info@fixaodona.se

Rutigt på tapeten – Eco Soft Surface

ECO Soft Surface - fixaodona.se
Som trogna läsare av denna blogg säkerligen märkt bultar mitt hjärta lite extra hårt för rutiga tapeter. En ruta sitter på väggarna i vardagsrummet och en ruta har precis hamnat på väggarna i ”genomgångsrummet”. I slutet av månaden släpper Eco Wallpaper en ny kollektion, Soft Surface. En kollektion som du definitivt ska kika närmare på om du är på jakt efter rutiga tapeter. I kollektionen hittar du överdimensionerade mönster med rutor och ränder som skapar en känsla av struktur och visuellt djup.

”Det finns vissa textilier som bara är oemotståndliga”, säger Madeleine Sidemo, designern bakom Eco Soft Surface. ”Under den kreativa processen drogs vi särskilt till tidlösa klassiker som tweed, skotskrutigt, dogtooth och denim – men snarare än att bara återskapa dessa har vi gett dem en ny twist och en mjukare, mer diffus look”.

Vad är det som är så bra med rutiga tapeter?

  • Rutiga mönster fungerar ofta på rummets alla fyra väggar
  • Rutigt gör sig bra som bakgrund till tavlor (i synnerhet om tapetmönstret är ton i ton och med små kontraster)
  • Rutor skapar en ombonad och hemtrevlig känsla

Eco Soft Surface - fixaodona.se
ECO Soft Surface - fixaodona.se
ECO Soft Surface - fixaodona.se
ECO Soft Surface - fixaodona.se
ECO Soft Surface - fixaodona.se
Pressbilder: Eco Wallpaper
Fotograf: Lina Östling
Stylist: Johanna Flyckt Gashi

En kväll i december – New York Stories och Rydal

Sandberg Wallpaper - fixaodona.se
Under två dagar i början av december tillbringade jag och mina dåvarande praktikanter Hanna och Sofia (som glädjande nog snart är tillbaka hos mig… längtar!!!) två dagar hos Sandbergs i Ulricehamn tillsammans med ett härligt gäng återförsäljare inom färgfackhandeln. Jätteroligt att få vara besökare och deltagare som omväxling, istället för att vara den som står för pratet, som det brukar vara. Snart kör dock vårens föreläsnings- och utbildningsrace igång vilket jag ser fram emot jättemycket! Nåväl, åter till den där kvällen i december.

Sandberg Wallpaper - fixaodona.se
Kvällen då vi blev inbjudna till en magisk, gammal lägenhet med rum i fil, knarrande golv, flagnad färg, gamla tapeter och gardiner hängande på trekvart. Golvet och vägen in i lägenheten var upplyst av hundratals ljuslyktor och ljusslingor. Väl där inne bjöds vi på glögg och pepparkakor och på väggarna hängde tapeter ur de nya tapetkollektionerna Rydal och New York Stories som släpptes nu i början av februari.
Därefter fick vi en presentation av de nya kollektionerna av Karolina Kroon, designer på Sandbergs. Ända sedan den kvällen har jag längtat efter att kollektionerna skulle komma ut i butik och jag skulle få beställa hem ett gäng egna rullar. Nu sitter mönstret Kristoffer ur kollektionen Rydal på väggarna i ”genomgångsrummet” här hemma. Och varje gång jag tittar in i mitt nytapetserade rum minns jag dessa två dagar i början av december.
Sandberg Wallpaper - fixaodona.se
Mobilfoto: Hildur Blad/fixaodona.se

Skarvrullen – ett underskattat tapetseringsverktyg

Rydal Kristoffer från Sandbergs -fixaodona.se
Idag ska jag tapetsera klart ”genomgångsrummet”. Äntligen är det tapetseringsdags, skulle man verkligen kunna säga. Förutom dåligt med tid har jag lidit av extrem beslutsångest kring vilken tapet (eller färg) som skulle hamna på väggarna här hemma. Men till sist beslutade jag mig för en ”suddig” ruta i grått och beige. Klassisk, fungerar tillsammans med tavlor, ljuvlig till smutsiga pasteller, skapar en ombonad känsla, snygg till trä och inte minst, en fin kompis till vår rutiga tapet i vardagsrummet. Tapeten kommer ur den helt nya tapetkollektionen Rydal från Sandbergs. Igår tapetserade jag halva rummet, idag är det dags för andra halvan. Sen är det lite småfix med lister och foder kvar innan rummet kan börja inredas.

Skarvrulle - fixaodona.se
Tapetseringstips!
Skarvrullen – ett underskattat tapetseringsverktyg. Hjälper till att ”trycka till” skarvarna när våden är på plats. Superbra för att få fina skarvar när du tapetserar kant i kant.

Översta bilden: Sandbergs Wallpaper
Nedersta bilden: mobilfoto Hildur Blad/fixaodona.se

Everyday Life – en vackrare vardag

Everyday Life från Boråstapeter - fixaodona.se
Idag gjorde jag ett inhopp i färgaffären igen. Jag gör den nån eller några dagar i månaden, lite beroende på hur fulltecknat schemat är. Jag kan liksom inte riktigt slita mig från färgfackhandeln, att få träffa alla kunder, svara på frågor och guida bland kulörprover och tapetkartor. Dessutom har jag väldigt stor nytta av att fortfarande arbeta lite då och då i färgaffär med tanke på att jag utbildar butikspersonal inom färgfackhandeln inom sälj och inspiration. Att kunna prata av egna erfarenheter är oerhört värdefullt för egen del och något som brukar uppskattas och göra skillnad för mina kursdeltagare.

I höstas, under en av mina 2-dagars utbildningar jag håller hos WallVision (Eco Wallpaper, Boråstapeter, Mr Perswall och Cole & Son) fick vi kika närmare på kollektionen Everyday Life som släpptes för några dagar sedan. Redan när vi, ett gäng tapetnördar bläddrade igenom kartan visste vi målgruppen. Så idag, när jag hjälpte kunder på tapetavdelningen kunde jag inte låta bli att testa om det stämde. Jojomän, Everyday Life är en kollektion som faller försiktiga svenskar i smaken. Fina tapeter som inte tar över rummet, trots stora mönster. I kollektionen hittar du diskreta naturmönster, grafisk lek, denimtexturer och Art Déco-inspiration tillsammans med snälla pasteller. Tapeter för dig som vill skapa ett modernt, men ändå tidlöst, lugnt, harmoniskt och ljust hem.

Everyday Life från Boråstapeter - fixaodona.se Everyday Life från Boråstapeter - fixaodona.se
Nedanstående två tapeter är de som fått allra flest gillande kommentarer från dagens tapetkunder. Båda finns i flera färgställningar.

Everyday Life från Boråstapeter - fixaodona.seEveryday Life från Boråstapeter - fixaodona.se
Pressbilder: Boråstapeter

Rydal – en tapetkollektion med rutor

Rydal Charlotta Sandbergs - fixaodona.se

I början av december tillbringade jag och mina praktikanter Sofia och Hanna två dagar hos Sandbergs tillsammans med ett gäng härliga återförsäljare inom färgfackhandeln. Det var faktiskt första gången jag var i fabriken i Ulricehamn. Under dessa båda dagar fick vi bland annat kika närmre på två helt nya kollektioner som släpps i februari. En av dessa var RYDAL – en kollektion fylld av enbart rutiga tapeter med en härlig mix av gamla och nya mönster, små och stora rutor.

”Inspirationen och färgerna är hämtade från vår natursköna hembygd och dess arv med textilindustri, där det anrika spinneriet Rydal fått stå modell. Många av rutorna har textila ytor. I tapeten Rydal har fabrikens vackra blyinfattade fönster som silar ljuset återskapats och belyser både historia och nutid. En fondvägg helt rätt i tiden.”

Kollektionen släpps den 1 februari 2015. Den innehåller 11 mönster och ges i olika trycktekniker på kvalité non-woven.

Ah, jag är onekligen svag för rutigt på väggarna. Skulle nog göra sig riktigt bra i ”genomgångsrummet”. Får spana in kollektionen lite närmare innan jag bestämmer mig för vad jag ska hitta på där inne. Sedan tidigare har vi en rutig tapet i vardagsrummet som jag stortrivs med.

Tapetseringstips! Rutigt tillför en ombonad känsla till rummet utan att ta över.

Rydal Kristoffer Sandbergs - fixaodona.se
Rydal Astrid Sandbergs - fixaodona.se
Rydal Ester Sandbergs - fixaodona.seRydal Rut Sandbergs - fixaodona.seRydal Vincent Sandbergs - fixaodona.seRydal Ranold Sandbergs - fixaodona.se
Foto: Sandberg Tyg & Tapet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin