Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!
Helkaklat funkiskök - Sköna Hem
Härligt flöde i funkisköket. Jag gillar!

Jag har precis anlänt till Stockholm och i väntan på dagens första möte tänkte jag passa på att dela med mig av senaste nytt gällande vårt eventuella husbygge.
Igår fick vi första offerten på ritningen och prislappen på husskalet ligger högre än vad jag hade önskat för att hålla budgeten. Det är ett superbra pris – men nu behöver jag kapa kostnader för att min gjorda budget för att hålla månadskostnaden låg per månad ska hålla. Frågan är inte om vi får låna de pengar som behövs, utan frågan är hur stor del av våra inkomster vi vill lägga på att bo. Så, nu behöver jag fundera lite. Vi (läs: Hildur) är inte villiga att kompromissa alltför mycket – då ska det inte byggas hus just nu.
Eftersom jag är ekonomen, projektledaren och arkitekten/inredaren i familjen ligger mycket på mitt bord just nu. Snickar-maken, han lär få jobba så det räcker till om vi bestämmer oss för att bygga.

Men nu känner jag mig lite matt i lacken, blev alldeles för få timmars sömn inatt. Fastnade framför datorn och ritade hus och landade i att jag nog banne mig ska rita nåt helt nytt – just för att slippa känslan av kompromissande. Så tågresan upp till Stockholm ägnades åt ännu mer ritande, insamlande av inspirationsbilder (fastnade för ett funkiskök via Sköna Hem – fler bilder hittar du här) och mailande för att förlänga reservationstiden av vår tomt.
Just nu är det betydligt fler frågetecken än utropstecken. Men det är väldigt lärorikt.

Helkaklat funkiskök - Sköna Hem
En planlösning jag gillar – inspiration till nya ritningen.

Foto Martin Cederblad för Sköna Hem

 

Total
101
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.