Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Sådärja. Då var det randiga golvet på plats i köket och avtorkat. Nu ska golvpappen läggas på för att skydda golvet tills köket är färdigt. Eftersom köket är avlångt valde jag att låta lägga ränder för att visuellt bredda rummet.
Nu ska element och fönster målas och väggarna tapetseras innan köket anländer den 19 maj. Nu gäller det “bara” att bestämma tapet. Har lite svårt att bestämma mig för vilken stil jag ska satsa på. Och om alla väggar ska tapetseras i nån härlig tapet eller om det ska vara en neutral färg på alla väggar utom kortväggen längst bort i köket. Men just nu lutar det åt nån ljust grå tapet på alla väggar utom en och sedan satsa på något färgglatt/stormönstrat på bortre väggen för att skapa ett blickfång och djup i rummet.

Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
12 comments
 1. Grymt! Tänk den dag ni får ta bort täckpappen igen :)

  Kanske det är precis det du tänker göra, men jag kan inte hålla tyst känner jag! :) Ett litet tips bara, måla elementen svarta, det blir ju såå snyggt :)

  Har inga hela bilder, men några småglimtar:
  http://www.knaada.com/2011/02/nyhet-i-knaada-plakatverksta/

  http://www.knaada.com/2010/08/hallprojekt-fore-efter/

  Hildur svarar: Toppenbra att du inte håller tyst! :-) Och tack för inspirerande glimtar. ÄLSKADE det gröna golvet i er hall!!! Har du färgkoden tillgänglig? Har svart element i vårt nuvarande kök. Och några inredningsjobb jag gjort har dom målat de gamla elementen i grönt och grått. Supersnyggt! Funderade på att måla elementen mörkgråa för att få en mjukare övergång. Men nu blev jag ännu mer beslutsam att måla elementen i nån annan kulör än vitt. Tack för det!!!

 2. Sååå supersnyggt det blev. Jag fick en annan bild i huvudet om när du skrev om randigt golv i tidigare inlägg häromdagen.
  Men såååå jäkla snyggt och läckert det blev. Ser fram emot att få se helheten när ni har köket färdigt.

  ha det bra

  Hildur svarar: Vad roligt att du tyckte om det! Ja nu är jag bra sugen på att få köket klart med tapeter och köksinredning. Spännande!

 3. Snajsigt golv! Hade nog inte fattat att det var svart och grått som skulle blandas när du berättade. Men snyggt blev det! Bestämt arbetsmedtod för ommålning och skrapning av elementen? Överkomligt pris att lämna in?
  Nu är jag ruggigt sugen på att se hur det ser ut i verkligheten! Kommer upp i helgen :)

  Hildur svarar: Är inte helt säker på att jag nämnde färgerna när vi träffades. Japp, bestämt kring elementen. Maken “vägrar” ta bort elementen för att lämna in för blästring. Så det blir till att skrapa. Och målar jag dom i nån mörkare kulör kan det nog bli helt ok om än inte perfekt. Men, men… man kan ju inte få allt. ;-) Ni är välkomna i helgen. Lördag är jag och barnen ensamma i huset eftersom maken hjälper sin mamma att flytta till nytt boende. Ses!

 4. Precis så grymt som jag trodde, och ännu lite till med den bredden på ränderna. Duktiga du!!! Röstar för mörkgrått men jag är ju lite partisk i den frågan ;) eller fundera över att ta upp ev. accentkulör från fondtapeten kanske? Kramkram!

 5. Kul att du gillade golvet! Det har faktiskt varit överraskande uppskattat, jag trodde jag skulle bli ensam om att gilla det :)

  Kulören heter Wasabi och hör till Inredningskollektionen – Servalack Aqua – Alcro.

 6. Hej!
  Snyggt!!
  Jag funderar på att byta ut vårt hemska laminatgolv i köket, som måste dammsugas och skuras varje dag minst…Inte alls praktiskt och lättstädat, som många säger att laminat är. Känns som om det blir smutsigt på nolltid jämfört med t ex klinkers eller trägolv.
  Min fråga är hur lättstädat marmoleumgolvet är jämför med ett laminatgolv?
  Tacksam för svar
  Mvh Victoria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.