Hej och välkommen!
fixa&dona är en digital verktygslåda för dig som gillar inredning! Här får du verktyg att koppla ihop hjärna, hjärta & hand för att skapa ett hem och tillvaro som får dig att må bra och utvecklas till ditt allra bästa jag. Att se livet i färg helt enkelt! fixa&dona grundades november 2006 av mig, Hildur Blad. Jag är inredare och färgsättare och skriver om inredning, organiserande och personlig utveckling. Välkommen!

Fredag och därmed dags för ett nytt avsnitt av Kom In-podden. Denna vecka pratar vi bland annat om jakten på det perfekta hemmet, vad är ett perfekt hem, samt om och hur vi isåfall bidrar till att bygga bilden kring det perfekta hemmet. Den senaste tiden har det publicerats ett flertal blogginlägg på temat och vi kände att det var ett ämne som lämpade sig väl för reflektion i podden.

“Det finns inga perfekta hem. Ändå väljer många att okritiskt tolka det som visas på bloggar, i tidningar och sociala medier som verklighet. Inte som vad det ofta faktiskt är – en liten, liten del av verkligheten. En tillrättalagd hörna av densamma.
Dammråttorna, diskbergen och de trotsiga barnen finns i de allra flesta fall där i bakgrunden men det är inte den sidan vi visar upp. Många stressas av detta och vänder ut och in på sig själva (och sina hem) för att jaga drömmen om det perfekta hemmet. Den egentliga frågan att ställa sig är väl om vi ska leva i dröm eller verklighet.”

Vill du fundera vidare på temat rekommenderar jag dig att läsa hos Design*Sponge som satt samman ett manifest där hon säger nej till det perfekta hemmet som något att sträva efter. Här kan du läsa hennes manifest.
Fler som reflekterat kring detta tema den senaste tiden är Husligheter som funderar över om det är dags att börja “fulblogga”.
Lyssna, läs, begrunda och dela gärna med dig av dina tankar på ämnet.

Besök gärna Kom In-poddens alldeles egna Facebook-sida. Som vanligt hittar du podden på iTunes eller Libsyn. Senaste avsnittet kan du även lyssna till här nedan.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.