info@fixaodona.se

Mr Perswall+Isabelle McAllister

MrPerswall+Isabelle McAllister
Mr Perswall har precis lanserat en barnkollektion med fototapeter tillsammans med Isabelle McAllister. Isabelle har skapat en tapetkollektion för barn med minnen från sin egen barndom och andra barnsliga saker.

”Jag har en stark övertygelse om att låta barnen få vara med i processen när man fixar barnrum och jag har gjort den här kollektionen i en dialog med barn i min närhet. Mina egna och andras. En fondvägg är det ultimata sättet att ge ett rum en känsla och det passar ju extra bra i ett barnrum – när barnen ständigt utvecklas eftersom en fondvägg är lätt att göra om när barnen ändrar smak och stil. För mig handlar också inredning om att ha kul, genom att addera färg och mönster. Att inte bara stanna vid fint utan utforska vad som händer i rummet och i oss när man går lite längre.Det är också viktigt att tänka på att det inte spelar någon roll om det är en tjej eller kille som ska ha tapeterna. Utan det är till barn. Punkt.”  säger Isabelle.

Kollektionen består av 10 mönster i olika färgställningar och går att beställa på mrperswall.se

PS. Du har väl sett att Isabelle precis släppt en bok för barn, ”Rum för Kidsen” tillsammans med Jenny Brandt? Här hittar du mer info om du är nyfiken på att veta mer.

MrPerswall+Isabelle McAllister

MrPerswall+Isabelle McAllister

Pressbilder: MrPerswall

Eco White Light

Eco White Light
I dagarna två har jag jag varit i Borås hos WallVision (Eco Wallpaper, Boråstapeter, Mr Perswall och Cole&Son) och utbildat några av alla deras återförsäljare runtom i Sverige. Ja, ni vet ju som sagt vid det här laget att jag älskar tapeter och att då få chansen och möjligheten att jobba på det här sättet med en finfin uppdragsgivare och kursdeltagare inom färgfackhandeln är rena rama drömuppdraget för min del. En perfekt mix av det som jag brinner för – inredning, inspiration och sälj. Stort tack till alla er härliga kursdeltagare jag fått glädjen att träffa!

När vi tog några minuters kaffepaus och bensträckare igår hastade Ingela Wingborg, designansvarig på Eco Wallpaper förbi med en tapetkarta i högsta  hugg. Det var nyheten Eco White Light som kommer ut i butikerna den 26 mars hon hade med sig. Som namnet på kollektionen antyder är det vitt som är den gemensamma nämnaren. Här hittar du mönster som fängslar, skimrar, blänker, leker med skuggor och i vissa fall till och med sneglar bakåt i tiden.

– Kollektionen ska framförallt förmedla ljus och öppenhet på olika moderna ytor. Och den vänder sig till en målgrupp som är mån om detaljer – som finish och materialkänsla. Eco White Light rymmer både gamla klassiker som vi moderniserat och några mer oväntade, färgade mönster – som vi ”vitifierat” på vårt sätt. Allt för att hitta den rätta mixen och känslan, säger designern Ingela Wingborg.

Eco White Light
Eco White Light
Eco White Light
Pressbilder: Eco Wallpaper

Pigment – väl avvägda nyanser på tapeten

Boråstapeter Pigment
Jag fortsätter ”tjata” om nya tapetkollektioner som är på väg ut i butikerna eller som precis har hittat dit. Ja, jag älskar ju tapeter som ni vet, i synnerhet svensktillverkade. Därför blir det ofta fokus på dessa här på bloggen.
I mitten av februari anlände kollektionen Pigment ut i butikerna, signerad Boråstapeter. Den nya kollektionen består av 40 kulörer med matt yta indelade i sex olika färgteman.

– När vi lanserade Mineral (med fin struktur), som också är en enfärgad tapetkollektion, fick vi väldigt positiv respons. Nu ser vi en utveckling inför 2014 där man vill kunna kombinera väl avvägda nyanser med varandra för att skapa ett vackert, behagligt och personligt hem, säger Ulrica Hurtig som är ansvarig designer för Pigment.

Jag har själv bläddrat i tapetkartan och tilltalas personligen väldigt mycket av upplägget med olika teman vilket i alla fall inspirerar mig till nya kulörkombinationer. Så för dig som hellre tapetserar än målar kan jag definitivt tipsa om kollektionerna Mineral och Pigment.

Boråstapeter Pigment

Boråstapeter Pigment

Boråstapeter Pigment
Pressbilder: Boråstapeter

Tid och rum i fokus

Graceful Living från Boråstapeter
Jag har gjort ett litet gästspel i färgfackhandeln (var bara sisådär 3,5 år sedan senast och då hade jag jobbat nästan 10 år i färgaffär) och har såklart bläddrat igenom massor av tapetkartor i jakten efter den där tapeten kunden ser framför sig, eller varför inte – jakten efter den där tapeten kunden inte visste att han/hon ville ha men som omedelbart får magkänslan att säga ”ja”.
Att guida i tapet- och kulördjungeln och att besvara alla andra frågor man möts av i en färgaffär har varit ett trevligt avbrott i min ordinarie verksamhet och samtidigt väldigt lärorikt då jag använder mig av mycket av kunskapen och iakttagelserna från sälj i butik i mina utbildningar som jag håller för anställda inom färgfackhandeln. På det här viset har jag haft möjlighet att testa lite nya saker som jag funderat över det senaste året kring sälj, kunskap och inspiration i en färgaffär.

Medan jag bläddrat i tapetkartorna i jakten på ”rätt” tapet kunde jag inte låta bli att göra en liten iakttagelse på temat tid.
Hösten 2013 var jag på en föreläsning med Promostyl, en internationell trendbyrå som jobbar med att känna av attityder/värderingar och samtidigt reflektera kring vad som händer nu och sedan sammanställa, förenkla och presentera detta på ett tydligt sätt. De pratade då bland annat om ”trenden” Chronos där tid och rum är i fokus. De sade att vi kommer att få se fler och fler inredningsdetaljer som anspelar på tiden. Med detta i bakhuvudet kunde jag inte låta bli att dela med mig av min tapetspaning på just det temat.

Fler parametrar inom Chronos:
- Retro möter futurismen
- Färgskalor från rymden
- Landskap, öken och mytologi. Sånt vi inte kan påverka
- Saker som känns som om de kommer från en annan tid
- Oändlighet
- 3D-effekter för att skapa dimensioner

Nu önskar jag dig en härlig helg med tid för det där du vill!

Bild 1. Tapet ur den nya kollektionen Graceful Living från Boråstapeter
Bild 2. Tapet ur kollektionen Black & White från Caselio

Bild 3 & 4. Tapet ur kollektionen Icon från TT

Caselio Black & White

TT Icon

TT Icon
Översta bilden: pressbild Boråstapeter
Övriga bilder mobilbilder: Hildur Blad/fixaodona.se

Graceful Living från Boråstapeter

Graceful Living från Boråstapeter
Från Grace till Graceful Living. Häromdagen visade jag bilder på en ny, elegant tapetkollektion från Sandberg med inspiration från  den svenska Art Deco-perioden. Nu är det dags för ännu en tapetkollektion, den här gången från Boråstapeter  innehållande eleganta tapeter med inspiration från dåtid. I kollektionen kan du hitta klassiska drag från engelsk country och småfransk elegans men tolkat med med moderna ögon.

Den 18 februari lanserar Boråstapeter kollektionen Graceful Living innehållande klassiskt eleganta tapeter med sofistikerade mönster som kan hjälpa till att skapa en avslappnad och behaglig känsla i rummet.
– Vi har inte gått förlorade i nostalgin, säger Madeleine Sidemo, ansvarig designer på Boråstapeter. Tvärtom lät vi oss inspireras av det växande tankesättet att blanda in det bästa av det förflutna för att skapa ett stiligare här och nu.

Överlag konstaterar jag att tapetkollektionerna framöver kommer bestå av många fler mönster och mycket mer kulör än tidigare. Dessutom är många av mönstren anpassade för att kunna sättas på alla väggar i ett rum. Åh, det känns helt underbart att fondväggstapeterna ersatts av ett stort urval mönstrade tapeter som man ”klarar av” på stora ytor. Det finns i mitt tycke inget som slår tapeter när det gäller förmågan att skapa rätta känslan i ett rum.

Graceful Living från Boråstapeter
Graceful Living från Boråstapeter
Graceful Living från Boråstapeter
Pressbilder: Boråstapeter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin