info@fixaodona.se

Graceful Living från Boråstapeter

Graceful Living från Boråstapeter
Från Grace till Graceful Living. Häromdagen visade jag bilder på en ny, elegant tapetkollektion från Sandberg med inspiration från  den svenska Art Deco-perioden. Nu är det dags för ännu en tapetkollektion, den här gången från Boråstapeter  innehållande eleganta tapeter med inspiration från dåtid. I kollektionen kan du hitta klassiska drag från engelsk country och småfransk elegans men tolkat med med moderna ögon.

Den 18 februari lanserar Boråstapeter kollektionen Graceful Living innehållande klassiskt eleganta tapeter med sofistikerade mönster som kan hjälpa till att skapa en avslappnad och behaglig känsla i rummet.
– Vi har inte gått förlorade i nostalgin, säger Madeleine Sidemo, ansvarig designer på Boråstapeter. Tvärtom lät vi oss inspireras av det växande tankesättet att blanda in det bästa av det förflutna för att skapa ett stiligare här och nu.

Överlag konstaterar jag att tapetkollektionerna framöver kommer bestå av många fler mönster och mycket mer kulör än tidigare. Dessutom är många av mönstren anpassade för att kunna sättas på alla väggar i ett rum. Åh, det känns helt underbart att fondväggstapeterna ersatts av ett stort urval mönstrade tapeter som man ”klarar av” på stora ytor. Det finns i mitt tycke inget som slår tapeter när det gäller förmågan att skapa rätta känslan i ett rum.

Graceful Living från Boråstapeter
Graceful Living från Boråstapeter
Graceful Living från Boråstapeter
Pressbilder: Boråstapeter

BRÅKIG – milda pasteller, trärena ytor och grafiska mönster

Har det undgått någon inredningsintresserad att pasteller är vårens färgskala? IKEA har tagit fasta på det och har tillsammans med det kreativa kollektivet ArtRebels i Köpenhamn tagit fram en kollektion med totalt 32 möbler och inredningsdetaljer bestående av pastellfärger, ljust trä och grafiska mönster. Uppgiften var att addera trender, mode, färg och attityd. Resultatet är en mix av nya produkter och uppdaterade IKEA favoriter som fått det gemensamma kollektionsnamnet BRÅKIG.
Kollektionen säljs i begränsad upplaga och från och med 7 februari går det att klämma och känna på dessa produkter i de flesta av Sveriges IKEA-varuhus.
Gillar du?

BRÅKIG mattor - IKEA

BRÅKIG muggar - IKEA
Pressbilder: IKEA

Lindblomsgrönt till köket

Ballingslöv - Bistro - Lindblomsgrönt
Det är något som håller på att hända. Från gråskala och enfärgade väggar till mönster och mjuka, harmoniska färgskalor. Ja, jag syftar alltså på vårt hem som jag håller på att förändra. I tanken. När det ska hinna genomföras i verkligheten har jag inte den blekaste aning om. Jobb upp över öronen kombinerat med hockeysäsong gånger två lämnar inte mycket tid över till annat. Förra veckan tillbringade jag tre dagar norr om Stockholm tillsammans med äldsta sonen och en lagkamrat på hockeyläger, därav frånvaron här på bloggen. Då boddes det i korridor och hängdes i ishall dygnet om.
Som ett led i mina förändrade tankar kring färgskalorna här hemma föll jag som en fura för det lindblomsgröna köket Bistro från Ballingslöv. Kulören är en nyhet och handtagen är ju alldeles ljuvliga! Koppar har jag svårt för. Men lindblomsgrönt, läder och lite mässing – ja tack, gärna!

Ballingslöv - Bistro - Lindblomsgrönt
Pressbilder: Ballingslöv

Tapetfrukost med Poetry

Inspirationsmiljö - Poetry
Ikväll kom jag hem efter två fantastiskt trevliga och inspirerande dagar på resande fot. Imorse vaknade jag upp i Göteborg och styrde då stegen mot den perfekta frukosten – en tapetfrukost. Tillsammans med ett gäng inredningsbloggare var jag inbjuden till en förhandsvisning av en helt ny tapetkollektion från Boråstapeter som fått namnet Poetry. (Finns ute i butikerna från och med 24 oktober 2013)
I denna kollektion har Boråstapeter gjort ett samarbete med Ylva Skarp, mästarinnan av kalligrafi. Så förutom att få en visning av tapetkollektionen och njuta av alla fina tapeter fick vi även höra Ylva berätta mer om sina mönster och dessutom fick de som ville testa på hantverket kalligrafi. Perfekta morgonen när man som jag älskar tapeter. Och dagen fortsatte i tapetens tecken då jag fortsatte min roadtrip till fabriken i Borås där jag bland annat frossade i gamla tapetmönster. Några glimtar från detta hittar du på min Instagram @fixaodona. Dessutom filmade jag i fabriken, ”hängde” på designavdelningen och ställde en massa frågor. Resultatet av detta kommer dyka upp i mina webbkurser som släpps i oktober. Jag älskar tapeter, jag kan inte säga det för många gånger. Och jag hoppas verkligen att jag kan dela med mig av kärleken till detta hantverk, skillnaden de kan göra för ett rum och bjuda på en massa kunskap och inspiration på temat tapet.
Här kommer ett gäng bilder från morgonens tapetfrukost.
Poetry från Boråstapeter
Boråstapeter Poetry - fixaodona.se
Hanna Wendelbo-Hansson och Madeleine Sidemo från Eco-Boråstapeter presenterar den nya kollektionen.

Ylva Skarp - Poetry
Ylva Skarp in action.

Kalligrafi - Ylva Skarp
Kalligrafi - fixaodona.se
Workshop - Poetry
Akvarell - färger som flyter ut
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

 

Äventyret på väggarna – Adventure från Mr Perswall

MrPerswall Adventure
Medan jag ägnar mig åt att smälta intrycken från Formex och ett gäng pressvisningar som jag ska berätta mer om här på bloggen framöver tänkte jag att det passade bra att jag delar med mig av ännu en nyhet för väggarna. Den här gången handlar det om en ny fototapets-kollektion från Mr Perswall som fått namnet Adventure.
Pssst… Kan du inte hålla dig från små glimtar från dagarna i Stockholm så hittar du smakprov på min Instagram @fixaodona

Åter till äventyret – till kollektionen Adventure. Varje tapet är framtagen för att hjälpa dig att skapa en plats för drömmar i ditt hem – för att påminna dig om vad som finns kvar där ute eller för att du aldrig skall glömma den där stunden när livet var som allra bäst.
Du kan välja mellan extrem utförsåkning i Aspen, ett dyk i varma Indonesien eller klättra till toppen av ett berg. Vill du se alla motiven hittar du dom här. Har du istället ett eget foto du skulle vilja använda dig av till din fototapet så fixar Mr Perswall det med.

MrPerswall Adventure

MrPerswall Adventure
Här nedan är min personliga favorit.

MrPerswall Adventure

Pressbilder: MrPerswall

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin