Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.


Igår fick jag den stora glädjen att besöka ett hem som stilmässigt befann sig långt ifrån hur det ser ut här hemma. Jag önskar att jag hade kunnat fota och dela med mig av dessa bilder. För det fanns verkligen många godbitar att låta sig inspireras av. Och det oavsett stil och smak. Ett hus på en höjd ute på landet som bara var några år gammalt men som byggts i gammal stil. Där allt var valt med omsorg. Gammal stil med en modern touch.Vackert! Och personligt. Det är otroligt inspirerande att få möjligheten att kliva in i ett “riktigt hem” och överösas av intryck. Stora delar av det 500 kvm stora huset hade ett gråmålat trägolv. Både snyggt och praktiskt! För till skillnad från vit- eller svartmålat golv så är det gråa betydligt snällare ur städsynpunkt sett. Och dessutom hjälper det till att skapa ett mjukare intryck samtidigt som en neutralt grå färg kan vara lättare att mixa med andra kulörer. Åh, efter dagens besök blev jag grymt sugen på grått! Nu får vi se hur länge jag kan hålla mig innan penseln åker fram. :-)

Foto: Beckers

Total
0
Shares
6 comments
 1. Grått har jag :)både i målade trägolv och i Marmoleum click..
  Är supernöjd :) så måla på ;-)
  Lagom neutralt, lätt städat och lätt att kombinera med annat :)
  Kram Monica

 2. åh vilka fina golv! jag som har svarta golv (och utvecklat någon sorts städmani) brukar tänka, även om skiten inte syns så finns den ändå där. men nybonade svarta golv är fint :)

  ps: nästa gång blir det gråa!

 3. Hej !
  Gillar också grått, frågade för några månader sedan vilken gråfärg man helst ska välja för att det inte skulle bli för kallt, vill måla några väggar i min hall i grått, glömde skriva upp numren som du svarade mig, du pratade om att välja grått med gult i?? Om du har tid vore jag tacksam för numren igen.

  Mvh Anneli

 4. HEJ! Jag tänkte bara ge dig ett hett tips!

  Kika in på http://bettinasdoptavlor.blogspot.com/ där min syster som är barnboksillustratör säljer superfina doptavlor/namntavlor i form av tryck till beställning!

  SUPERFINT och personligt att ge bort till doppresent eller att hänga upp i barnrummet.

  Ha en bra dag! Kram Linn

 5. Hej !
  Vi vill ha målade trägolv och ska välja gråton på vårt nylagda furugolv plank och skulle behöva lite tips/hjälp. Det är tre sovrum och ett allrum. Har funderingar på kulör “betong” , Alcro en mörkare variant eller en betydligt ljusare S2500-N neutral, Jotun. Snälla, vad har du att rekommendera?

  Vilken grå kulör hade huset du besökte?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.