fixa&dona | House of Philia färgkoder och färgsättningstips
12101
single,single-post,postid-12101,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
HoP Light Grey Vardagsrum Nordsjö Ambiance Xtramatt

House of Philia färgkoder och färgsättningstips

HoP Light Grey Vardagsrum Nordsjö Ambiance Xtramatt

HoP Light Grey

Att inspireras av andra, eller kanske till och med välja exakt samma kulör som någon annan när det är dags att måla om där hemma är i mitt tycke aldrig fel. Att det därmed per automatik skulle bli ett lyckat resultat, det är däremot inte alls lika säkert. För hur resultatet blir beror ju i allra högsta grad på rummets väderstreck, ljuskälla och omgivande kulörer. Andras (lyckade) kulörval kan istället vara ett sätt att begränsa ditt urval och antalet alternativ – att få hjälp att börja någonstans.

För drygt ett år sedan härjade debatten om att välja en kulör eller färgkod som någon annan redan målat med eller att vara ensam och först med sitt kulörval. Nu verkar debatten lugnat ner sig och de allra flesta har nog vid det här laget insett att kulören ofta uppfattas helt annorlunda hemma hos sig själv jämfört med hur den såg ut på bild hemma hos nån annan.

Någon som många inspirerats av till kulörvalet är House of Philia, som förra våren målade om hemma hos sig och själv tog fram fyra olika kulörer i grått, beige och gråbeige – HoP Grey, HoP Light Grey, HoP Greige och HoP Grey Sand.
Efterfrågan var såpass stor efter hennes specialkomponerade kulörer att Nordsjö nu lagt upp dessa som standardkulörer i sin receptbank. Så nu kan du välja bland House of Philias egna kulörer hos närmsta Nordsjö-återförsäljare när väggarna ska målas om.

HoP Light Grey Vardagsrum

HoP Light Grey

Färgsättningstips

Hur en kulör uppfattas beror på rummets väderstreck, ljuskälla och omgivande kulörer. Provmåla alltid! Alla som någon gång målat om ett rum vet att det kan vara väldigt svårt att välja kulör utifrån ett litet pappersprov och då är alla tips och inspiration värdefull hjälp på vägen. Då kan den där kulören man sett på någons blogg, Instagram eller i en inredningstidning vara bra för att begränsa urvalet och faktiskt vara den där första kulören du väljer att provmåla. Utifrån hur du upplever kulören i just ditt rum och utifrån dina förutsättningar kan du sedan få hjälp av färgaffären att hitta rätt andra gången, om den första kulören inte kändes riktigt rätt.

HoP Greige Allrum Nordsjö Ambiance Xtramatt

HoP Greige

HoP Grey Sovrum Nordsjö Ambiance Xtramatt

HoP Grey

HoP Grey Sand Tonårsrum Nordsjö Ambiance Xtramatt

HoP Grey Sand

Lästips om färgkoder och kulörval

Ett facit över färgkoder
Om att färgen breder ut sig i de svenska hemmen
Ty innerst inne går vi alla och letar efter färgkoden som ska rädda våra liv

 

HoP kulörer House of Philia

Alla kulörerna från House of Philia

Foto House of Philia

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin