fixa&dona | Gråbeige toner till källaren
13367
post-template-default,single,single-post,postid-13367,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Gråbeige toner till källaren

Gråbeige toner - fixaodona.se

Just nu känns det som om jag står i startblocken, om jag ska utrycka mig optimistiskt, eller trampar på stället om jag ska vara lite mer pessimistisk. Jag letar efter den där sista (?!) pusselbiten som gör att jag kommer vidare i tanken. Men, de senaste dagarna har den ena pusselbiten efter den andra hamnat på plats. Det är så mycket roligt, men utmanande som väntar framöver. Nu är det spikat – det blir husbygge. Tomten är köpt. Kontraktet för huset påskrivet. Så, nu börjar snart resan för att planera vidare kring vårt nya hus. Och den resan kommer jag dela med mig av här på fixaodona.se. Men innan det blir fullt fokus på nybygget så tänkte jag pyssla om vårt kära funkishus. Det där som jag prioriterat bort att fixa i flera år, ska nu bockas av. Nu gäller det att sakta men säkert börja förbereda inför försäljning. För när det väl är dags att sälja hus lär vi ha fullt upp med att snickra på nytt hus och då kommer det varken finnas tid eller ork till några större insatser i funkishuset.

 

Steg ett att ta tag i är trappan ner till källaren. Mattan är vald och golvläggaren bokad. Nu gäller det bara att välja kulör till vagnstycken och en lämplig tapet och se till att få allt klart innan mattan läggs in. Färgskalan blir inget uppseendeväckande, utan jag satsar på en diskret gråbeige kulör i basen som även passar bra till att måla de gamla innerdörrarna i källaren längre fram. Fortsättning följer på projekt källarrenovering.

4 Comments
 • Therese
  Posted at 18:56h, 23 februari Svara

  Åååå vad spännande. Det ser jag verkligen fram emot att följa. Har själv byggt hus tidigare och det är ett positivt och lärorikt minne att bära med sig!

  • Hildur Blad
   Posted at 21:25h, 26 februari Svara

   Hej Therese! Det låter lovande att höra – att det är ett positivt och lärorikt minne att bära med sig. Ska bli jätteroligt och ”skönt” att äntligen ha bestämt sig. Har ju velat fram och tillbaka i drygt ett år… Som sagt, det lär bli uppdateringar här på bloggen. En resa som kommer vara fylld av många funderingar och förhoppningsvis en del tips både till mig och till alla som läser fixa&dona-bloggen.

 • Emma T
  Posted at 08:42h, 26 februari Svara

  Sååå roligt! Grattis till oss som får följa med som åskådare på resan och STORT GRATTIS till er!

  • Hildur Blad
   Posted at 21:29h, 26 februari Svara

   Hej Emma! Ja, det känns roligt och lite ”otäckt”. Men, det ska bli väldigt roligt att göra detta tillsammans med familjen och att få bygga nytt innan barnen flyttar hemifrån. Min tanke är att skapa något tidlöst – så att vi kan vara nöjda många år framöver. Men, det är svårt att hålla sig undan trenderna – jag ska dock göra mitt bästa att tänka långsiktigt. Tack!

Post A Comment

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin