info@fixaodona.se

Grönt och rosa på önskelistan

Grönt och rosa - fixaodona.se

Det är något med kombinationen grön och rosa som tilltalar mig lite extra och gjort ända sedan jag började blogga hösten 2006.  Då var det däremot limegrönt och ceriserosa som fick mitt hjärta att slå lite fortare istället för de lite mer dämpade, smutsiga kulörerna som jag har fastnat för just nu. Är galet sugen på att måla hallen ljust rosa och addera massa härliga nyanser av grönt på växter och inredningsdetaljer. Ju fler gröna toner, desto skönare!

På önskelistan just nu en grön favorit – den galet snygga, trådlösa högtalaren Helsinki från Vifa. Dags att spara! (Finns i rosa också)

Grön vägg med rosa växt Yvonne Kone / Tennisbana / Kaktus / Ny färgkarta från Nordsjö / Trådlös högtalare Helsinki från Vifa DK

Så fixar du ett cirkusrum

Så skapar du ett cirkusrum - fixaodona.se
Just nu håller jag på med ett inredningsuppdrag där temat för ett av rummen är cirkus. I mitt fall gäller det att skapa något annat än den klassiska cirkuskänslan – men det ska ändå inte gå att missa cirkusreferenserna. För att lyckas är det viktigt att hitta de rätta detaljerna, det som verkligen gör att det känns som cirkus.
Nu när jag är uppslukad i cirkusvärlden tänkte jag passa på att dela med mig av några tips – perfekta att applicera på barnrummet eller kalaset.

Vad är det som skapar den klassiska cirkuskänslan?

  • Grafiska mönster – randigt (här ligger rött i topp som kulör på randen), harlequinruta, rutigt och prickigt
  • Mönstermixar – blanda olika mönster
  • Klara färger – rött, gult och blått kombinerat med vitt och svart
  • Vimplar och draperier
  • Belysning där du ser glödlampan – glödlampsslingor (välj LED-slingor så behöver du inte oroa dig för värmen)

Bra att tänka på vid skapande av temarum
Försök hitta detaljerna som skapar känslan – precis som i exemplet ovan. Då är det lättare att hitta föremål som passar in, du vet vet du letar efter, men de är inte så givna vid första anblick. En gammal pall blir perfekt i cirkusrummet om man målar den i en färgglad kulör och dekorerar med harlequinrutor. Rutorna målas eller skapas med hjälp av kontaktplast. Kontaktplast är för övrigt väldigt bra när det gäller att dekorera småsaker för att få till rätta känslan.
Gå ”all in”. Ska du göra ett temarum brukar det bli som mest effekt om man satsar helhjärtat. Men köp möbler som passar in även när smaken förändras, eller som är lätta att måla om när man tröttnat.

Bonusinspiration
DIY – spexig sänghimmel med cirkusfeeling av LittleMissFixIt
Duka upp till lekfull cirkusfest
DIY – dekorera sängben

På bilden ser du:

Cirkusprint från Knaada.com / Randig tapet Midbec All About Me art nr 110515 / Prickig tapet från Midbec Kids@Home 4 art nr 70499/ Harlequinmönstrad fototapet från PhotoWallS-lampa från Cirkuslampan /  Sänghimmel MYSIG från IKEA / Flaggspel från Ejvor.se / DIY – Måla ett cirkustak / Hylla VITTSJÖ från IKEA / Lampa på porslinssockel från Byggfabriken / Kubhylla VALJE från IKEA / Bokhylla BILLY GUL från IKEA / LED-ljusslinga från Granit / Romerska ringar i trä från GRANIT / Vägglampa LEDSJÖ från IKEA / Låda TJENA från IKEA / Kulörer från Nordsjö

Färgsätt ditt tak

Grevgatsbacken - wrede.se
Möjligt att du redan sett denna fina lägenhet från Wrede fladdra förbi i flödet. Men jag kan ju bara inte låta bli att visa dessa bilder, jag med. I lägenheten på Grevgatsbacken Koncept Stockholm valt att färgsätta taket i flera av rummen och att måla väggarna i en diskret gråskala. Tack vare kulörvalet i taken framhävs stuckaturer och vackra detaljer på ett sätt som aldrig hade gått att uppnå med ett vitmålat tak. Supersnyggt!
Så, dagens tips får bli – glöm inte taket när du färgsätter ditt rum!

Grevgatsbacken - wrede.se
Grevgatsbacken - wrede.se
Grevgatsbacken - wrede.se
Mäklarbilder via Wrede

Bygg en personlig lådhylla

Inspiration från ANZA - fixaodona.se

På jakt efter en flexibel och personlig förvaringslösning? Kanske kan dessa lådhyllor passa? Hos Anza hittar du instruktioner i text- och bildform om du blir sugen på att bygga och måla din egen lådhylla.

Åh, jag tokgillar verkligen när företagen satsar på rörligt material för att inspirera och dela med sig av tips och trix. Vad tycker du? Gillar du film? Jag blir onekligen sugen på att göra något liknande, i light-form. Skulle det vara intressant att få inspiration och kunskap i filmform här på bloggen ibland som ett komplement till de traditionella text- och bildinläggen? 

Inspiration från ANZA - fixaodona.se
Foto och film: ANZA

Tvådelat och tvåfärgat

Fastighetsbyrån x3 - fixaodona.se
Den trogna läsaren av denna blogg funderar säkert över om det hänt något nytt med mitt renoveringsprojekt här hemma – ”Genomgångsrummet”. Snabb svar på denna fråga – inte ett dugg. Inte på det praktiska planet i alla fall. Det är den stora nackdelen med att renovera ett rum som inte riktigt behövs och som går att stänga dörren till så man slipper bli påmind om det ofärdiga rummet. Men, men… Idémässigt har jag dock snart tänkt klart.

Min ursprungliga tanke var att tapetsera rummet. Men eftersom jag inte lyckas hitta nån tapet som faller mig helt i smaken till detta rum så tror jag nog jag tar och målar väggarna istället. Just nu inspireras jag av de tvådelade, tvåfärgade väggarna som jag tycker är grymt snyggt.

Hitta Hem JM.se - fixaodona.se

Tips! Att måla den mörkare kulören nederst skapar balans i rummet. Detta är extra viktigt att tänka på om det är stor skillnad i mörkhet mellan kulörerna du valt. Är kulörerna diskreta ton-i-ton spelar det inte lika stor roll om den mörka eller ljusa målas nederst. 

Fler exempel på tvåfärgade väggar hittar du här och här.

Bild 1
FastighetsbyrånX3 – styling av Tina Hellberg
Foto: Marcus Lawett för Fastighetsbyrån 

Bild 2
Styling: Pella Hedeby och Marie Ramse för JM
Foto: Kristofer Johnsson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin