info@fixaodona.se

Hus i vinterskrud


I morse, i samband med skottningen passade jag på att ”inspektera ägorna” lite extra. Skämt åsido. Jag ville ta några bilder eftersom i slutet av nästa vecka kommer huset att se väldigt annorlunda ut. Det är äntligen dags för FÖNSTERBYTE!!! Bort med det bruna och in med vitt. Oj, oj vilken skillnad det kommer att bli! Både utseendemässigt och funktionsmässigt. Längtar efter täta fönster!

Vad jag egentligen ville säga med detta inlägg är att när vi väljer kulör att måla vårt hus i är man oftast väldigt fokuserad på hur huset ser ut i sommarskrud, omgiven av grönt. Något som jag brukar tänka på och som jag påtalade för mina kunder när jag jobbade i färgbutik var att man även skulle tänka på hur huset upplevs i vintertid. Nyanser är extra viktiga när man vill måla sitt hus vitt eller ljust gult. Ljust gult kan se urfint ut på sommaren och upplevas som en varmt vit, men jämfört med snö så upplevs det ”pissgult”, alltså inte alls särskilt vackert. Själv valde jag att måla vårt hus i 0502-Y. Perfekt i mitt tycke när man vill ha ett hus som upplevs neutralt vitt i både sommar- och vinterskrud!

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  1. Malin

    Är lite nyfiken på om ni målade med S 0502-Y eller den gamla varianten 0502-Y?

  2. Malin

    Tack för svar! Min all time favorite är just den gamla 0502-Y. Då vet jag att den funkar lika bra utomhus =) Tack igen och god jul!

Skriv ett meddelande

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin