Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.

Brrr! Fy vad kallt det är ute. Just nu känns verkligen våren och sommaren avlägsen. Jag längtar efter att kunna byta ut vinterjackan och vinterstövlarna mot vårjacka och sneakers. Men med en braskamin centralt placerad i huset inbillar jag mig att långa och kalla vintrar blir enklare att uthärda… Drömmen är en braskamin med stort glasparti, både i framkant och på sidorna så att man kan se elden från olika delar av huset. Och om man dessutom väljer en modell på kamin där brasan kommer upp en bit från golvet syns elden ännu bättre! Jag fortsätter drömma… Har du en braskamin? Vart har ni placerat den? Eldar ni i den ofta?

Foto: Lotta Feldt/Villaliv

Total
0
Shares
10 comments
 1. Vi har en braskamin i vardagsrummet, den sattes in när min sambo byggde huset för 3-4 år sen. Jag tycker verkligen det är en mysfaktorhöjare och samtidigt en bra värmekälla. Vi eldar i den i princip varje dag, alltid lika mysigt! Eftersom det är ett “fönster” uppbrutet i väggen bakom så går värmen även in i köket. Ett problem jag har är dock att veden som jag med omsorg väljer ut och lägger i facket under kaminen ständigt eldas upp trots att jag varje gång påpekar för min sambo att just den veden enbart är till för att ligga där och vara snygg ;) Dock är det tillåtet att elda veden som ligger i vedkorgen :)

  Ha en bra dag!

 2. Kanske dumt av oss men jag ångrar inte att vi valde en öppenspis istället för kamin. Ja, vi eldar för kråkorna men jag tycker att stämningen är dubbel när elden är öppen. Vi har placerat vår i köket mot matplatsen i höjd med arbets-/barbänken.

 3. Nej, ingen kamin och vi får inte ens sätta upp en fuskvariant pga att vi bor i bostadsrättsradhus… :-( Verkligen trist, ur myssynvinkel är det oslagbart!

 4. Vi har en kamin som fanns i huset när vi flyttade hit, den klarar större delen av vår uppvärmning, trots att vi bor i kalla norrland. Även om det är mycket jobb och det tar emot att hämta ved ibland, så är det verkligen mysigt, och det blir så skön värme. Just nu håller jag på att tina upp i köket en liten bit ifrån den (den står i kök/hall mitt i huset) efter en kall och frusen dag.
  Tack för en jättebra och inspirerande blogg! Jag läser nästan dagligen men är urdålig på att kommentera. :-)

 5. Vi har en kamin i vårt hus, den fanns här då vi köpte huset för snart ett år sedan. Den är placerad i mat/tv rum och det är verkligen något som höjer mysfaktorn, särskilt denna kalla vinter. Vi eldar varje dag.

  Läser din blogg lite då och då, tack för många bra tips och ideer!

  /Anna

 6. Vi har en braskamin i vardagsrummet, det var en av de första sakerna vi gjorde när vi köpte huset. Under vinterhalvåret eldar vi i den så gott som varje dag, det är helt enkelt helt otroligt mysigt!! (Men sen vi bytte fönster och tilläggsisolerade så blir det så varmt så vi behöver inte elda lika mycket, det känns nästan lite sorgligt :lol:

  Jag har följt din blogg till och från i flera år, och blir alltid inspirerad. Nu håller jag på och målar min sons stocke/tripp trapp i grönt efter inspiration av dig. Men det är så sjukt svårt att väja kulör!!! Jag tänkte limegrönt, men istället blev det typ neongrönt, helt självlysande. Vet inte om jag är så nöjd, men jag lär inte göra om det för det var rätt pilligt, så nu får det vara som det är.

  /Johanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.