info@fixaodona.se

En ny belysningsfavorit – RANARP

Belysning från IKEA - Ranarp
Jag har redan inhandlat en vägglampa ur den nya belysningsserien RANARP från IKEA. Kunde liksom inte låta bli, det var omedelbart gillande så den var bara tvungen att följa med hem. RANARP är en serie lampor som är inspirerade av 30-talets industrilampor, men i en modern tappning. Rejäla metallskärmar, mässingdetaljer och svartvit textilsladd. Snyggt så det förslår.

Belysning från IKEA - Ranarp
Foto: IKEA/Livet Hemma

EBB&FLOW – lysande glas

EBB&FLOW - fixaodona.se
Sådär, nu har jag hunnit smälta intrycken från Formex så nu tänkte jag passa på och visa några av mina personliga favoriter. Först ut är danska EBB&FLOW som hade en monter fylld av lysande, gnistrande glas i olika former, storlekar och färger. Och som på kronan på verket – fina, tvinnade sladdar. Åh, när jag fick ögonen på denna monter blev jag alldeles svag i knäna. Så är du på jakt efter en lampa som ska bli som ett fint, fint litet smycke och pricken över i så får det här bli mitt tips!

EBB&FLOW - fixaodona.se
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Stockholm Furniture Fair 2013 – pasteller


Här kommer ytterligare en spaning från Stockholm Furniture Fair som gick av stapeln i veckan. Jag hoppas att du inte tröttnat på mina mässrapporter riktigt än. Jag skulle vilja sammanfatta mina upplevelser av mässan med smutsiga pasteller, trärena ytor och varma metaller. I detta inlägg tänkte jag bjuda på några pastelliga nyheter.


Lampan E27 från Muuto i nya, pastelliga kulörer. En riktig favoritlampa för min del som jag använt mig av i många inredningsuppdrag. Bra pris och fin att hänga i grupp i olika höjder eller att mixa med andra mer kostsamma armaturer. Stor effekt till rimlig penning.


I montern hos Gulled i avdelningen med produkter från HAY hittade jag finfina mattor med ränder i pasteller och DLM (Don´t leave me)-borden i nya pastelliga kulörer. Andra nyheter från HAY var glasen med med fält i dova pasteller såsom rosa, aprikos, mintgrönt och blå.
Vad tycker du om pastellernas intåg? Bu eller bä?


Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

No Early Birds hos astrid och på NK


Hos astrid, i en orgie av smutsiga pasteller uppblandat med inslag av guld hittade jag mässans första dag en massa godbitar från No Early Birds.


På onsdagsmorgonen var det sedan dags för pressfrukost hos NK. Där fanns bland annat Per Söderberg, mannen bakom No Early Birds på plats för att presentera sina produkter med det karakteristiska underredet som gemensam nämnare mellan bord, pallar, skåp och ljusstakar. Men mina absoluta favoriter är den guldfärgade bordslampan och pendellampan, som även fanns att finna i Ire Möbels monter på mässan som jag visade på bloggen igår.


Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

På besök i glasriket Kosta/Boda

Nu är det dags att du tar ett djupt andetag och laddar för att orka dig igenom vad jag tror är mitt längsta blogginlägg under bloggens 6-åriga liv. Men jag tänkte jag skulle dela med mig av lite av allt det som jag fått förmånen att uppleva de senaste dagarna. Fredag och lördag har jag tillbringat i glasriket tillsammans med ett 30-tal andra inredningsbloggare. Inspirerande och lärorikt, som vanligt. Schemat för denna upplaga av bloggträffen Formforum var proffsigt sammansatt av Anna på reklambyrån Milk och Frida på Trendenser och deras samarbetspartners. Stort tack!

Vi började med ett besök i hyttan i Kosta där vi fick en inblick i hur det går till att skapa alla dessa vackra glasföremål.


Vi fick även möjligheten att själva prova på hur det är att blåsa glas. Inte helt enkelt kan jag snabbt konstatera. Men roligt. Sen vidare till nästa ställe. Med stor koncentration och iklädd gummistövlar och plastförkläde provade jag på att slipa glas.


Fredagskvällen bjöds vi på en medryckande vinprovning med självaste Erika Lagerbielke. De olika vinerna provades i olika typer av vinglas designade av Erika och jag kunde snabbt konstatera glasets betydelse för hur man upplever vinet både avseende doft och smak. Erika var väldigt rolig, intressant och medryckande att lyssna på och jag uppskattade verkligen hennes deltagande i vår bloggträff.


Vi bodde fint på Kosta Boda Art Hotel och själv checkade jag in tillsammans med Sofia i ett rum signerat Åsa Jungnelius. Lördagsmorgonen fanns tid till ett besök i hotellets Spa som såklart även det var besmyckat med olika sorters glasföremål.

Lördag morgon styrde vi kosan mot Boda för ett besök på glasmuseet ”The glass factory”. Här finns även Design House Stockholm OPEN och glashyttan ”Vet Hut” som drivs i samarbete med Design House Stockholm. Vi började med en rundtur i det upplevelsebaserade interaktiva glasmuseet innan vi avslutade med ett besök i hyttan. Att dessutom få ta del av själva tillverkningen i anslutning till utställningen tillförde verkligen en extra dimension.


Inne i hyttan slog värmen emot oss, musiken flödade och ljudet från ugnarna skapade en stämning som är svår att ta på. Otroligt rogivande. Det kändes som om man hamnade i en helt annan värld.

Innan dagen avslutades knallade vi in till Design House Stockholm OPEN där de hade sitt sortiment samlat på ett och samma ställe, men även ett antal andra välkända varumärken. Butiken låg i det som tidigare var den gamla hyttan. Oh vilken inspirerande miljö. Blev nästan lite sugen på att köpa mig en gammal fabrik och inreda till boende och kontor. Drömma går ju.
Mina favoritlampor Form hängde på paradplats framför den gamla ugnen. Avslutningsvis fick vi än en gång träffa den inspirerande Lena Bergström som bland annat ligger bakom serien Björk för Design House Stockholm. Oj vilken energi den människan har. Imponerande.
Jag tackar och bockar alla inblandade för två superinspirerande dagar. Nu är jag onekligen lite matt, men fullproppad av inspiration, lite mer påläst och inte minst otroligt tacksam över att få vara med om allt detta.


Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin