fixa&dona | Ny färgkarta från Jotun LADY skapar målningslust
7519
single,single-post,postid-7519,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ny färgkarta från Jotun LADY skapar målningslust

Nu börjar alltfler av oss fokusera på insidan av våra boenden igen. Så även jag. I höst och vinter kommer jag gå loss med både färg och tapeter här hemma är planen. Är lite experimentsugen helt enkelt. Så framöver kommer det givetvis rapporteras en hel del om både tapetnyheter och andra trevligheter som rör väggarna där hemma, här på bloggen.
Först ut är en nyhet som rör färg. Sedan en tid tillbaka har jag följt den norska stylistduon Kråkvik & D´Orazio (som för övrigt är mina absoluta stylistfavoriter) på Instagram. De har stylat bilderna för Jotuns nya LADY-färgkarta som släpps 1 september. Förutom, i mitt tycke vansinnigt snygga bilder, är det en samling härliga kulörer som får mig att vilja provmåla allihopa och se vad som händer när de hamnar på en vägg här hemma eller varför inte på kontoret.

En behind the scenes-film från när bilderna till färgkartan togs:

Och här kommer några av bilderna. Fotograf Margaret M de Lange. Alltså, jag älskar de här kulörerna. Mjuka, snälla och varma.

Jotun Lady - Soft Mint
Vägg med skåp: Jotun LADY 7555 Soft Mint. Väggen till höger: Jotun LADY 7163 Minty Breeze. Min personliga favoritfärgskala, som redan flyttat in i vårt sovrum. Smart idé med att måla väggarna i två olika kulörer! En uppdaterad och diskret form av fondvägg.

Jotun Balance 7856 Warm Blush
Jotun Lady 2856 Warm Blush. Denna bild är ett bra exempel på hur man färgsatt med tanke på flödet mellan rummen och vad som kommer att ses samtidigt. Elegant och rofyllt.

Jotun Lady Balance 1864 Anonymous
Jotun LADY 1864 Anonymous

Jotun LADY 2859 Whispering Red
Jotun LADY 2859 Whispering Red

Jotun Lady 1434 Elegant
Mörk vägg Jotun LADY 1434 Elegant
Ljus vägg Jotun LADY 1624 Lätthet

Pressbilder: Jotun
Styling: Kråkvik & D´Orazio
Foto: Margaret M de Lange

5 Kommentarer
 • Ami
  Posted at 11:04h, 30 augusti Svara

  Hej! Har sett bilderna många gånger på nätet nu. Så fina bilder och kulörer. Vill ha hemma :) Men en fråga. Bilden på kulören Whispering Red, nere i vänstra hörnet så ser det ut som om färgen flyter över mot bollen. Ser ju ut som en Photoshop-disaster, men sen tänker jag att de borde ju vara äkta vara med färg på en riktig vägg? Vad tror du? Kul att du har kommit igång med bloggandet igen. Har saknat. Ha det bra! /Ami

 • Hildur Blad
  Posted at 12:50h, 30 augusti Svara

  Hej Ami!
  Visst är det härliga kulörer och bilder! Det är nog nån “PhotoShop-disaster”. Även om väggen är målad från allra första början så brukar de allt som oftast fixa en hel del i efterhand. Återstår att se om det dyker upp nån ny, uppdaterad version av denna bild där detta är fixat. Var glad jag blir över att höra att du saknat mitt bloggande. Nu kör jag igång med nya friska takter och en dos ny inspiration och energi. Fin helg till dig!

 • Rosanna
  Posted at 08:59h, 06 september Svara

  Hej! Vet du var fönsterväggen på sista sidan kommer ifrån? Tack!

 • Färg är det nya vita | Ett stenkast från Fyndet
  Posted at 09:04h, 07 mars Svara

  […] har jag själv tänkt testa grått i mitt rum. Bloggen Fixa & Dona hade med en bild på färgen i höstas. En vägg täcks av Elfahyllor som tills vidare kommer att döljas bakom ett […]

 • Sovrumsfix | Ett stenkast från Fyndet
  Posted at 13:28h, 08 april Svara

  […] mitt rum skulle få sig ett lyft oxå. Det var när jag letade färg på nätet och dök på ett inlägg hos Fixa & Dona och såg Elegant från Jotun som beslutet om grå vägg […]

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin