fixa&dona | Årets kulör 2014
6916
single,single-post,postid-6916,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Årets kulör 2014

Årets färg 2014 - Radiant Orchid, Pantone

Pantone har precis släppt vilken kulör de utsett som årets kulör för 2014. Från 2013 års smaragdgröna, Emerald till en kulör som fått namnet Radiant Orchid. En lila kulör med rosa undertoner som enligt Pantone är utvald eftersom den tilltalar ögat och som uppmanar till kreativitet och originalitet, något som värderas och uppskattas allt mer i dagens samhälle.
Om man tänker till kring färgernas betydelse brukar lila vara kulören som symboliserar makt, rikedom och framgång.
Om vi “klumpar ihop” alla lila kulörer som en enhet så är lila en färg som många har väldigt svårt för. Men i måttliga mängder livar lila upp de mörkt gröna tonerna och passar riktigt bra tillsammans med turkos, ljust gul och teal (blågrön). Akzo Nobel utser även de årets kulör varje år och 2014 har de valt just kulören Teal.
Radiant Orchid är perfekt att plocka in på detaljer och accessoarer för att liva upp en en inredning i gråa och beiga toner. Djärv och energigivande utan att ta över. Vågar du lila? Jag tror jag avstår, men man ska ju aldrig säga aldrig…

Formex våren 2014 - Day Dream

Foto: Pantone
Skärmdump: Formex

5 Kommentarer
 • Mia
  Posted at 11:05h, 07 december Svara

  Vår granne går klädd i den färgen jämt, från topp till tå. Inte så snyggt… men nu blir hon ju trendig :) Tror själv att jag avstår. Världens fulaste färg ju! Urk :)

  • Hildur Blad
   Posted at 00:36h, 11 december Svara

   Ja, lila är onekligen en “svår” kulör. Härligt med en trendriktig granne. ;) Enda gången jag målat lila var år 2000 när jag målade delar av vårt badrum lila i vår hyresrätt. Kan ju tillägga att drygt 8-9 år senare åkte jag nattbussen hem från stan och fick en överförfriskad okänd man sittandes bredvid mig som drog sitt livs historia. Det visade sig att han bodde i min och makens lägenhet som vi hade flyttat ifrån 2001. Och badrummet var fortfarande lila. Ha, ha!

  • Jayden
   Posted at 16:22h, 03 augusti Svara

   With the bases loaded you struck us out with that ansrew!

 • Anna-Karin
  Posted at 22:25h, 10 december Svara

  När åren börjar ila, klär sig damerna i lila ;-)

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin