fixa&dona | Så målar du dina utemöbler
9019
single,single-post,postid-9019,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Måla bänken - fixaodona.se

Så målar du dina utemöbler

Måla bänken - fixaodona.se

Har du tröttnat på dina utemöbler eller ser de slitna ut? Istället för att köpa nytt – gå loss med penseln. Eller ge dig ut på loppisjakt och hitta gamla möbler som du sedan tar hand om och fräschar upp. Jag slutar aldrig förvånas över vilken skillnad ny färg och en härlig kulör gör för intrycket. Det mesta går att måla bara man gör underarbetet ordentligt. Här hittar du mina tidigare tips på hur du kan tänka när du väljer kulör till möblerna.

Måla dina utemöbler - fixaodona.se

Tips! Bygg ett eget bord till uteplatsen i precis exakt det mått du behöver och måla det i en passande färgskala. Här hittar du en inspirationsfilm till hur du bygger och målar ditt eget bord.

 

Så målar du dina utemöbler:

Numera finns det vattenlösliga målningssystem som är lätta att jobba med, snällare mot miljön och torkar fort. Dessutom går det att bryta färgen i princip vilken kulör som helst – så du borde hitta något som faller dig i smaken.

1. Börja med att tvätta möbeln med målartvätt. Om det är alger och mögel på ytan behöver du använda dig av en alg- och mögeltvätt för att döda sporerna ordentligt. Skölj.

2. Mattslipa blanka ytor, skrapa bort all löst sittande färg och slipa bort grått trä.

3. Nytt trä behandlas med en impregnerande grundolja. Är möbeln gammal behandlar du enbart de trärena ytorna med impregneringsolja.

4. Är möbeln trären (bara behandlad med impregnerande grundolja) grundmålar du hela möbeln, annars räcker det med att grunda enbart de trärena ytorna.

5. Måla 2 gånger med en dörr- och fönsterfärg för utomhusbruk. Torka.

Nu är möbeln färdig att användas och uteplatsen redo att piffas. Tänk på att se över utemöbeln varje år – då håller den sig fräsch länge.

Gult är... fint - fixaodona.se

Foto: 1-3 Beckers | 4 Nordsjö Idé & Design

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin