info@fixaodona.se

Swedish Grace – Sten

Swedish Grace - Sten

Börjar jag bli gammal och klok nu när jag tänkte börja samla på en servis!? Via ett sånt där klassiskt prenumerationserbjudande blev jag tidigare i år helt plötsligt innehavare av två vita kaffemuggar ur serien Swedish Grace från Rörstrand. Dessa visade sig sedan hamna högst upp på både min och makens topplista bland kaffemuggar. När jag såg att serien från och med februari 2014 även finns i en mörkgrå färg, Sten så var beslutet lätt att fatta. Dom ska jag ha! Så nu tänkte jag framöver sakta men säkert utöka samlingen med fler muggar men även tallrikar och skålar. Extra roligt tycker jag det är att Swedish Grace designades redan 1930. Porslinet kommer att trivas finfint i vårt funkishus från 1938.

Pressbild: Rörstrand/Fiskars

Inspiration x 4 till det dukade bordet

Vipp
Inspiration x 4 från Vipp.

Pressbild: Vipp

Sommarfeeling i jobbtider

Loppisfynd
Jag varvar semestrande tillsammans med familjen med jobb och fixande här hemma. Ordning och reda på hemmaplan betyder arbetsro i höst. I synnerhet när man som mig har kontoret hemma.
För att få njuta så mycket som möjligt av sommaren sitter jag gärna på vår uteplats och jobbar när det enbart är datorn som behöver finnas till hands. Jag vill ju få lite sommarfeeling trots jobbandet. Sedan insynsskyddet kom på plats tillbringar vi betydligt mer tid här än tidigare. Nu känns uteplatsen mer ombonad och mysig. Färgskalan är grå, vit och rosa kombinerat med allt grönt som omger uteplatsen. Passar perfekt till funkishuset!

Jobb i sommartider


Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Instagramglimtar – senaste loppisfynden

Blåvita mönstermixar
I söndags var jag på första loppisturen på jag vet inte hur länge. Jag behövde ett break i rensandet här hemma. Nu har jag snart gått igenom varendaste garderob, låda och skrymsle och rensat, slängt och skänkt. Känns helt underbart. Älskar när det är ordning och reda, överallt. Nu ska det bara städas också… Så det inte bara är jag (och familjen) som får glädje av ordningen utan även våra gäster.
Men det känns ju lite motsägelsefullt med en loppistur för att inhandla mer grejor till vårt hem när jag precis gjort mig av med en massa. Om jag får säga det själv är jag en fena på att rensa. Lite väl bra ibland… ;) Men med siktet inställt på några få saker och egna restriktioner om att bara köpa det som befann sig på listan så kom jag hem med tre stycken assietter/kaffekoppsfat från Rörstrand för 10 kr styck. Passar perfekt till min blåvita porslins-samling som jag har som mål att utöka under sommaren och hösten.
Om du följer mig på Instagram så fick du se bilder häromdagen. Där hittar du mig under namnet @fixaodona

Blåvita mönstermixar
Mobilbilder: Hildur Blad/fixaodona.se

En del ärvt och en del nytt

Arvegods - porslin
Nu när jag rensat för fullt i källaren för att göra plats för mitt arbetsrum har några av grejorna som stått undanstoppade fått komma upp ur sina gömmor. Några av  dessa lådor som packats upp var fyllda med gammalt blommigt porslin med guldkant. Ett arvegods efter makens farmor.

Arvegods och nyinköp
Nu tänkte jag att de skulle användas lite mer frekvent än tidigare och kombineras med mitt pastellrosa och mintgröna porslin från IKEA. En härlig mix nu när sommaren är på intåg. Det svarta och gråa basporslinet får komma fram i höst igen.

Arvegods och nyinköp
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin