info@fixaodona.se

Dagens bild – 12 juni 2014

12 juni 2014 - fixaodona.se
Ja, eftersom ingen protesterat över mina senaste inlägg på temat ”Dagens bild/er” så fortsätter jag på inslagen bana. Att jag och Sofia ägnat dagen åt att fortsätta med förberedelserna inför nästa veckas styling- och fotograferingsuppdrag, pratat med fotografen, mailat med webbyrån, målat ännu fler fonder, lånat mattor, förbokat blommor med leverans nästa vecka, beställt en massa möbler och besökt en kund som i veckan fått en stor leverans med möbler och som nu monterats struntar jag i att visa i bild just nu.
Idag stod dessutom bland annat mattor och glasskrivtavlor på agendan. Två olika kunder  - en bank som ville ha färgade glasskrivtavlor till kontoret och en skola som ville ha langetterade mattor. På bilden hittar du mina personliga favoriter, glasskrivtavlan Mood från Lintex och mattan Tretford från Ogeborg. Gemensam nämnare är att de finns i många härliga färger, perfekta att använda sig av för att skapa små utropstecken, förstärka varumärket och lösa en funktion. Jag gillar!

12 juni 2014 - fixaodona.se
Foto: Hildur Blad / fixaodona.se

Hemklickat: linnepåslakan från H&M

Linnepåslakan från H&M Home
Äntligen slog jag till! Jag har varit sugen på att inhandla linnepåslakan från H&M sedan evigheters evigheter. Vad jag kunnat läsa mig till hos innehavare av dessa linnepåslakan från H&M är de väl värda sina pengar. Nu är två set i mörkgrått linne och två stycken extra linneörngott i ljusgrått hemklickade.

Ps. Med rabattkoden 0560 får du 25% rabatt på en produkt.

Glassiga kulörer

Systuga - dynor och kuddar
Som jag nämnde i förra blogginlägget håller jag på och syr till ett inredningsuppdrag som jag ska färdigställa nästa vecka. Utav det ni ser på bilderna ska det bli enkla dynor till pallar i fyra olika tyger och så ska jag piffa befintliga kuddöverdrag med lite spets. Temat är glassiga kulörer och dåtid. Romantiskt med en modern touch.

Systuga - dynor och kuddar
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Grått och grönt – favoritfärgkombon

Korsberga - matta med kryss
Grönt har så länge jag kan minnas varit en av mina absoluta favoritfärgskalor. Allt från det blågröna till det varmare gröngula. Och sedan vi flyttade in i funkishuset för ganska precis två år sedan har jag valt grått som baskulör istället för svart som jag hade i vårt förra hus. Det senaste gråa tillskottet här hemma är den gråa mattan med vita kryss. Alldeles underbar, passar perfekt i vårt vardagsrum!

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

En glimt från min arbetsdag

Det obligatoriska kaffet - i mugg från Marimekko
Just nu ägnar jag till stor del mina dagar åt att skriva offerter och författa förslag på affärsupplägg samtidigt som jag diskuterar med tänkbara samarbetspartners till ett nytt projekt jag kör igång med i höst. Så nu är det hösten 2013 och våren 2014 som håller på att planeras och bokas upp. Framförhållning is ”da shit” som man så fint brukar säga och högst nödvändigt såhär i uppstartsfasen av företagandet. Mestadelen av dessa affärsförslag handlar om inredning och inspiration kopplat till sälj samt div. utbildningar och workshops inom inredning.

Vardagsrummet agerar arbetsrum
Dagens strukturerande och planerande krävde lite större arbetsyta än vanligt så jag rullade med mig min arbetsstol till vardagsrummet. Jag älskar min arbetsstol med sadelsits, Capisco Puls från Håg. Perfekt eftersom det då blir lätt att halvstå och jobba vilket jag trivs allra bäst med. Nu när arbetsrummet är redo för inflytt vilken dag som helst kan jag dessutom snart montera ihop mitt efterlängtade elstativ som stått i sin kartong och väntat i några månader. Då kommer min Puls-stol verkligen kunna utnyttjas till fullo. Jag är lite lätt ”skadad” efter att ha jobbat med inredning till offentlig miljö de senaste 3 åren där mycket av fokuset låg just på själva arbetsplatsen, dvs. arbetsbord, arbetsstol, förvaring och belysning. Antalet arbetssstolar jag släpat runt med i Skaraborg och Göteborg för provning till kunder är många. Så när jag körde igång mitt eget företag på heltid kände jag att det var ett måste att investera i en riktig arbetsstol och elstativ. Jag måste ju leva som jag lär!

Mitt i planerandet kom det en leverans med DHL innehållande tygprover från Ljungbergs. Känner du igen mönstren? De finns ju  även på tapet i kollektionen Wallpapers by Scandinavian Designers från Boråstapeter. Superfint! De här tygerna kommer att komma väl till användning i kommande inredningsuppdrag.

Ljungbergs textil

Idag kom dessutom de färgglada pennorna från Muji fram. De underlättade dagens arbete rejält. Hur? Svaret hittar du på min Instagram. Sök på @fixaodona
Och ett stort grattis och beröm till dig som orkat läsa hela inlägget! Jag har en tendens att skriva mindre uppsatser. ;)

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin