Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Du som lyssnade på senaste podden vet precis vad jag ägnar mina dagar åt just nu. Jag är nämligen i Stockholm – på Stockholm Furniture Fair som körde igång i tisdags. Jag åkte faktiskt upp till Stockholm redan i söndags för att närvara vid ett antal pressvisningar tillsammans med Trendgruppen men även för att fixa de sista detaljerna gällande mässmontern jag varit med och skapat samt säga hej till en annan uppdragsgivare innan mässan körde igång. Det här året har jag bokat in fyra dagar på mässan vilket känns både roligt och väldigt viktigt eftersom mer eller mindre hela mitt affärsnätverk befinner sig där någon av dagarna.
Stockholm Furniture Fair riktar sig till stor del mot offentlig miljö. Som du kanske kommer ihåg har jag varit anställd på ett av Sveriges största inredningsföretag som säljare/inredare och det var även därifrån jag sade upp mig när jag beslutade mig för att satsa på mitt eget företag på heltid för lite mer än ett år sedan. Därför är ett stort antal av företagen som ställer ut och deras produkter välbekanta för min del. Under dessa två dagar på mässan har jag kommit till insikt om ett antal saker och jag känner mig otroligt inspirerad och laddad att utveckla mitt företag i en ny riktning och renodla verksamheten.

Nåväl, jag lämnar företagsplanerna för nu och tänkte istället börja med att visa några bilder från mässans trenduställning avseende 2014/15. Jag lade ut ett antal bilder på Instagram tidigare idag (jag heter @fixaodona även där, om du vill se fler bilder från mässan) och fick då kommentaren “Känns inget nytt”. Jag är benägen att hålla med, det känns inte särskilt nytt. Och inte heller särskilt inspirerande. Även om inte det händer så jättemycket med själva trenderna måste det väl gå att utforma och presentera en utställning som denna på ett mer spännande sätt? Börjar jag bli kräsen?! Med risk för att kasta sten i glashus och få kommentaren tillbaka “gör det bättre själv” kan jag ändå inte låta bli att vara lite kritisk. Det är egentligen emot min natur att fokusera på det som är mindre bra, jag brukar istället lägga min energi på att hitta det som är positivt när jag ändå inte kan göra något för att påverka resultatet. Men nu kan jag faktiskt inte låta bli att fundera över vad syftet med en sån här utställning egentligen är? Vem riktar den sig till? Jag misstänker att denna utställning i första hand riktar sig mot “möbelbutikerna” eftersom utställningen befinner sig i C-hallen där företagen som säljer till dessa butiker befinner sig… men vad vet jag.
Nåväl, inspiration kan man hitta nästintill överallt och det här är inget undantag. Det nya trendföremålet korall gick att hitta i utställningen liksom ikat- och chevronmönster som jag såg mycket av på Formex i mitten av januari. Titta på bilderna och skapa dig en egen uppfattning – för det är ju vad DU tycker som räknas!

Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Furniture Trends 14/15 - Stockholm Furniture Fair
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
7 comments
  1. Fina bilder på trendutställningen!
    Härligt att se mer färger:)) Gillar också att NCS siffrorna är tydligt utsatta här precis som på Formex. Känns som om deras trendutställningar påminner en hel del om varandra, tycker jag som bara besökte Formex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.