info@fixaodona.se

CKR designar tapeter för Engblad & Co

CKR - Engblad & Co

Imorgon ska jag till färgaffären och spana på tapeter. De nya tapeterna från den prisbelönta arkitekttrion CKR (Claesson Koivisto Rune) finns med på listan av kollektioner som ska studeras ”live”. CKR har skapat nio nya tapetmönster, för det nygamla varumärket Engblad & Company. Ett varumärke som såg dagens ljus redan i slutet av 1800-talet (historien kan du läsa här) och som nu återuppstått i regi av Eco Wallpaper.

Tapeterna i den nya kollektionen är inspirerade av det Claesson Koivisto Rune gillar bäst: några av 1900-talets mest ikoniska byggnader och arkitekter som de förvandlat till abstrakta mönster kännetecknade av tunna linjer och omsorgsfullt utvalda färgkombinationer.
Hela kollektionen Claesson Koivisto Rune hittar du på hemsidan.

CKR - Engwall & Co
CKR - Engblad & Co
CKR - Engblad & Co, ClaessonKovistoRune ArkitekterStockholm, 08-1998
Pressbilder: Eco Wallpaper/Engblad & Co

Sandberg Tyg & Tapet öppnar webbshop

Sandberg Tyg & Tapet - webbshop
I fredags öppnade Sandberg Tyg & Tapet upp dörrarna till sin webbshop. Tapeter och tyger köper du fortfarande hos Sandbergs återförsäljare, men alla accessoarer såsom kuddar, väskor, brickor och ett helt nytt sortiment med barnprodukter går nu att beställa via shoppen.
Som jag nämnt tidigare var jag i helgen på bloggträff arrangerad av Frida och Helén på Trendenser. Då hann jag prata några ord med Nanna van Berlekom/Så fint jag vill som tillsammans med Ulrika Kullenberg/Mackapär ligger bakom styling och foto av miljöbilderna till Sandbergs nya accessoarshop. Redan i februari läste jag hos Nanna om vad som var på gång och nu var det äntligen dags att få se slutresultatet. Snyggt jobbat, det kändes Sandberg, men ändå i en ny tappning. Och för en riktig tapetnörd som mig är det rena drömmen att få njuta av miljöbilder med ljuvliga tapeter som fond. Här kommer därför en tumme upp till Sandbergs som satsat på inspirationsbilder och miljöbilder som befinner sig betydligt närmre verkligheten än de superstylade och tillrättalagda miljöbilderna som man hittar i många av tapetföretagens tapetkollektioner nuförtiden. Jag har min egen teori och många funderingar kring bilderna i tapetkollektionerna numera. Men de tankarna spar jag till en annan dag.

Skärmdump: Sandberg Tyg & Tapet

Mr Perswall+Isabelle McAllister

MrPerswall+Isabelle McAllister
Mr Perswall har precis lanserat en barnkollektion med fototapeter tillsammans med Isabelle McAllister. Isabelle har skapat en tapetkollektion för barn med minnen från sin egen barndom och andra barnsliga saker.

”Jag har en stark övertygelse om att låta barnen få vara med i processen när man fixar barnrum och jag har gjort den här kollektionen i en dialog med barn i min närhet. Mina egna och andras. En fondvägg är det ultimata sättet att ge ett rum en känsla och det passar ju extra bra i ett barnrum – när barnen ständigt utvecklas eftersom en fondvägg är lätt att göra om när barnen ändrar smak och stil. För mig handlar också inredning om att ha kul, genom att addera färg och mönster. Att inte bara stanna vid fint utan utforska vad som händer i rummet och i oss när man går lite längre.Det är också viktigt att tänka på att det inte spelar någon roll om det är en tjej eller kille som ska ha tapeterna. Utan det är till barn. Punkt.”  säger Isabelle.

Kollektionen består av 10 mönster i olika färgställningar och går att beställa på mrperswall.se

PS. Du har väl sett att Isabelle precis släppt en bok för barn, ”Rum för Kidsen” tillsammans med Jenny Brandt? Här hittar du mer info om du är nyfiken på att veta mer.

MrPerswall+Isabelle McAllister

MrPerswall+Isabelle McAllister

Pressbilder: MrPerswall

Eco White Light

Eco White Light
I dagarna två har jag jag varit i Borås hos WallVision (Eco Wallpaper, Boråstapeter, Mr Perswall och Cole&Son) och utbildat några av alla deras återförsäljare runtom i Sverige. Ja, ni vet ju som sagt vid det här laget att jag älskar tapeter och att då få chansen och möjligheten att jobba på det här sättet med en finfin uppdragsgivare och kursdeltagare inom färgfackhandeln är rena rama drömuppdraget för min del. En perfekt mix av det som jag brinner för – inredning, inspiration och sälj. Stort tack till alla er härliga kursdeltagare jag fått glädjen att träffa!

När vi tog några minuters kaffepaus och bensträckare igår hastade Ingela Wingborg, designansvarig på Eco Wallpaper förbi med en tapetkarta i högsta  hugg. Det var nyheten Eco White Light som kommer ut i butikerna den 26 mars hon hade med sig. Som namnet på kollektionen antyder är det vitt som är den gemensamma nämnaren. Här hittar du mönster som fängslar, skimrar, blänker, leker med skuggor och i vissa fall till och med sneglar bakåt i tiden.

– Kollektionen ska framförallt förmedla ljus och öppenhet på olika moderna ytor. Och den vänder sig till en målgrupp som är mån om detaljer – som finish och materialkänsla. Eco White Light rymmer både gamla klassiker som vi moderniserat och några mer oväntade, färgade mönster – som vi ”vitifierat” på vårt sätt. Allt för att hitta den rätta mixen och känslan, säger designern Ingela Wingborg.

Eco White Light
Eco White Light
Eco White Light
Pressbilder: Eco Wallpaper

Pigment – väl avvägda nyanser på tapeten

Boråstapeter Pigment
Jag fortsätter ”tjata” om nya tapetkollektioner som är på väg ut i butikerna eller som precis har hittat dit. Ja, jag älskar ju tapeter som ni vet, i synnerhet svensktillverkade. Därför blir det ofta fokus på dessa här på bloggen.
I mitten av februari anlände kollektionen Pigment ut i butikerna, signerad Boråstapeter. Den nya kollektionen består av 40 kulörer med matt yta indelade i sex olika färgteman.

– När vi lanserade Mineral (med fin struktur), som också är en enfärgad tapetkollektion, fick vi väldigt positiv respons. Nu ser vi en utveckling inför 2014 där man vill kunna kombinera väl avvägda nyanser med varandra för att skapa ett vackert, behagligt och personligt hem, säger Ulrica Hurtig som är ansvarig designer för Pigment.

Jag har själv bläddrat i tapetkartan och tilltalas personligen väldigt mycket av upplägget med olika teman vilket i alla fall inspirerar mig till nya kulörkombinationer. Så för dig som hellre tapetserar än målar kan jag definitivt tipsa om kollektionerna Mineral och Pigment.

Boråstapeter Pigment

Boråstapeter Pigment

Boråstapeter Pigment
Pressbilder: Boråstapeter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin