info@fixaodona.se

Höstmörker, tidsbrist och beslutsångest

IKEA Livet Hemma - fixaodona.se
Vi har ett rum här hemma som bara står och väntar på att få lite kärlek och omvårdnad. Att det nygipsade (nygjort… hmm… det var väl i augusti nån gång) taket ska spacklas och målas, att väggarna ska kläs med tapet och golvet som just nu bara består av spånskivor med gamla limrester ska få ett nytt lager av golv. Men det är två saker som gör att projektet står still. 1. Tid (sjukt mycket jobb och så var det ju det här med barnens hockeyspelande) 2. Beslutsångest Och därtill lite höstmörker som kronan på verket gör ju inte det hela enklare att få till.

Men nu är i alla fall golvet bestämt, beställt och står nu här hemma och väntar. Men jag kan helt enkelt inte bestämma mig för stilen rummet ska få. Mörkt, murrigt och mysigt eller ”ljust och fräscht”. Enfärgade väggar eller mönstrad tapet på alla fyra? Just nu samlar jag inspirationsbilder och väntar på den där känslan då allt känns helrätt och självklart. Att det alltid ska vara så svårt att bestämma till sig själv.

Idag damp det ner ett mail från IKEA Livet Hemma med dessa mörka sovrumsbilder. Nog för att jag är sugen på mörka väggar. Men inte riktigt så mörkt. Just nu lutar det istället åt mörkt blåa toner.

IKEA Livet Hemma - fixaodona.se
Foto: Ragnar Ómarsson för IKEA Livet Hemma

Badrum blir finrum med Swoon

swoon.se
Häromdagen fick jag upp ögonen för det nystartade företaget Swoon som lanserat ett helt nytt koncept inom badrumsinredning. Eller som de själva säger: Vi vill förvandla badrum till finrum!
Hos Swoon kan du själv skräddarsy din inredning och kombinera färger, material och tillbehör direkt på webben. Sen levereras den specialtillverkade inredningen direkt hem till dörren.

Möjligt att jag är lite lätt arbetsskadad, men jag måste säga att jag tokgillar de spacklade gipsskivorna. 

swoon.se

swoon.se

swoon.se

swoon.se
Swoon.se
Foto: Kristofer Johnsson
Styling: Lotta Agaton

En färgskala som gör mig lycklig

Forbo Novilon Scandinavia
Torsdag kväll och tyvärr ingen podd att dela med mig av ännu. Men håll ut – den kommer till helgen. Mitt schema har varit helt galet i veckan med många långa (men roliga) möten och uppdrag på resande fot. Men som sagt, i helgen kommer ett nytt avsnitt.
Ikväll snubblade jag över två bilder som omedelbart åkte ner i min inspirationsmapp. En bild från Forbo och deras plastgolv Novilon Scandinavia och en som jag hittade via startsidan på Hemnet. Jag tokgillar verkligen den här färgskalan med ljust grönblåa och blågröna toner! Den gör mig lycklig!
Se bara översta bilden där man kombinerat mintgrönt, trä, grått och vitt. Enkelt, avskalat men ändå varmt och välkomnande på något vis.
Att sedan kombinera den blågröna färgen med vaniljgult var en spännande färgkombo som omedelbart fångade mitt intresse. Och med det där golvet och dörrglaset kan det ju inte bli annat är vackert.

Hus till salu
Fler bilder från hallen i jugendvillan i Kristinehamn hittar du här.

Översta bilden: Forbo Flooring
Nedersta bilden: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Praktisk anpassning av magkänslan

ikea_ps_soffa_natur_inspiration_1
Just nu (eller nåja, sedan en ganska lång tid tillbaka) har jag varit allt annat än en flitig bloggare. Du ska bara veta att jag ofta tänker på dig som troget kikar in på bloggen dag efter dag i förhoppning om att hitta ett nytt blogginlägg. Jag är så otroligt tacksam för var och en av er som hittar hit och som återvänder. Därför får jag såklart en rejäl dos dåligt samvete av att bloggen inte får den uppmärksamhet den förtjänar. Det är så galet mycket med jobb och hockey att det knappt finns tid över att tänka en vettig tanke. Och de få pauser som finns måste jag helt enkelt passa på att vila hjärnan lite från kreativa funderingar.

Med en liten förklaring kring min frånvaro och med mål och förhoppning om tätare uppdateringar framöver vill jag idag dela med mig av två bilder på temat ”magkänsla”. I senaste podden (nr 12) pratar jag och Sara kring det här med magkänslan och hur man kan använda sig av den när man inreder sitt hem. Därför tänkte jag det kunde passa bra att jag delar med mig av två bilder som min magkänsla säger tummen upp till.

Vi är ju alla väldigt olika när det gäller ”tillvägagångssätt” när vi inreder våra hem. Som vanligt finns det inga rätt eller fel. Men det är alltid intressant att reflektera över sitt eget beteende och vad magkänslan säger. Jag är mer den planerande typen som sätter stilen (ramarna) först. Därefter jobbar jag vidare med detaljerna. Jag tror det till stor del beror på min yrkesroll och typen av inredningsuppdrag jag jobbar med och dessutom är som allra bäst på. Jag är en fena på att rodda stora projekt rent praktiskt, tänka smart ekonomiskt, att skapa struktur och funktion och att hitta stilen åt kunden/uppdragsgivaren. För egen del har det varit väldigt värdefullt att reflektera kring varför jag tycker si eller så om en bild eller inredning och uppmanar verkligen till att göra detta om du vill lära dig mer om inredning. Först när jag reflekterar över varför jag reagerar som jag gör kan jag dra slutsatser som jag kan lära mig något av och använda i andra inredningssammanhang. Oavsett om det gäller inredning till mig och mitt eget hem eller om det är ett uppdrag jag jobbar med.

Nåväl. Vad var det då som magkänslan sade ”ja” till i dessa bilder?

1. Färgskalan

- Kombinationen grå och beige känns väldigt tilltalande och skänker värme till inredningen.
- Gröna toner (kraftigare grön i växten och grågrön som syns på lådan) som skapar kontrast till den i övrigt lågmälda färgskalan.

2. Känslan
- Vitlackad metall på soffbord, soffa och golvlampa (översta bilden) skapar enhetlighet och bidrar till en modern känsla.
- Kontrasten mellan gammalt och nytt.
- Struktur och sömmar på soffan som tillför det där lilla extra.

Ja, svårare än så behöver det inte vara. Nu bär jag med mig de här tankarna kring vad som i mitt tycke är ett tilltalande slutresultat och vem vet. Kanske är det något jag använder mig av i mitt eget hem eller så är det idéer jag applicerar på något av mina inredningsuppdrag. Vilket som så har jag satt ord på vad magkänslan säger mig – och det är ett av mina arbetsverktyg som jag har stor tilltro till när jag jobbar kreativt med att sätta samman ett inredningsförslag.

Lyssna gärna till vårt senaste poddavsnitt på temat ”Magkänslan” så får du höra mer kring mitt och Saras resonemang kring detta. Som vanligt inget rätt eller fel utan bara funderingar och några konkreta tips.

ikea_ps_soffa_natur_inspiration_2
Foto: Ragnar Ómarsson/IKEA Livet Hemma

Inspirationspåfyllning

Inspirationspåfyllning
Jag har haft en alldeles lysande lördag och jag är helt övertygad om att söndagen kommer att bli likadan. Det allra bästa är att även nästa helg ska bli precis lika härlig. Jag är nämligen i Stockholm för att gå en utbildning på Beckmans med Lotta Agaton. Det är dags att fylla på inspirationsdepåerna och fördjupa kunskaperna. Att jag dessutom får träffa en massa nya, härliga människor är verkligen pricken över i.
Om du är nyfiken på morgondagens praktiska övningar så dyker det säkerligen upp några glimtar på min Instagram @fixaodona

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin