Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Skissförslag / ritning 2-plans bostadshus

Igår var en spännande dag. Då var nämligen jag och Henrik hos arkitekten och fick se ett första skissförslag på vårt hus vi planerar att bygga.  Ett handritat förslag dessutom, vilket gör ritningarna ännu charmigare att titta på. Så nu kommer skallinjalen till användning för att få koll på måtten.

Jag hade redan innan första mötet med arkitekten, för lite mer än en månad sedan, ritat upp huset i 3D för att visualisera på ett ungefär vad vi tänkt oss. På det stora hela var skissförslaget enligt önskemål. En del nytt och väldigt mycket av det som vi tänkt oss.

Mitt nästa steg är att rita upp huset i 2D på datorn och göra en del justeringar. Några väggar och dörröppningar ska flyttas så att huset känns optimalt utifrån våra behov. Dessutom ska jag provmöblera huset i datorn redan nu för att se om det kommer att gå att möblera som vi vill.

Skissförslag / ritning 2-plans bostadshus

När jag tog kontakt med husbyggaren hade jag ett önskemål och plan: Vi vill skapa så mycket hus som möjligt för pengarna genom att utforma huset på ett sätt som är kostnadseffektivt att bygga. Vilken tur att det faktiskt stämde väldigt bra med hur vi vill att vårt hus ska se ut. Vi vill inte kompromissa med material och kvalitet. Vi vill bara lägga pengarna på rätt saker.

Och när jag tagit kontakt med bankerna så har de tittat på mig lite konstigt och konstaterat att du är inte riktigt som andra. Nä, för jag har inte frågat om vi får låna x antal kronor till ett husbygge utan min fråga har varit hur mycket får vi låna och vad det skulle kosta oss per månad. Så nu har jag ett antal räkneexempel och kalkyler att fundera kring för att göra en bra affär. Vi vill nämligen inte lägga alla pengar på att bo.

Så snart ska vi träffa husföretaget för att stämma av kostnadsbild, fördelning av arbete och tidsplan. Sen vet vi om husbygget blir av på riktigt! Kommer vi att kunna bygga det hus vi vill – till den budget vi satt?

Fortsättning lär följa…

Total
0
Shares
1 comment
  1. Hej!

    Vi ska också bygga hus och vill ha svarta dubbeldörrar (vi bygger ett hus i New England stil). Entrén kommer att ligga i norrläge och husleverantören avstår från att lämna garanti på dörrarna eftersom de ska vara svarta – ok med oss. Men trots detta kan vi endast få dem i mörkaste kulör s8000N. För mig är detta en grå färg och jag skulle helst vilja ha s9000N. Men vet du möjligtvis hur kulör s8000N upplevs? Jag har endast tittat på en NCS-karta.

    Tacksam för ditt råd i detta!

    Mvh,
    Isabel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.