditionellt tapetmönster som finns i flera färgställningar, även det ur kollektionen Ginger.
Nedan är ett antal tapetmönster ur kollektionen Poetry från Boråstapeter som kommer ut i butik den 24 oktober. En av mina personliga favoriter är tapeten längst till vänster, den som även syns på närbilden nedan. Även den tapeten finns i fler färgställningar.

Poetry från Boråstapeter - fixaodona.se
Poetry - Boråstapeter
Bild 1 och 2: Midbec
Bild 3: Hildur Blad/fixaodona.se
Bild 4: Boråstapeter

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin