info@fixaodona.se

Betongbänkskiva till köket


Efter influensa och några dagar på kurs i Stockholm så är jag äntligen på banan igen. Jag är galet sugen på att fixa till köket. Det är nyrenoverat, men inte inrett skulle man väl kunna säga. Köksön är nästintill klar. Tog väl bara sisådär ett år innan en bänkskiva och hjulen kom på plats. Men nu är i alla fall en betongskiva på plats och nästa steg är att behandla den med såpa. Eller har du kanske nåt annat bra tips att bjuda på gällande behandling av betongskivor?
Köket består just nu enbart av gråskalor och jag längtar efter lite mera färg och att mjuka upp intrycket lite. När fönstren byttes innan jul blev det en del skador på tapeten och nu funderar jag på om jag kanske skulle ta och tapetsera om. Dessutom funderar jag på att snickra ihop en platsbyggd soffa/bänk och jaga rätt på ett stort fyrkantigt bord. Jag vill ha in lite mera myskänsla i vårt kök. Fortsättning följer som man så fint brukar säga.

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 1. Det ser supersnyggt ut med bänkskivan och ska bli kul å se mer bilder på köket!
  Jag tycker att vår betong blev superbra med vattenglas och impregnering från superfloor. Det är riktig impregnering för betonggolv, känns tåligare, framförallt bättre mot fläckar. Kan nog ha lite kvar om du är intresserad, det går inte åt så mycket till en liten skiva…

 2. Hejsan! Vi har ockås behandlat vår betong med vattenglas, och sen behandlat ytan med vax (karnaubavax). Planen var att göra nåt som skyddar ytan, men som inte är giftigt och dras i maten som man tillreder ovanpå ytan. Funkade inte alls så bra kan jag berätta, utan vi har massor med fläckar på våra betongytor, så gör inte som oss! :)

 3. Mycket snyggt med betong som skiva i köket. Hoppas du hittar en bra behandling

 4. Lena

  Hej,
  Det ser ut att bli jättefint med nya köksön. Jag är lite nyfiken på om du har något tips på någon platsbyggd soffa/bänk, för jag är själv lite inne på den idén. Jag vet inte om du har sett det, men i senaste Allt i Hemmet hade de ett reportage där de byggde bänkar till en matplats.
  Tack för en bra blogg!
  //Lena

  • Hej Lena! Ja, jag såg faktiskt senaste AiH och har sparat reportaget. Jag har några idéer om hur jag ska bygga bänken och mer idéer och funderingar dyker upp på bloggen så småningom. Vad glad jag blir över dina snälla ord! Tack!!!

 5. Carina

  Kolla bloggen http://www.caisak.com/, de verkar ha bra kolla på betong, behandling mm. Vill minnas att Caisa har skrivit hur de gjorde i bloggen annars kan du kanske maila henne.
  Lycka till!
  //Carina

 6. Härligt med gråskalor som bas. Betongskivan med den råa kanten ser finfin ut. Har också provat på att gjuta betong, det är härligt att gegga, men jag har inte testat så stora projekt…
  Ang platsbyggd soffa rekommenderar jag att man använder sig av köksskåpstommar, så man också kan använda den till förvaring..
  Lycka till med allt!

Skriv ett meddelande

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin