fixa&dona | Nordic Kicks
10021
single,single-post,postid-10021,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Nordic Kicks Formex SS16

Nordic Kicks

Nordic Kicks Formex SS16

Formex har nyss släppt trendtemat för vårens mässa, som äger rum i slutet av januari. Trendtemat är Nordic Kicks och sammanfattas bäst med ”något gammalt, nånting nytt, något lånat, nånting blått, något fått”.  Vårt designarv blandas med nya infallsvinklar. Det är personligt och färgstarkt. Känslan är varm och detaljerna är noga utvalda.

Mönster

Trenden Nordic Kicks leker med grundformerna från modernismen. Inredningen är kantig och lådlik eller välvt cirkelformad. Geometriska former blir tecken och symboler. Trots både kraftfulla former och färger är uttrycket mjukt och detta är just vad som kännetecknar trenden Nordic Kicks. Stänkmålning är ett sätt att få fram det improviserade och lekfulla. Memphisgruppen inspirerar likaså hämtar vi en hel del inspiration i öst och låter japanska traditioner möta 1900-talets humanistiska modernism och vårt svenska folkhem.

Material

Hantverket fortsätter att influera och inspirera. En mix av konstnärlighet, hantverk och tekniska innovationer.

  • Taktila ytor
  • Trä
  • Natursten
  • Marmor
  • Kork
  • Läder
  • Terracotta
  • Metaller –  präglade, etsade, oxiderade och bearbetade
Färgskala

Naturen inspirerar till färgskalan och färgen som dominerar är blått i alla dess toner och nyanser. Starka kulörer bildar utropstecken.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin