info@fixaodona.se

Ny lampkärlek: Aim

Fantastic Frank - fixaodona.se
Veckans Stockholms-resa och snabba besök på NK resulterade i en ny lampa rakt in på önskelistan - AIM från Flos.
Armaturen hänger löst på den nio meter långa sladden och ställs in med en magnet som fästes på kabeln och lampans metallkåpa. Älskar den dinglande sladden och lampan på ”sne” och hur den ”tar plats” i rummet. Nu är det bara att börja spara…

Aim från Flos - fixaodona.se Aim från Flos - fixaodona.se
Bild 1&2: Emily Laye för Fantastic Frank
Bild 3: Olsson&Gerthel

The Dots och Misty Le Havre

Muuto Dots  - fixaodona.se
Mjukstartar denna söndag förmiddag med en stunds jobb framför datorn och yngsta sonen bredvid mig som gör kommande veckans läxor. Innan jag tar tag i dagens vill och måste-uppgifter blir det några glimtar från vårt sovrum. Galet nöjd med kulören på väggarna – Misty Le Havre från Nordsjö. En kulör som ser grå ut på färgprovet, men som uppmålad på en större yta och i eftermiddagens- och kvällens varmare ljus drar iväg och plötsligt framträder den gröna tonen. Misty Le Havre gör sig väldigt bra tillsammans med ek. I detta rum har jag bland annat tillfört ek i form av tavelramar och krokarna Dots från Muuto.

Önskar dig en skön söndag!

Muuto Dots - fixaodona.se
Jag har ännu fler Dots-krokar som väntar på att komma upp. Denna gång petrolfärgade som är tänkta att komma på plats i vår hall nån gång framöver…

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

38. Rätt belysning fäller t o m ner toaringen

Kom In-podden med Sara och Hildur
Fredag och därmed dags för ett nytt avsnitt av Kom In-podden. Den här veckan pratar vi ljus och belysning. Bland annat. Vi halkar även in på bilrekond, whiplashskador och rensa och röj-tillfredsställelse. Som vanligt när det gäller Kom In-podden – en mix av både det ena och det andra.

”Ljus skall belysa det som belysas skall. Gärna visa konsten på väggarna men inte dammråttorna i hörnen. Med rätt belysning kan man se mellan fingrarna på vardagskaosiga hem och i detta avsnitt belyser vi några av tillvägagångssätten.”

Som vanligt hittar du podden på iTunes eller Libsyn. Senaste avsnittet kan du även lyssna till här nedan.

En ny belysningsfavorit – RANARP

Belysning från IKEA - Ranarp
Jag har redan inhandlat en vägglampa ur den nya belysningsserien RANARP från IKEA. Kunde liksom inte låta bli, det var omedelbart gillande så den var bara tvungen att följa med hem. RANARP är en serie lampor som är inspirerade av 30-talets industrilampor, men i en modern tappning. Rejäla metallskärmar, mässingdetaljer och svartvit textilsladd. Snyggt så det förslår.

Belysning från IKEA - Ranarp
Foto: IKEA/Livet Hemma

EBB&FLOW – lysande glas

EBB&FLOW - fixaodona.se
Sådär, nu har jag hunnit smälta intrycken från Formex så nu tänkte jag passa på och visa några av mina personliga favoriter. Först ut är danska EBB&FLOW som hade en monter fylld av lysande, gnistrande glas i olika former, storlekar och färger. Och som på kronan på verket – fina, tvinnade sladdar. Åh, när jag fick ögonen på denna monter blev jag alldeles svag i knäna. Så är du på jakt efter en lampa som ska bli som ett fint, fint litet smycke och pricken över i så får det här bli mitt tips!

EBB&FLOW - fixaodona.se
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin