info@fixaodona.se

Köksinspiration i gråskala

Som sagt, jag har snöat in på den helt underbara Metropolis-tapeten. Och kombinationen grått och beige som bas. Jag kunde inte låta bli att knåpa ihop ett litet inspirationscollage i den nämnda färgskalan på temat kök. Här ser ni några av mina favoriter som utan tvekan skulle få flytta in hemma hos oss. Med detta som bas är det lätt att addera färgklickar efter tycke och säsong!

1. Tapet Metropolis från Sandbergs
2. Unfold pendel från Muuto
3. Laminat VirrVarr till köksbänken
4. Navy Chair från Emeco
5. Norden matbord från IKEA
6. Ljusstake Skugga från Gallery Pascale
7. Soptunna Vipp 15 från Vipp
8. Nr 4 Pearl Grey från Alcro
9. Nr 5 Pigeon Grey från Alcro

Foto: Ovan nämnda företag
Collage: Hildur Blad

Hello Industry – 100% rätt

Ibland känns det bara 100% rätt. Med Hello Industry känns det just så! Ett riktigt lyckopiller! Lekfullt. Färgglatt. Precis som jag vill ha det. Åhh… Vill ha! Jag vill ha allt!!! Bakom varumärket Hello Industry finns Jonas Wagell. Han var även den som låg bakom formgivningen av Designbaren och VIP-loungen på Möbelmässan i februari. Miljöer som gav mig riktiga lyckokänslor! Men det är inte bara det som ryms under varumärket Hello Industry som faller mig i smaken. Även allt det andra han gjort, bland annat åt Mitab och Bergaform får mitt hjärta att klappa lite extra hårt. Jag gillar… till 100%.Pressbilder: Jonas Wagell

Mina personliga favoriter till köket

Jag har några favoriter till köket som funnits på min önskelista sedan länge. Gemensam nämnare för dom alla: retro. Och svartvitt. Konstigt det där. Trots att det är något som får mitt hjärta att bulta lite extra och gör mig glad så blir det aldrig av att ett inköp prioriteras. På önskelistan finns min ständiga favorit, besticken Focus de Luxe från Gense. En klassiker från 1955 som återigen är i produktion. Besticken hade jag fastnat för redan i början av min bloggkarriär, i slutet av 2006. Nästa föremål på önskelistan är en elvisp från Dualit. Elvispen dök upp på önskelistan i början av 2009.
Relativt nyblivna favoriter i sammanhanget och som dessutom passar perfekt till våra köksgardiner är tallriken Siirtolapuutarha (20 cm) ur servisen In Good Company från Marimekko. Ur samma serie har jag ytterligare en favorit, skålen Räsymatto (0,5 liter). Sedan tidigare huserar muggar ur samma serie i våra köksskåp. Dessa skulle verkligen befinna sig ”In Good Company” tillsammans med skål och tallrik med sina svarta prickar. En annan favorit på temat kök och porslin i den svartvita skalan är serien Taika från Iittala. Vad har du för köksfavoriter?

Ja tack! Till vårt kök


Idag går jag här hemma och fixar lite. Funderar. Och funderar lite till. Efter förmiddagens besök och div. provtagningar på vårdcentralen har vi äntligen fått svar på varför lillebrors feber vägrar ge med sig. Sedan slutet av november har febern kommit och gått. Och ingen har tagit vår oro på allvar. Men nu äntligen!!! En infektion som förhoppningsvis ska försvinna med hjälp av antibiotika. Stackars lillebror! Men snart ska han få gå till sitt älskade dagis igen. En riktig dagis-kille är vad han är!

Ovanstående produkter (allihopa finns att köpa hos Bagaren&Kocken) skulle få flytta in i vårt kök närsomhelst. I nuläget är det inte aktuellt med inköp av varken det ena eller det andra. Men den dagen vispen, brödrosten eller vattenkokaren ger upp finns det ingen tvekan om vad som ska inhandlas. Besticken har varit en favorit sedan länge. Och brickor kan man väl inte få för många av!? ;-)

Bilder: Bagaren&Kocken
Collage: Hildur Blad

"Najs" till "my kitchen"


Vi har haft två tvålpumpar i svart och rostfritt stående vid diskhon sedan vi renoverade köket för två år sedan. En med diskmedel och en med tvål. Både praktiskt och snyggt. Och betydligt roligare än plastflaskan med diskmedel som står där just nu. Båda pumparna har läckt på senaste tiden, så efter att till och med maken klagat så förpassades dom idag till soporna. Han lär nog ångra att han sade nåt om tvålpumparna när jag berättar vad jag kan tänka mig att köpa som ersättare. Jag har en absolut favorit… tvålpumpen från Vipp. Hur ska jag kunna förklara eller motivera för maken att det är absolut nödvändigt att inhandla en tvålpump som kostar 795 kronor. Helt sjukt egentligen, en "simpel" tvålpump som kostar så mycket. Men snygg är den! Aj lajk! Och om jag ändå är igång och drömmer om inköp till köket så passar jag på att önska mig diskborsten från Menu. Den är också riktigt snygg. Men jag funderar över hur praktisk den är egentligen? Nån som har en sådan och som kan lämna ett utlåtande?

Produktbilder: Danskdesign.nu
Collage och köksbild: Privat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin