Välkommen!
Inredning är så mycket mer än prylar. Jag vill hjälpa dig att skapa ditt alldeles egna drömhem - ett hem som får dig att må bra! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare, färgsättare och föreläsare. Jag gillar sånt som gör vardagen enklare och roligare.


Dagens tips är provburkar! Provburkar med invändig väggfärg är toppenbra (för att inte tala om nödvändiga) när man ska måla om ett rum. Det händer väldigt mycket med en kulör när den hamnar på väggen. Ljuset varierar och även omgivande kulörer påverkar upplevelsen.
Men. Provburkar är minst lika bra när man vill förnya småsaker därhemma, i säsongens kulörer. Vad jag hittade på med mina provburkar kommer jag dela med mig av på bloggen framöver.
Tycker du att det är svårt att välja nyans så kan det underlätta om du hittar nåt tyg eller inredningsdetalj som stämmer överens med känslan du vill komma åt. Så gjorde jag. Den här gången använde jag mina pappboxar som utgångspunkt.
Kulörerna blev:
Mintgrön S1020-B70G
Korall S0540-Y80R
Aprikos S1020-Y80R
Så här kommer ett tips till dig Emma W som häromdagen bad om tips på en mintgrön kulör som inte blir för mörk. Testa S1020-B70G. 


Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
9 comments
 1. Åh vad fint!
  Har letat efter ett färgtema till min dotters rum som bryter mot de ganska mörka väggarna.
  I helgen blir det bestämt till att börja måla loppisfynd =)
  Tack för tips!!

 2. Fina bilder och härliga färger (tycker till och med jag som egentligen är mest för vitt och svart!).

  Ja, byrån hade inte suttit helt fel. Men smakar det så kostar det.. Såg att Ikea har en sån spegel, så jag måste nog spana in den på nästa besök!

  Ha en fin helg!

  1. Hej Kajsa! Skriv ner NCS-kulörerna och bege dig till närmsta färgaffär så kan de hjälpa dig. Säg vad du ska måla så hjälper de dig att ta fram rätt färgkvalité, den som rekommenderas för att måla möbler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.