Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Idag körde “vi” (=maken) igång dräneringen av vårt kära funkishus. “Grävarn” dök upp vid lunch med maskiner och rör i släptåg och maken hjälpte till på backen. Nu ser vår trädgård ut som hejsan. Men det gör faktiskt ingenting. Trädgården var ändå inte särskilt mycket att hurra över i nuläget. Så det var med glädje och förväntan jag körde upp för garageuppfarten vid arbetsdagens slut för att sedan nyfiket knalla runt i trädgården och inspektera. Det känns helt underbart att veta att allt görs ordentligt. Vi försöker verkligen göra allt i rätt ordning och prioritera in alla de tråkiga men ack så nödvändiga projekten innan vi tar oss an det roliga såsom att inreda källaren, bygga uteplats och fixa trädgården. Vi ska bo här länge är planen, så tids nog ska vi nog få det precis som vi vill ha det.

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
3 comments
 1. Aj, aj, aj, vill inte riktigt se ordet dränera. Skönt att det är något ni haft i planen, och att ni inte fixa utemiljön än i väntan på detta.

  Har upptäckt fukt i min källare, och förvisso bor jag i en brf så det är inte jag som måste ta ansvar för och fixa en omdränering, men det är likväl “min” lilla trädgård som får stryka på foten om det behövs.

  Och min altan, som jag byggde förra sommaren. Eftersom det enligt info var omdränerat så sent som för 12 år sedan, och då tycker man ju det ska hålla ett tag :(

 2. Bättre att det får ta tid – då hinner man oftast tänka både 1 och 2 gånger och det blir rätt. Istället för att göra om. Vi byggde hus för 2 år sedan och trädgården är långt från klar, i år blev vi med gräsmatta ;-)

 3. Jag har lite funderingar runt dränering och undrar om du skulle kunna hjälpa mig på traven? :)
  Jag sitter nämligen i sitsen att ev. köpa ett fritidshus, men det behöver dräneras runt om och man behöver dra in VA i huset(detta är dock framdraget till huset redan). Huset är på ca 50 kvm. Men hur mycket jobb kan man göra själv och hur mycket “måste” man leja bort? Hur ser stegen ut i processen? Sen är det ju en ekonomisk fråga också, vad kostar en dränering och indragen VA, om man hårdrar det? Känner att detta avgör om jag ska köpa huset eller inte, man vill ju inte dra på dig saker man inte klarar av!
  När jag läste din blogg känns ingenting omöjligt, det är bara tiden som behövs och en massa kunskap givetvis. Min fråga till dig är alltså, skulle du ge dig på detta och hur mycket o kostnad ska jag uppskatta projekten på?

  Tacksam för alla svar!
  /Förvirrad & köpsugen :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.