info@fixaodona.se

24. Renoveringsplanering

24. Renoveringsplanering

Fredag och därmed dags för ett nytt avsnitt av Kom In-podden. Den här gången är temat renovering och planering – renoveringsplanering. Här hemma har vi precis börjat fundera över nästa stora renoveringsprojekt. Lyssna på podden så får du höra vad det gäller.

”För att renoveringen ska bli ett roligt projekt och inte en mardrömsresa behöver man, precis som i yrkeslivet, ha en plan och en budget. Vi tar i denna veckas podd upp renoveringsplaneringens A-Ö, eller åtminstone större delen av alfabetet. Vikten av att drömma stort, att anlita hantverkare per referens, ekonomiska strategier, att spara på rätt ställe och även vara medveten om att det alltid blir dyrare och tar längre tid än man först tänkt sig. Skillnaden är att det inte kommer som en överraskning om man är förutseende nog att ta med det oförutsedda i sin planering. Helvetesrenoveringar har man ju hört talas om men med lite planering och hårt arbete kommer man definitivt närmare inredningshimlen.”

Besök gärna Kom In-poddens alldeles egna Facebook-sida. Som vanligt hittar du podden på iTunes eller Libsyn. Senaste avsnittet kan du även lyssna till här nedan.
Happy listening och happy Friday!


Blåa toner

Blåa toner
Jag vet inte riktigt vad det är. Men i snart ett år har jag varit sugen på blåa toner. Sedan dess har jag samlat på mig en massa blåvitt porslin, som nu bara står i ett skåp och väntar. Kanske dags att slå till på den där tallriksväggen snart!?
Blåa toner
Blåa toner
Blåa toner
Blåa toner

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Tapetpyssel

Tapeter, tapeter...
Vet egentligen inte riktigt vad jag vill ha sagt med detta blogginlägg. Ville väl egentligen bara säga hej! Just nu har jag fullt upp med att bolla artikelskrivande, förberedande av tvådagars-utbildning, sista handen på första webbkurserna och min utbildning jag går på Beckmans.
Den här veckan får dessutom anses som en liten milstolpe i företaget fixa&dona. Jag har nämligen tagit emot min allra första praktikant, som nu ska vara hos mig fram till början av januari. Det är ett antal projekt vi ska ta oss an de här veckorna. Men idag stod det lite pyssel på schemat, till en artikel. Pyssel med tapeter och såklart nåt med en funktion. Bilder dyker upp så snart artikeln är publicerad.
Trevlig fredag!
Tapeter, tapeter...
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se


Lindblomsgrönt till köket

Ballingslöv - Bistro - Lindblomsgrönt
Det är något som håller på att hända. Från gråskala och enfärgade väggar till mönster och mjuka, harmoniska färgskalor. Ja, jag syftar alltså på vårt hem som jag håller på att förändra. I tanken. När det ska hinna genomföras i verkligheten har jag inte den blekaste aning om. Jobb upp över öronen kombinerat med hockeysäsong gånger två lämnar inte mycket tid över till annat. Förra veckan tillbringade jag tre dagar norr om Stockholm tillsammans med äldsta sonen och en lagkamrat på hockeyläger, därav frånvaron här på bloggen. Då boddes det i korridor och hängdes i ishall dygnet om.
Som ett led i mina förändrade tankar kring färgskalorna här hemma föll jag som en fura för det lindblomsgröna köket Bistro från Ballingslöv. Kulören är en nyhet och handtagen är ju alldeles ljuvliga! Koppar har jag svårt för. Men lindblomsgrönt, läder och lite mässing – ja tack, gärna!

Ballingslöv - Bistro - Lindblomsgrönt
Pressbilder: Ballingslöv

Renovera källare – tapetsera på betongväggar?

Det är plåtreglar som behövs till källarväggarna
Idag fick jag en fråga från en bloggläsare kring hur vi gjort när vi renoverat i källaren. Hur gör man när man vill tapetsera väggen? Vi har ju bland annat totalrenoverat vårt sovrum, mitt arbetsrum och en enklare renovering av hallen sedan vi flyttade in i funkishuset, men det finns några rum till att renovera innan vi är färdiga. I och med att vi befinner oss nedan mark med betongväggar går det inte riktigt att renovera som ”vanligt”.
Steg ett är att om möjligt alltid börja utifrån. Det vill säga, dränera innan du börjar renovera invändigt. I och med att betong är ett material som behöver andas och fukten vandrar är det inte att rekommendera att tapetsera direkt på betongväggen. Därför behöver det reglas upp en ny innervägg. Använd plåtreglar, som inte är känsliga för fukt, när den nya väggen ska på plats. Sedan är det dags för isolering och gips.
På detta sätt skapas det en luftspalt mellan betongväggen och gipsväggen. Därefter kan gipsväggen tapetseras utan att det dyker upp obehagliga överraskningar framöver.
Kika gärna på ovanstående länkar till renoverandet av vårt sovrum och mitt arbetsrum så kan du se mer av hur vi gått tillväga när vi renoverat i källaren. Dyker det upp fler frågor är det bara att ställa frågan i kommentarsfältet så ska jag försöka svara där eller i ett separat blogginlägg.

Bilderna i inlägget är från renoveringen av mitt arbetsrum.

Isolering på plats!
Dörr och fönster
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin