info@fixaodona.se

Sol av LK Hjelle

Sol från LK Hjelle - fixaodona.se
Häromdagen letade jag igenom mitt bildarkiv från årets upplaga av Stockholm Furniture Fair och Formex på jakt efter några bilder till en artikel jag hade lämning på igår. Då blev jag återigen påmind om den fina, fina pallen Sol från LK Hjelle – design av Andreas Engesvik. Jag har fått en hangup på pallar. Köpte mig faktiskt en sittpuff/pall modell större från OFFECCT häromveckan, som nu har flyttat in på kontoret. Pallen Sol skulle jag däremot vilja ställa i hallen hemma. Snygg både mot en vägg eller fristående i rummet och perfekt när skorna ska på eller för all del, lätt att flytta runt och ställa vid soffan då extra sittplatser behövs.

Sol från LK Hjelle - fixaodona.se

Sol från LK Hjelle - fixaodona.se
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

BRÅKIG – milda pasteller, trärena ytor och grafiska mönster

Har det undgått någon inredningsintresserad att pasteller är vårens färgskala? IKEA har tagit fasta på det och har tillsammans med det kreativa kollektivet ArtRebels i Köpenhamn tagit fram en kollektion med totalt 32 möbler och inredningsdetaljer bestående av pastellfärger, ljust trä och grafiska mönster. Uppgiften var att addera trender, mode, färg och attityd. Resultatet är en mix av nya produkter och uppdaterade IKEA favoriter som fått det gemensamma kollektionsnamnet BRÅKIG.
Kollektionen säljs i begränsad upplaga och från och med 7 februari går det att klämma och känna på dessa produkter i de flesta av Sveriges IKEA-varuhus.
Gillar du?

BRÅKIG mattor - IKEA

BRÅKIG muggar - IKEA
Pressbilder: IKEA

Morgonsysslor en måndag i september

Måndag morgon - fixaodona.se
Måndag morgon, ny arbetsvecka och lite lätt mör i kroppen efter gårdagens löptur där jag skruvade upp tempot rejält. Men åh så härligt! Morgonen ägnar jag åt att boka annons och fundera över storleken. Då tycker jag det är lättast att klippa ut de angivna annonsstorlekarna i vitt papper och känna mig för.
Spikar de sista detaljerna kring tyger och färger innan jag skickar iväg en offert på möbler till kund. Fårskinn känns mer rätt än någonsin nu när hösten knackar på dörren. Detta ska hamna på en riktig möbelklassiker som i mitt tycke gör sig allra bäst i just fårskinn.

Trevlig måndag!

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Tre Sekel – traditionellt hantverk för moderna livsstilar

Tre Sekel
I torsdags gjorde jag ett besök på Inredia för att närvara vid visningen av ett helt nytt varumärke, Tre Sekel. Det nya varumärket har delar av sitt ursprung i City Möbler i Tibro som grundades redan 1944.
Tre Sekel bygger sin kollektion på tre svenska möbelepoker – gustavianska klassiker, ”nyheter” från Carl Malmstens arkiv och helt nya produkter designade av nutida formgivare.
Gemensamt för alla dessa möbler är att de tillverkas i Tibro (där jag bor!) i City Möblers fabrik och materialet är massivt björkträ från Västergötland, Värmland och Dalsland.
Möblerna är målade med äggoljetempera vilket ger en matt yta som åldras med charm. Fantastiskt fint!

Tre Sekel
Stol och soffa av Emma Olbers.

Tre Sekel
Bord och stol – Carl Malmsten

Tre Sekel
Stol Carl Malmsten
Skåp Thomas Sandell

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Pasteller mixat med neon


Pasteller mixat med neon är en av färgtrenderna som dyker upp i allt fler sammanhang just nu och som vi kommer få se ännu mer av framöver. Jag måste säga att jag gillar, i synnerhet pastellerna. Det kommer ni förstå inom kort, för jag planerar att gå loss både med pensel och roller här hemma. Men först ska jag göra klart mitt kontor. För så snart kontoret är klart kan jag få lite ordning och reda i övriga hemmet. Prioritering, prioritering. Inte alltid så roligt, men högst nödvändigt.
Bemz har precis lanserat nya färger på tyger till sina möbelklädslar. Men minst lika inspirerande i mitt tycke är hur de målat underreden på bord, stolar och sängar för att skapa det där lilla extra.Pressbilder: Bemz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin