Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Muuto Dots - fixaodona.se
Mjukstartar denna söndag förmiddag med en stunds jobb framför datorn och yngsta sonen bredvid mig som gör kommande veckans läxor. Innan jag tar tag i dagens vill och måste-uppgifter blir det några glimtar från vårt sovrum. Galet nöjd med kulören på väggarna – Misty Le Havre från Nordsjö. En kulör som ser grå ut på färgprovet, men som uppmålad på en större yta och i eftermiddagens- och kvällens varmare ljus drar iväg och plötsligt framträder den gröna tonen. Misty Le Havre gör sig väldigt bra tillsammans med ek. I detta rum har jag bland annat tillfört ek i form av tavelramar och krokarna Dots från Muuto.

Önskar dig en skön söndag!

Muuto Dots - fixaodona.se
Jag har ännu fler Dots-krokar som väntar på att komma upp. Denna gång petrolfärgade som är tänkta att komma på plats i vår hall nån gång framöver…

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
3 comments
 1. fin färg!

  jag funderar lite, har tre muuto dots i vardagsrummet där kamera hänger och där funkar det perfekt. Nu skall hallen få sig lite ny färg och nya krokar och dotsen, och även “gym hook” är favoriter, men jag är lite tveksam till att använda dom i hallen. Det skall ju fungera smidigt och praktiskt i vardagen framför allt, och jag tänker att dots är rätt stora (om man inte bara kör på minsta storleken) och då blir det klumpigt att hänga en liten barnjacka över. Dessutom ser man ju inte den fina kroken om jackan hänger över. “Gym hook” får man ju tom använda galge till och det kommer jag aldrig lyckas med att få barnen att göra på rutin…
  Hur tänker du om detta? Har du några tips på andra fina krokar? Jag har tänkt vit tapet och måla en grå stor fyrkant, och på fyrkanten kommer krokarna, minst 5st… Har egentligen tänkt vita krokar, tycker det vita kommer fram så fint mot en mörkare grå bakgrund, men jag är ju öppen för alla förslag om du skulle ha något sådant på lager;)

  Ha en fin dag!

  1. Hej Emma!
   Måste erkänna… jag har ett gäng Gym Hooks också. ;) Min lösning på “problemet” är att blanda Dots eller Gym Hooks (knoppar som kräver galge) med mer traditionella varianter av krokar där barnen lätt kan hänga upp sina jackor. Precis som du säger så är oddsen att barnen ska hänga upp något på galge ungefär = 0%.
   Ska se om jag kan få till en krok/knopp-spedcial nån dag framöver. Fin dag till dig också!

 2. Hej

  Fina gröna nyanser på bilderna !
  Jag funderar på att måla vardagsrummet i Nordsjös grågröna färg Restful Paris och såg precis att du målat en pall i den färgen. Är ute efter en perfekt grå väggfärg som drar åt grönt. Tycker också att den du har Misty Le Havre är jättesnygg. Har du något annat förslag på liknande färg ? Jag ska kombinera med ek, mässingdetaljer, tror det blir snyggt.
  Tack för en inspirerande blogg !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.