fixa&dona | Så fixar du ett cirkusrum
8186
single,single-post,postid-8186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Så fixar du ett cirkusrum

Så skapar du ett cirkusrum - fixaodona.se
Just nu håller jag på med ett inredningsuppdrag där temat för ett av rummen är cirkus. I mitt fall gäller det att skapa något annat än den klassiska cirkuskänslan – men det ska ändå inte gå att missa cirkusreferenserna. För att lyckas är det viktigt att hitta de rätta detaljerna, det som verkligen gör att det känns som cirkus.
Nu när jag är uppslukad i cirkusvärlden tänkte jag passa på att dela med mig av några tips – perfekta att applicera på barnrummet eller kalaset.

Vad är det som skapar den klassiska cirkuskänslan?

 • Grafiska mönster – randigt (här ligger rött i topp som kulör på randen), harlequinruta, rutigt och prickigt
 • Mönstermixar – blanda olika mönster
 • Klara färger – rött, gult och blått kombinerat med vitt och svart
 • Vimplar och draperier
 • Belysning där du ser glödlampan – glödlampsslingor (välj LED-slingor så behöver du inte oroa dig för värmen)

Bra att tänka på vid skapande av temarum
Försök hitta detaljerna som skapar känslan – precis som i exemplet ovan. Då är det lättare att hitta föremål som passar in, du vet vet du letar efter, men de är inte så givna vid första anblick. En gammal pall blir perfekt i cirkusrummet om man målar den i en färgglad kulör och dekorerar med harlequinrutor. Rutorna målas eller skapas med hjälp av kontaktplast. Kontaktplast är för övrigt väldigt bra när det gäller att dekorera småsaker för att få till rätta känslan.
Gå “all in”. Ska du göra ett temarum brukar det bli som mest effekt om man satsar helhjärtat. Men köp möbler som passar in även när smaken förändras, eller som är lätta att måla om när man tröttnat.

Bonusinspiration
DIY – spexig sänghimmel med cirkusfeeling av LittleMissFixIt
Duka upp till lekfull cirkusfest
DIY – dekorera sängben

På bilden ser du:

Cirkusprint från Knaada.com / Randig tapet Midbec All About Me art nr 110515 / Prickig tapet från Midbec Kids@Home 4 art nr 70499/ Harlequinmönstrad fototapet från PhotoWallS-lampa från Cirkuslampan /  Sänghimmel MYSIG från IKEA / Flaggspel från Ejvor.se / DIY – Måla ett cirkustak / Hylla VITTSJÖ från IKEA / Lampa på porslinssockel från Byggfabriken / Kubhylla VALJE från IKEA / Bokhylla BILLY GUL från IKEA / LED-ljusslinga från Granit / Romerska ringar i trä från GRANIT / Vägglampa LEDSJÖ från IKEA / Låda TJENA från IKEA / Kulörer från Nordsjö

4 Kommentarer
 • farmhouse
  Posted at 03:21h, 04 maj Svara

  Kul med temarum!
  Och underbart cirkusrum med härliga färger, mönster och glada inredningsdetaljer!
  Hoppas vi får se bild på rummet när det är klart :))

  Sanna/Farmhouse

  • Hildur - fixa&dona
   Posted at 17:29h, 12 maj Svara

   Hej Sanna,
   Resultatet ska stå färdigt i slutet av september, så det dröjer ett tag. Men då dyker det säkert upp bilder på bloggen. Håll ut! ;)

 • Maria
  Posted at 21:17h, 09 maj Svara

  Jättekul inlägg! Blev superinspirerad!

  • Hildur - fixa&dona
   Posted at 17:28h, 12 maj Svara

   Hej Maria!
   Vad roligt att höra! Då kanske det kan bli fler liknande inlägg framöver.

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin