fixa&dona | Rum för en tweenie
10510
single,single-post,postid-10510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Färgskala tweenie-rum - fixaodona.se

Rum för en tweenie

Färgskala tweenie-rum - fixaodona.se

Länge, länge har jag lovat 9-åringen här hemma att fixa till hans rum i källaren. Stackaren har levt med småblommiga tapeter och noll förvaringsmöjligheter alldeles för länge. Det dröjde ett tag innan vi kunde enas om vad som skulle göras – men nu har jag fått tummen upp och han hejar ivrigt på och hjälper till så gott han kan (bland annat genom att servera julmust i fina glas och berömma mig så fint om att jag är snällaste mamman i världen och kan fixa så många saker). Såna fina ord ger definitivt energi att fixa vidare – smart kille det där. ;)

Vi har två hockeytokiga barn och mer eller mindre all fritid handlar på ett eller annat sätt om hockey. Såklart önskade sig 9-åringen ett hockeyrum. Men eftersom favoritlagen skiftar så insåg jag rätt snabbt att det är vanskligt att välja färgskala i rummet utifrån favoritlag, vilket var hans första önskan. Det var här det blev lite stopp i projektet. Vi enades till sist om två blågröna toner på väggarna ur Alcros ad.16 och trenden Studio Blå där jag ska måla Moules nertill och Mortel upptill. 

Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se

Målad vägg – tvådelat. Foto: Alcro

Planen är att måla alla möbler utmed väggarna ton i ton eller samma kulör som väggen bakom men med olika glans för att skapa en effekt, utan att det känns rörigt för ögat. Färgklickar blir gult, rött, klarblå och svart – precis som han önskade sig.

Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se

Möblerna “målas in” i väggen. Foto: Alcro

Inredningsdetaljerna som tillförs kommer på ett eller annat sätt ha referenser till hockey – så det blir nog en del DIY-projekt att ta sig an den närmsta tiden. 

Nepp, dags att måla vidare. Snart klar!

Foton via min Pinterest, Alcro och IKEA

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin