info@fixaodona.se

Sempé W103

Förnya arbetsplatsen - fixaodona.se

Det är nånting med mig och lampor. Om man skulle räkna på vad jag lägger mest pengar på till vårt hem så är det lampor. Det är nog därför inte helt otippat att jag faktiskt flera gånger varit inne på att söka till högskolan för att utbilda mig till ljusdesigner. Nåväl. Det har inte blivit av och annat tycks hela tiden komma emellan.
Nu är jag på jakt efter en bordslampa som kan stå på hörnet av vårt vardagsrumsbord och bara vara sådär superdupersnygg i släckt tillstånd samt agera 
arbetsplatsbelysning när jag vill göra sällskap med familjen som hänger i soffan medan jag betar av lite jobb vid datorn. Familjen har en liten tendens att beklaga sig när jag tänder upp den stora taklampan över bordet. Trots det riktade ljuset hävdar de att det blir alldeles för ljust och inte alls sådär mysigt som dom vill ha det. Jag förstår inte alls vad de menar… ;)

I alla fall. Vad vill jag komma fram till? Jo, att lampan Sempé W103 från Wästberg är en av de tänkbara kandidaterna. Nu gäller det bara att börja spara igen då… Och vem vet. Säkert har det dykt upp fler tänkbara kandidater innan de där tusenlapparna till just en lampa är ihopsparade.

Bilderna kommer från ett inspirationsjobb ur Elle Decoration på temat – Förnya arbetsplatsen hemma.

Styling: Sofie Lawett och Caroline Richter
Foto: Marcus Lawett

Köksinspiration i gråskala

Som sagt, jag har snöat in på den helt underbara Metropolis-tapeten. Och kombinationen grått och beige som bas. Jag kunde inte låta bli att knåpa ihop ett litet inspirationscollage i den nämnda färgskalan på temat kök. Här ser ni några av mina favoriter som utan tvekan skulle få flytta in hemma hos oss. Med detta som bas är det lätt att addera färgklickar efter tycke och säsong!

1. Tapet Metropolis från Sandbergs
2. Unfold pendel från Muuto
3. Laminat VirrVarr till köksbänken
4. Navy Chair från Emeco
5. Norden matbord från IKEA
6. Ljusstake Skugga från Gallery Pascale
7. Soptunna Vipp 15 från Vipp
8. Nr 4 Pearl Grey från Alcro
9. Nr 5 Pigeon Grey från Alcro

Foto: Ovan nämnda företag
Collage: Hildur Blad

Hello Industry – 100% rätt

Ibland känns det bara 100% rätt. Med Hello Industry känns det just så! Ett riktigt lyckopiller! Lekfullt. Färgglatt. Precis som jag vill ha det. Åhh… Vill ha! Jag vill ha allt!!! Bakom varumärket Hello Industry finns Jonas Wagell. Han var även den som låg bakom formgivningen av Designbaren och VIP-loungen på Möbelmässan i februari. Miljöer som gav mig riktiga lyckokänslor! Men det är inte bara det som ryms under varumärket Hello Industry som faller mig i smaken. Även allt det andra han gjort, bland annat åt Mitab och Bergaform får mitt hjärta att klappa lite extra hårt. Jag gillar… till 100%.Pressbilder: Jonas Wagell

Mina personliga favoriter till köket

Jag har några favoriter till köket som funnits på min önskelista sedan länge. Gemensam nämnare för dom alla: retro. Och svartvitt. Konstigt det där. Trots att det är något som får mitt hjärta att bulta lite extra och gör mig glad så blir det aldrig av att ett inköp prioriteras. På önskelistan finns min ständiga favorit, besticken Focus de Luxe från Gense. En klassiker från 1955 som återigen är i produktion. Besticken hade jag fastnat för redan i början av min bloggkarriär, i slutet av 2006. Nästa föremål på önskelistan är en elvisp från Dualit. Elvispen dök upp på önskelistan i början av 2009.
Relativt nyblivna favoriter i sammanhanget och som dessutom passar perfekt till våra köksgardiner är tallriken Siirtolapuutarha (20 cm) ur servisen In Good Company från Marimekko. Ur samma serie har jag ytterligare en favorit, skålen Räsymatto (0,5 liter). Sedan tidigare huserar muggar ur samma serie i våra köksskåp. Dessa skulle verkligen befinna sig ”In Good Company” tillsammans med skål och tallrik med sina svarta prickar. En annan favorit på temat kök och porslin i den svartvita skalan är serien Taika från Iittala. Vad har du för köksfavoriter?

Ja tack! Till vårt kök


Idag går jag här hemma och fixar lite. Funderar. Och funderar lite till. Efter förmiddagens besök och div. provtagningar på vårdcentralen har vi äntligen fått svar på varför lillebrors feber vägrar ge med sig. Sedan slutet av november har febern kommit och gått. Och ingen har tagit vår oro på allvar. Men nu äntligen!!! En infektion som förhoppningsvis ska försvinna med hjälp av antibiotika. Stackars lillebror! Men snart ska han få gå till sitt älskade dagis igen. En riktig dagis-kille är vad han är!

Ovanstående produkter (allihopa finns att köpa hos Bagaren&Kocken) skulle få flytta in i vårt kök närsomhelst. I nuläget är det inte aktuellt med inköp av varken det ena eller det andra. Men den dagen vispen, brödrosten eller vattenkokaren ger upp finns det ingen tvekan om vad som ska inhandlas. Besticken har varit en favorit sedan länge. Och brickor kan man väl inte få för många av!? ;-)

Bilder: Bagaren&Kocken
Collage: Hildur Blad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin